Doğuma Hazırlık Kız, bebek konusu kafayı yedirtecek. Yardım edin :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Whiteandblue

Kûn fe yekûn🙏
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2009
14.445
8.146
448
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle lütfen hayırlısını iste sağlıklısını iste gibi akıl verme durumuna girmeyin. Çok şükür o kadarına benimde aklım eriyor.
Biri 7 ve biri 2 yaşında iki erkek evladım var şükürler olsun. Rabbim eksikliklerini göstermesin. Yaşım 33 ve bir bebek daha istiyorum ve kız bebeği çok arzuluyoruz eşim ben ve büyük oğlum. İnşallah Rabbim bizede nasip eder de ahir ömrümüzde o meyvenin de tadına bakarız.
Yalnız bu konu fazlasıyla kafamı kurcalamaya başladı. Çin takvimine göre nisan mayıs temmuz ve eylülde kız şansım yüksekmiş. Yumurtlama döneminden önce sık ilişki de kız şansını arttırırmış ki bilimsel olarak bu biraz mantıklı geldi. Yediklerine dikkat etmek rus takvimi sirkeli su ile vajinal duş vs. Bana matıksız geldi. Butun gun bunu düşünmekten yıldım ama aklımdan gitmiyor. Erkek de olsa başımın tacı elbette ama bu düşünce gitmiyor içimden. İnşallah Rabbim bana da hayırlı sağlıklı bir kız evlat nasip etsin. Dualarınızda bana da yer verir misiniz? Allah razı olsun.

cinsiyeti senin yapacagin hicbirsey belirleyemez. x ve y kromizimlari vardir senden her halukarda x kromozomu gelir cunku kadin xx kromozomuna sahiptir. erkekte xy sahiptir. erkekten gelecek x veya y ye gore cinsiyet belirlenir. yani esinizden gelen spermlerden en hizli ve en guclusunun tasidigi kromozom sizin bebeginizin cinsiyetini belirler...
Allah saglikla Hayirla guzel evlatlar nasip etsin ;)

Valla tıp doktoru değilim ama benim bildiğim bebek cinsiyetinin ne yumurtlama dönemiyle alakası var ne de takvimle. M minikmavikus 'un da dediği gibi durum X ve Y kromozomlarından ibaret. Ülkemizde yasak ancak Kıbrıs'ta tüp bebek yoluyla istediğiniz cinsiyet seçilebiliyor diye biliyorum, yanlış olmasın. Onu uygularsanız burada da cezası olur mu bilemiyorum.

hayir. bu sadece kandirmaca. erkek diye gidip kiz bebekle donen cok. belki ihtimal arttirilabilir bence o da kesin degil.

Bilemiyorum, bebek sayısını belirledikleri için belki cinsiyet için de yapıyorlardır dedim. Zaten yasal değilmiş ki mantıklı yasal olmaması.

Sadece şu kadarını biliyorum spermlerin hepsi içinize girmeyecekmiş yani tam olarak.Benim de okuduğum bu yönde...

çin takvımıne göre benım kızım erkek bu 1

bende kızıma kardeş yapmak istedim dualarımda hep hayırlısyla bir erkek evlat vardı ,

2,5 yıldır olmuyor ki kızıma çok kolay hamile kalmışken bu 2

allahın zoruna gitti herhalde diyorum ,

affet allahım

hakkımızda hayırlısı sağlıklısı neyse o olsun allahım

Bilemiyorum, bebek sayısını belirledikleri için belki cinsiyet için de yapıyorlardır dedim. Zaten yasal değilmiş ki mantıklı yasal olmaması.
bebek sayisi da belirlenmez ki. genel olarak 35 yas ustune 2 tane embriyo konur ki sans arttisin. biri tutmazsa biri tutsun diye san ikisi birden tutarsa ikiz oluyor iste

Tüm belirtiler , takvimler , mide bulantıları ,can çekmeleri, etraf yorumları ,karın büyüme şekli ,hatta 22. Haftaya kadar ultrason dahil kız bebek demesine rağmen oğlum oldu.. o yüzden güvenmeyin bunlara hayırlısını dileyin..
ahahha sesli guldum. rahmin icindekini yalniz Allah bilir iste. Rabbim uzun Saglikli omurler versin.

Hamileliğin ilk hatalarında 7 gün boyunca yani günde 1 defa Meryem suresi okunursa kız olur , eğer Yusuf suresi okunursa tabiki Allahın izni ile erkek olur derler . birde bizler yaratilmadan zaten kimle evlenecegimiz , evlatlarimiz v.s. hepsi takdiri ilahi tarafından planlanmis. Yinede sizin için Allah gönlünüze göre versin diyorum

Türkiyede yasal değil tüp bebekte müdahale. Yumurtlama dönemindeki olayın mantıklı gelme nedeni de şu oldu; x zigotu daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür fakat yavaştır. Y zigotu ise daha hızlıdır fakat dayanıksız olduğu için çabuk ölür. Bu durumda yumurtlama zamanına kadar yani adetin bitiminden 6-7-8-9-10-11 ve 12. Günleri sık ilişki ve pozisyon olarak da bayanın üstte olması y zigotunun yumurtaya ulaşamadan ölmesine veya ulaştığunda ölmesine sebebiyet veriyor. Fakat yumurtaya ulaşan x zigotu yumurtanın çevresini kaplıyor. Böylelikle yumurta tam döllenmek için olgunlaştığında içeri sadece x zigotu ulaşıyor.
Bütün yöntemler saçma ama mantıklı gelen bu oldu. Çevremde çok Zor hamile kalan arkadaşların hepsi adet sonrası sık ilişki ile kızları oldu. Tabi biz mantığı ancak çözdük.

Hamileliğin ilk hatalarında 7 gün boyunca yani günde 1 defa Meryem suresi okunursa kız olur , eğer Yusuf suresi okunursa tabiki Allahın izni ile erkek olur derler . birde bizler yaratilmadan zaten kimle evlenecegimiz , evlatlarimiz v.s. hepsi takdiri ilahi tarafından planlanmis. Yinede sizin için Allah gönlünüze göre versin diyorum
Allah razı olsun. Tabi ki Rabbim en güzelini yazandır o ne verse şükürler olsun.

İki yazdığınız birbiri ile Çelişik ama

Önceden belirli ise sure okumanın yararı olmaz sure okumak etkili ise önceden belirli değildir

İkinci oğlumda bizede dr kız dedi ki belirtişerde hep kız dediler. O da kız güzeli erkek oldu sarı saçlı mavi gözlü prensim. Hayırlısı Rabbimden. Erkek de olsa baş tacı edeceğiz o kesin.

Back
X