Doğuma Hazırlık kız bebek isimleri önerirmisiniz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bahem

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
12
1
286
Kütahya
arkadaşlar kız bebek için isim önerirmisinizz bakıyorum ama hala bulamadımmm aklıma yatan bir isim

merhaba :) genelde beğenilmez ama ben sana birkaç isim yazayım :)
öykü
rüya
arya
asya
yaprak
yağmur
Eylül

eylülde doğarsa ben eylül koymayı düşünüyorum, ekimde doğarsa rüya düşünüyorum.. tabi bir de kız olması lazım kaydirigubbakcemile3

hira,
mina,
doğa,
masal,
selen (müjdeli haber)
kızım olursa selen koyacağım. eşimin ve benim isimlerimizden oluşuyor:)))

asya
derin
duru
asel
alya
masal
yaprak
okyanus
lina
ela
eylül

sağlıkla gelsin bebeğiniz.....

canim anneden cocugu uzerinden sorulacak uc suaden biri ismidir.bu nedenle cocuklarimiza guzel isimler koymalim insallah.benim nacizane tavsiyelerim;

SUDEN; Peygamber efendimizin cennette en sevdigi agacin adidir
BELINAY;Peygamber efendimizin en sevdigi cicegin adidir
CeYLIN;cennet kapisi
ayrica anlami hepimiz tarafindan bilinen beyza,nursena cok sevdiklerimden insallah sana bir fikir verebilmisimdir.
Rabbim saglikli sihhatli kucagina almak nasip etsin.

ben kesinlikle YAREN diyorum
yıllardır bu isme takmış durumdayım :1rolleyes: msn adresimde bile bu ismi kullandım, kızım olursa tabiki de yaren olacak

ßerra bu ismi oldum olası çok beyenirim.Peygamber efendimizin (s.a) gözyaşıydı sanırım ..

cnm berra dogru sözlü hayır işleyen kimse demek ama arapca kökenli oldugu için berre yle aynı anlma ageliyo bi anlamdada yani ''Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye, diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir'' yani aslında yaskalnamı sbi isim ama güsel bi isim :)

Ben de kızıma defne ya da ezgi ismini koymayı düşünüyorum..Ama Beril, Melis, ıdil ve Işıl isimlerini de seviyorum.

EFSA ESLEM YAPRAK BUKET ARMAĞAN PIRIL TUĞYAN :emir_bebek::emir_bebek:

Back
X