Kız ismi

Hangisi

• Meryem

OY: 13 30,2%
  • Miray

OY: 30 69,8%

• Ankete Katılan
    43

Loresima8989

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
796
1.762
63
İkisini de beğeniyorum aslında meryem bir tık ağır basıyor sizce hangisi?

Meryem geleneksel ama sevimli bir isim.
Miray benim bildiğim erkek ismi, görünce bir internete yazayım dedim unisexmis. Bilmiyorum,ben erkek Miray tanıdığım için ve mir kökü, komutan anlamına gelip miralay çağrışımı yaptığı için kız ismi olarak çok düşünemedim. Ama bakınca farsca ayışığı, arapça yıldız, japonca da çiçek (baharı müjdeleyen) anlamlarına geliyormuş.
Meryem'in anlamiysa ibadete düşkün demek 🙄🙄🙄
Sanki böyle bakınca Miray daha güzel gibi geldi

Miray benim bildiğim erkek ismi, görünce bir internete yazayım dedim unisexmis. Bilmiyorum,ben erkek Miray tanıdığım için ve mir kökü, komutan anlamına gelip miralay çağrışımı yaptığı için kız ismi olarak çok düşünemedim. Ama bakınca farsca ayışığı, arapça yıldız, japonca da çiçek (baharı müjdeleyen) anlamlarına geliyormuş.
Ben de hiç erkek Miray görmedim anlamları çok hoş babamıza beğendiremiyorum gelenekselci kendileri hem bana karışmıyor ama söyleyince burun kıvırıyor :) bu gidişle aklım miray’da kalarak meryem diyeceğim heralde :)

İkisini de beğeniyorum aslında meryem bir tık ağır basıyor sizce hangisi?
Benim kızımın adı Meryem olacak nasipse :KK68:
20220419_043311.webp

Tokaları bile hazır 💗
İsmi her ne olursa olsun sağlicakla gelsin kucağınıza 🤲🏻

Siz doğru biliyorsunuz. Miray erkek ismi. Mir, Miralay gibi kelimeler gibi. Diğer anlamları tamamen internet çağı uydurmasyonları 😅 O yalan anlamlardan dolayı Miray şu an popüler bir kız ismi.

Meryem'in de ibadete düşķün anlamına geldiğini sanmam. Miriam acı deniz demek, Meryem de o anlamdadır muhtemelen

Back
X