Kız Isimleri ???

zelal86

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2013
61
0
16
Avusturya
Kizlar bana kiz ismi lazim anlami guzel olan dini isimlerimizden olursa cok sevinirim...
Eger oglan olursa ismi hazirda kiza pek bulamadim :)
Rabbim herkese bu guzel duyguyu tatirsin insAllah...Raabim saglikli bi sekilde yavrulurumuzu kucagimiza almamizi nasip etsin insAllah...
Simdiden cok tsk ediyorum...

Kizlar bana kiz ismi lazim anlami guzel olan dini isimlerimizden olursa cok sevinirim...
Rabbim herkese bu guzel duyguyu tatirsin insAllah...Raabim saglikli bi sekilde yavrulurumuzu kucagimiza almamizi nasip etsin insAllah...

Buğlem nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
BİKEM veya BİĞKEM ikiside aynı isim ve anlamı...dilimize arapçadan gelen ve "kötülükten uzak" anlamını barındıran nâif bir kadın ismidir bîkem.

aaaa kimleri görüyorum burda =)
canım çok güzel isimler var ama anlamları farklı her duyduğunu kitapta geçiyor diye koyma bence
--KEVSER:Cennette bulunduğuna inanılan kutsal su
Firdevs :1. Cennet, 2. Bostan, bahçe anlamlarına gelmektedir. Kelime aslen Farsçadır.
---Nisa 1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
---Nur 1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke’deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Zünnureyn: Hz. Peygamberin 2 kızıyla evlendiği için Hz. Osman’a verilen unvan, onur sahibi. Kur’an-ı Kerim’in 24. suresinin adı ve toplam 20 ayette geçmektedir.
---Berra: – Doğru sözlü, hayır işleyen kimse – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
-**----Zahide: Dinin yasak ettiği şeylerden sakınan
---Havva :Esmer kyu renkli kadın anlamındadır. Havva: Hz. Adem (a.s.)’in karısı, ilk kadın.
Huri :1. Cennet kızı. 2. Sevgili. – Edebiyatta genellikle sevgiliye huri olarak seslenilir ve açık istiare sanatı yapılır. Yani sevgili Huriye benzetilir. Kur’an-ı Kerim’de Vakı’a, Rahman, Tur, Duhan Surelerinde Geçmektedir
bunun dısında mesela benim 2ismim var
biriarapça biri farsça
her kuranda gecene inanma
mesela arkadasımız yazmıs
buğlem tek bir surede bile geçmiyor
İnternette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'

cenneti müjdeleyen melekler arasında buğlem yok""""
aleyna üzerimize demek mesela
kızının adı ne üzerimize manasında aleyna =) komik
iremin cennet bahcesi olmadığınıda arap yazar ve edebiyatçılar açıkladı

çok iyi arastır bence

benimde büyük ihtimal kız banda isim lazım :6::6:

aaaa kimleri görüyorum burda =)
canım çok güzel isimler var ama anlamları farklı her duyduğunu kitapta geçiyor diye koyma bence
--KEVSER:Cennette bulunduğuna inanılan kutsal su
Firdevs :1. Cennet, 2. Bostan, bahçe anlamlarına gelmektedir. Kelime aslen Farsçadır.
---Nisa 1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
---Nur 1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke’deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Zünnureyn: Hz. Peygamberin 2 kızıyla evlendiği için Hz. Osman’a verilen unvan, onur sahibi. Kur’an-ı Kerim’in 24. suresinin adı ve toplam 20 ayette geçmektedir.
---Berra: – Doğru sözlü, hayır işleyen kimse – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
-**----Zahide: Dinin yasak ettiği şeylerden sakınan
---Havva :Esmer kyu renkli kadın anlamındadır. Havva: Hz. Adem (a.s.)’in karısı, ilk kadın.
Huri :1. Cennet kızı. 2. Sevgili. – Edebiyatta genellikle sevgiliye huri olarak seslenilir ve açık istiare sanatı yapılır. Yani sevgili Huriye benzetilir. Kur’an-ı Kerim’de Vakı’a, Rahman, Tur, Duhan Surelerinde Geçmektedir
bunun dısında mesela benim 2ismim var
biriarapça biri farsça
her kuranda gecene inanma
mesela arkadasımız yazmıs
buğlem tek bir surede bile geçmiyor
İnternette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'

cenneti müjdeleyen melekler arasında buğlem yok""""
aleyna üzerimize demek mesela
kızının adı ne üzerimize manasında aleyna =) komik
iremin cennet bahcesi olmadığınıda arap yazar ve edebiyatçılar açıkladı

çok iyi arastır bence

Uzun zaman oldu gorusmeyeli cnmm :)
ozel msjini aldim ama malesef cevap yazamiyormusum cunku msj sayim azmis :(
benim icin cok onemli gercekten isim konusu.,.elimden geldigince arastiracam Allahin izniyle...
kendine cok iyi bak opuyorum seni :)

ben derin birce ve burçe isimlerini çok seviyorum 3 buçuk aylık hamileyim :49: cinsiyeti belli değil ama ben erkek hissediyorum kızm olursada birini koycam sanırm :)

hem size hem de kendim için araştırıyorum :9:
afra : ayak basılmamış beyaz toprak
ALYA

[TD="width: 275px"]sema,gökyüzü,yüksek yer,yükseklik,gök,sema[/TD]
hazel kuruyup dökülen ağaç yaprağı (bu bana pek sevimli gelmedi ama neyse)
hafza : Peygamberimiz Hz. Muhammedin (A.S.M.) zevcelerinden biri ve Hz. Ömerin (R.A.) kızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X