Kizlar bana kiz ismi lazim anlami guzel olan dini isimlerimizden olursa cok sevinirim...
Eger oglan olursa ismi hazirda kiza pek bulamadim :)
Rabbim herkese bu guzel duyguyu tatirsin insAllah...Raabim saglikli bi sekilde yavrulurumuzu kucagimiza almamizi nasip etsin insAllah...
Simdiden cok tsk ediyorum...
aaaa kimleri görüyorum burda =)
canım çok güzel isimler var ama anlamları farklı her duyduğunu kitapta geçiyor diye koyma bence
--KEVSER:Cennette bulunduğuna inanılan kutsal su
Firdevs :1. Cennet, 2. Bostan, bahçe anlamlarına gelmektedir. Kelime aslen Farsçadır.
---Nisa 1. Kadınlar. 2. Kur’an-ı Kerim’in 4. suresi, özellikle kadın haklarından, onların hukûkî ve sosyal konumlarından bahsettiği için bu adı almıştır.
---Nur 1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke’deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Zünnureyn: Hz. Peygamberin 2 kızıyla evlendiği için Hz. Osman’a verilen unvan, onur sahibi. Kur’an-ı Kerim’in 24. suresinin adı ve toplam 20 ayette geçmektedir.
---Berra: – Doğru sözlü, hayır işleyen kimse – Erkek ve kadın adı olarak kullanılır
-**----Zahide: Dinin yasak ettiği şeylerden sakınan
---Havva :Esmer kyu renkli kadın anlamındadır. Havva: Hz. Adem (a.s.)’in karısı, ilk kadın.
Huri :1. Cennet kızı. 2. Sevgili. – Edebiyatta genellikle sevgiliye huri olarak seslenilir ve açık istiare sanatı yapılır. Yani sevgili Huriye benzetilir. Kur’an-ı Kerim’de Vakı’a, Rahman, Tur, Duhan Surelerinde Geçmektedir
bunun dısında mesela benim 2ismim var
biriarapça biri farsça
her kuranda gecene inanma
mesela arkadasımız yazmıs
buğlem tek bir surede bile geçmiyor
İnternette yazan anlami: Cenneti müjdeleyen melek
Gerçek anlami: eski bir kızılderili dilinde 'bereket yüklü bulut'
cenneti müjdeleyen melekler arasında buğlem yok""""
aleyna üzerimize demek mesela
kızının adı ne üzerimize manasında aleyna =) komik
iremin cennet bahcesi olmadığınıda arap yazar ve edebiyatçılar açıkladı
çok iyi arastır bence