kız çocuğu diye velayet babayamı verilir?

beginbegin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
142
81
123
merhaba arkadaşlar; cumartesi günü eşimle konuşmaya çalıştım ama olmadı ikimizde anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik,8 yaşında kızımız var onu asla bırakmayacağımı biliyor,,haklı olarak oda bırakmak istemıyor,,bu konuda anlaşabıleceğimizi zannetmiyorum,,anlaşmalı olarak kabul etti fakat "kızımı versin de boşansın" gibi bir laf etmiş, büyük bir ihtimal boşanmamız çekişmeliye dönüşecek,
1.ben devlet memuruyum 2000 lira maaşım var ve devletın bana tahsis ettiği lojmanda oturuyorum.
2.eşim fabrikada işçi asgari ücret alıyor,iş saatleri düzensizdir,bunun yanında iş durumu evlendiğimzden beri düzensizdir,bunu kanıtlayabılme şansımda var.(sgk dökümleri vs.)
3.kızım 8 yaşında 3.sınıfa gidiyor okulu benım işyerimin hemen yanımda,dersleri çok iyi çok akıllı mantıklı bir çocuk ikimizin ilişkisi gerçekten çok iyi yani övmek için söylemıyorum ama kızımla ilişkimiz kızıma verdiğim terbiye onunla anlaşma biçimim etrafımız tarafından imrenilmiştir.
4.eşimin ağzı ciddi anlamda bozuk -ki ayrılma sebeblerimizden biride bu,aileside ona keza öyle,kızıyla ilişkisi fena değil ama en büyük sorunumuz kumanda yüzünden her defasında kızıma ya vurur ya bağırı küfreder yada bilgisayar için,
5.bunun yanında benım bi ailem yok yanı varda yok ailevi ilişkilerim sağlam değil yetiştirme yurdunda büyüdüm ben.Bu durum bana bir eksi oluştururmu yani bu durumu kullanabılırmı?

durumumuz az çok bu,benim şimdi sormak istediğim karşılaştırma yapacak olursak ( kız çocuğunun velayeti babaya verilir düşüncesinden dolayı) mahkeme de ne kadar haklı çıkabılırım.

YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER,

Son düzenleme:
mahkeme bence kız erkek çocuk olarak bakmayacaktır bu duruma sizin sosyo ekonomik durumunuz daha iyi oldugu okulu da sizin evinize yakın oldugu için size vereceğini düşünyürorum.forumun hukuk bölümünde avukata soru sorabiliyorsunuz orayada danışın bakalım ne diyecek avukat.hakkınızda hayırlısı olsun.

merhaba arkadaşlar; cumartesi günü eşimle konuşmaya çalıştım ama olmadı ikimizde anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik,8 yaşında kızımız var onu asla bırakmayacağımı biliyor,,haklı olarak oda bırakmak istemıyor,,bu konuda anlaşabıleceğimizi zannetmiyorum,,anlaşmalı olarak kabul etti fakat "kızımı versin de boşansın" gibi bir laf etmiş, büyük bir ihtimal boşanmamız çekişmeliye dönüşecek,
1.ben devlet memuruyum 2000 lira maaşım var ve devletın bana tahsis ettiği lojmanda oturuyorum.
2.eşim fabrikada işçi asgari ücret alıyor,iş saatleri düzensizdir,bunun yanında iş durumu evlendiğimzden beri düzensizdir,bunu kanıtlayabılme şansımda var.(sgk dökümleri vs.)
3.kızım 8 yaşında 3.sınıfa gidiyor okulu benım işyerimin hemen yanımda,dersleri çok iyi çok akıllı mantıklı bir çocuk ikimizin ilişkisi gerçekten çok iyi yani övmek için söylemıyorum ama kızımla ilişkimiz kızıma verdiğim terbiye onunla anlaşma biçimim etrafımız tarafından imrenilmiştir.
4.eşimin ağzı ciddi anlamda bozuk -ki ayrılma sebeblerimizden biride bu,aileside ona keza öyle,kızıyla ilişkisi fena değil ama en büyük sorunumuz kumanda yüzünden her defasında kızıma ya vurur ya bağırı küfreder yada bilgisayar için,
5.bunun yanında benım bi ailem yok yanı varda yok ailevi ilişkilerim sağlam değil yetiştirme yurdunda büyüdüm ben.Bu durum bana bir eksi oluştururmu yani bu durumu kullanabılırmı?

durumumuz az çok bu,benim şimdi sormak istediğim karşılaştırma yapacak olursak ( kız çocuğunun velayeti babaya verilir düşüncesinden dolayı) mahkeme de ne kadar haklı çıkabılırım.

cnm ben hukuk üzerine çalışıyorum biraz bilgi vereyim. %90 sen alırsın şöyleki;
maddi durumun çok iyi eşinin asgari ücret

evin lojman kira ödemiyorsun çocuğa daha iyi bir hayat sağlarsın

eşin asabi çocuğa kötü davranıyor dövüyor bu yüzden yine sen alırsın (tanık bul bu konuda ne bilim sesleri duyan bir komşun, çocuk öğretmenine anlattıysa o . tanık bulursan velayet garanti)

sakın anlaşmalı boşanma. yanılıpta çocuğu vermeyi kabul etme. anlaşma protokolüne yazacağınız imza altına aldığınız her şey seni bağlar unutma

iyi bir avukat bul. sakın korkma çocuğada psikolog eşliğinde sorarlar. senimi ister acep. babayı istese bile şartlar senin tarafında ise yine hakim sana verir

Çok eskide kalmış canım bunlar kız çocugu babaya oğlan çocugu anneye diye,çalışan bir annesin maddi durumun iyi mahkeme çocugunu sana verir merak etme.

