• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız çocuğu diye velayet babayamı verilir?

beginbegin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
142
81
123
merhaba konumu burayada açmak zorunda kaldım ;
cumartesi günü eşimle konuşmaya çalıştım ama olmadı ikimizde anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik,8 yaşında kızımız var onu asla bırakmayacağımı biliyor,,haklı olarak oda bırakmak istemıyor,,bu konuda anlaşabıleceğimizi zannetmiyorum,,anlaşmalı olarak kabul etti fakat "kızımı versin de boşansın" gibi bir laf etmiş, büyük bir ihtimal boşanmamız çekişmeliye dönüşecek,
1.ben devlet memuruyum 2000 lira maaşım var ve devletın bana tahsis ettiği lojmanda oturuyorum.
2.eşim fabrikada işçi asgari ücret alıyor,iş saatleri düzensizdir,bunun yanında iş durumu evlendiğimzden beri düzensizdir,bunu kanıtlayabılme şansımda var.(sgk dökümleri vs.)
3.kızım 8 yaşında 3.sınıfa gidiyor okulu benım işyerimin hemen yanımda,dersleri çok iyi çok akıllı mantıklı bir çocuk ikimizin ilişkisi gerçekten çok iyi yani övmek için söylemıyorum ama kızımla ilişkimiz kızıma verdiğim terbiye onunla anlaşma biçimim etrafımız tarafından imrenilmiştir.
4.eşimin ağzı ciddi anlamda bozuk -ki ayrılma sebeblerimizden biride bu,aileside ona keza öyle,kızıyla ilişkisi fena değil ama en büyük sorunumuz kumanda yüzünden her defasında kızıma ya vurur ya bağırı küfreder yada bilgisayar için,
5.bunun yanında benım bi ailem yok yanı varda yok ailevi ilişkilerim sağlam değil yetiştirme yurdunda büyüdüm ben.Bu durum bana bir eksi oluştururmu yani bu durumu kullanabılırmı?

durumumuz az çok bu,benim şimdi sormak istediğim karşılaştırma yapacak olursak ( kız çocuğunun velayeti babaya verilir düşüncesinden dolayı) mahkeme de ne kadar haklı çıkabılırım.

YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER,

Merhaba;
Yazdıklarınızdan anne mi baba mı olduğunuzu tam olarak anlamadım, fakat anne olduğunuzu tahmin ediyorum.
Kız çocuğunun velayeti babaya verilir diye bir kural veya karine kesinlikle yoktur. Bu halk arasındaki yanlış inanışlardan biridir.
Hakim cocuğun velayetinin kime verileceğine karar verirken çocuğun menfaatlerine öncelik tanır.Bu noktada çocuğun hangi ebeveyn in yanında daha iyi yetişeceği önemli olduğu gibi hangi ebeveynin çocukla daha iyi ilgileneceği de önemlidir. Ülkemizde kız veya erkek olduklarına bakılmaksızın çocukların velayetleri genellikle anneye verilir. Sizin anlattıklarınıza göre de çok yüksek ihtimalle velayet size (anne olduğunuzu varsayarak) verilecektir. Yetiştirme yurdunuzda yetişmiş olmanızın bu noktada pek bir önemi yoktur. Ancak ileride tekrar evlenirseniz babası kız çocuğu olması nedeniyle çocuğun başka bir erkekle aynı evde kalmasını istemeyebilir ve müşterek çocuğun velayetinin kendisine verilmesini isteyebilir. İşte ancak bu noktada çocuğunuzun kız olması önem kazanacaktır. Sonuç olarak bu şartlarda çocuğunuzun velayeti size verilecektir.
İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ederim Sayın Avukat; evet ben annesiyim,beni çok rahatlattınız,
İyi Çalışmalar!

Back
X