Allah yardımcın olsun.%100 %100 sana verilir kaldı ki çocuk da babasını istemez.kendş fikirlerini belirtecek yaşta.hiç korkma.

Amcamın oğlunu aldattı karısı . Çocuğu yine de ona verdiler , gerçi bizim kızımız 2 yaşındaydı . Aldatan anneye bile çocuk veriliyorsa siz bu şartlarda alırsınız. Abimin maaşı da ailesinin durumuda karşı taraftan çok daha iyiydi. Çocukları her halukarda alıyor anne.

Bildiğim kadarıyla yüz kızartıcı bir sebepten ötürü değilse boşanma her türlü anne alır. Sizin de ekonomik durumunuz buna elverişliymiş zaten içinizi ferah tutun bence Alllah yardımcınız olsun şimdiden.

Amcamın oğlunu aldattı karısı . Çocuğu yine de ona verdiler , gerçi bizim kızımız 2 yaşındaydı . Aldatan anneye bile çocuk veriliyorsa siz bu şartlarda alırsınız. Abimin maaşı da ailesinin durumuda karşı taraftan çok daha iyiydi. Çocukları her halukarda alıyor anne.

Kuzeniniz aldatmayı ispat ettimi peki eger ispat etmiş ise velayeti kendisine veririlirdi hatta aldatan taraf tazminat bile öder bizler genelde erkek tazminat öder diyoruz ama kadın da eşini aldatmışsa ve ispat edilmişse tazminat bile öder talep edilmesi durumunda.

cnm bir kişi ile birlikte olduğu için Ahlaksız yaşam olarak kabul etmiyor Mahkeme. yüz kızartıcı olması için birden fazla ilişkisi olursa kadının asla alamaz. Mahkeme çocuk için kar zarar hesabı yapar. kocasını aldatsa da çocuğun psikolojik gelişimi için anneyle olmasına kanaat getiriyorlar genellikle

Kuzeniniz aldatmayı ispat ettimi peki eger ispat etmiş ise velayeti kendisine veririlirdi hatta aldatan taraf tazminat bile öder bizler genelde erkek tazminat öder diyoruz ama kadın da eşini aldatmışsa ve ispat edilmişse tazminat bile öder talep edilmesi durumunda.

Elinde telefon mesajları var , ispatlı herşey . Ama dediğim gibi bebek 2 yaşındaydı.

bana da sen alırsın gibi geliyor. hem sosyo ekonomik şartlar. hem de çocuğun yaşı kimi istediğini bağlayıcı bence

bence cocugunuz bu kararı verecektır
yanı yası ıtıbarıyle sorulacak
ve sızı sececegını dusunuyorum
sızde yetıstırme yurdunda buyumussunuz cocugunuzdanda koparılmak ıstemedıgınızı avukatınıza soylersenız uygun dılle hakıme bunu soyleyecektır

soyledıklerınden yola çıkarak şunu kesın soyleyebılırım %100 sana verılır:34: sorun varsa yardımcıı olabılırım.ayrıca kız çoçuğu babaya verılır saçmalığını nerden duydun anlamadım yok oyle bışıy cnm

benim anlamadıgım kız çocugunu neden babaya versinlerki
ben şimdiye kadar hiç babaya verilen çocuk görmedim
sende alırsın kızını merak etme:ssz:

Mahkeme çocuğun cinsiyetine değil,yaşına,ebeveynlerin sosyal yaşantılarına ve gelir durumlarına bakar.

canım bu konu hakkında bir bilgim yok ama mantıklı düşününce sana verirler bence de çocuğu. zaten çocuğun yeri anasının yanıdır diye düşünüyorum. inşallah allah gönlüne göre verir.

çocuğun yaşı büyük olduğu için pedagog eşliğinde soracaklardır sizin yanınızda mı kalmak ister yoksa babasını mı diye.
sosyal hizmetlerden gelip evinizin durumuna sizin kazancınıza bakıp size birkaç soru soracaklardır.
benim boşanma davam açıldığında gelip sorular sormuşlardı evime gelip bakmadılar fakat lojmanda kaldığımı biliyorlardı..
büyük bir ihtimallede kızınızı size vereceklerdir. hiç üzülmeyin iyi bir avukat bulduktan sonra herşey yolunda gidiyor.

Back
X