Kız istemeye gelirken çiçek getirilmez mi

Evet,sorun çiçek değil,bakış açıları.Bir tanıdığın kızına,o zamanlar petrollerde verilen cam kase takımını getirmişler,o da yolda benzin alınca verilmiş,evden boş çıkılmış yani, üzerinde logosu da var:KK70:
Neyse kız seviyordu,evlendiler ama kırmızı gömlek gibi yeninden yakasından sırıtan cimrilik,ayan beyan ortaya çıktı.İller arası bebeğiyle yolculuk yapan kızın cebindeki parayla,ben güvenip pazara çıkamam,o derece yani.Durumları da yok değil, iyi kazanan aile şirketi...
soylemek istedigim tam olarak bu zaten bu konudaki mantik degismez bugun cicek olur yarin baska bisey

Sanki cok paha biçilmez bişey getircekler.öğrencilerim bana öğretmenler gününde getiriyolar dedi.kv adayı nasıl böle bi hesap yapar diyo.işte şimdiden araya soğukluk girdi.sonra da bişey olmamış gibi gelinlik beklerler böleleri

Bir Çiçek almaktan gocunup soran insan Nasıl düğün yapacak yapsa da ne şekilde burnunuzdan getirecekler merak ettim.İyi düşünsün ablanız.

Mrn kızlar.konuyu kız kardeşim için acıyorum.görücü usulü ile kendi gibi öğretmen birisi ile evlendi.neyse görüştüler anlaştılar.aileler tanışşın denildi.bize geldiler.gelirken tabi çicek ve çikolata getirdiler.biz de cok güzrl ağırladık.neyse artık istemeye gelicekler.kv annemi aramış gelirken çiçek getirmemize gerek var mı demiş.tabi biz şok olduk.durumları da kötü değil.kardeşim cok üzgün.basit bi olay gibi duruyo ama ben bi çiçeği bile haketmiycek miyim diye ağlıyo

ben tanismaya gelislerinde sozde nisanda yaptiklarindan hic bahsetmeyeyim :kızgın::sinirli:
insanlar cimri olunca, uc kurusluk cicegin lafini yapinca hersey olur.
bu kardesinin degil onlarin seviyesizligi ve kendilerine verdikelri degerleri.
artik hanig guzel sozle soyler bilmiyorum ama nisanlisina, su cicegi ben cok severim, ilerde evimizde hatira kalcak sekilde bir cicek yaptirabilirsin desin bence.
not: 6 yildir esimi yiyip bitiriyorum elleri bos geldiler diye, bilseydim boyle bir olanalri oldugunu acar acik acik hepsine soylerdim su cicegi alin, su cikolatayi alin diye, hicde utanmazdim.

Kardeşin eş adayına sorsun annen böyle bişeyi neden dedi çiçeksiz isteme tanışmamı olur şeklinde
tartışırlarsa çiçek istemediği için cimridir hiç gelmesinler

ben tanismaya gelislerinde sozde nisanda yaptiklarindan hic bahsetmeyeyim :kızgın::sinirli:
insanlar cimri olunca, uc kurusluk cicegin lafini yapinca hersey olur.
bu kardesinin degil onlarin seviyesizligi ve kendilerine verdikelri degerleri.
artik hanig guzel sozle soyler bilmiyorum ama nisanlisina, su cicegi ben cok severim, ilerde evimizde hatira kalcak sekilde bir cicek yaptirabilirsin desin bence.
not: 6 yildir esimi yiyip bitiriyorum elleri bos geldiler diye, bilseydim boyle bir olanalri oldugunu acar acik acik hepsine soylerdim su cicegi alin, su cikolatayi alin diye, hicde utanmazdim.
Şimdi eşinizle aranız nasıl merak ettim.yani ii ki evlendim mi yoksa bastan belliydi aslında mı

Çiçek dediğiniz ertesi gün solup giden birşey. Ama söyleme şekli önemli. Başka bir adetiniz varsa, onu yapalım demek istemişlerdir belki.
Benim kız isteme ve söz beraber olmuştu. Cicek, çikolata, baklava getirmişlerdi. Sonra nişan bohcasinda birsey getirmediler. Nişan bohcasinda da çiçek çikolata getirilir aslında. Ama hiç aklima bile gelmedi yani. Olmasa da olur ne olacak.
Sozden once de bir sure misafirlik yaptık iki aile birbirini tanisin diye. Her gelişlerinde ya pasta, ya tatlı hep getirdiler. Eşim tek geldiğinde bile asla eli boş gelmezdi. Gercekten cömert insanla evli olmak güzel birsey.
Ama buni sadece bir çiçek sorusuna bağlayıp, iki parca ot icin ühüü ben hal etmiyor muyum dramasina girmek çok anlamsız.
Önceki gorusmelerinize vs bakın. Damat beyin tutumunu elbet kardesiniz bilir onu goz onune alın

Şimdi eşinizle aranız nasıl merak ettim.yani ii ki evlendim mi yoksa bastan belliydi aslında mı

biz evlendigimizde ikimizde ogrenciydik, zaten yurtdisinda yasiyoduk, yazin gidip evlendik. dogru duzgun esya bile almadik.
yani ustun dugun dernek beklentim yoktu ama evde yaptigimiz nisana ciceksiz geldiklerinde sok oldum.
esim dusunemedim akil edemedime yatiyor devamli.
ama ondan cok cok bilmisligiyle ovunen annesi ablasina gicigim :sinirli:
esimi belli miktarda ehlilestirdigimi dusunuyorum :halay:
gerisi kimseninki muhtesem degilki diyip yasayip gidiyoruz diyim :)

Çiçek dediğiniz ertesi gün solup giden birşey. Ama söyleme şekli önemli. Başka bir adetiniz varsa, onu yapalım demek istemişlerdir belki.
Benim kız isteme ve söz beraber olmuştu. Cicek, çikolata, baklava getirmişlerdi. Sonra nişan bohcasinda birsey getirmediler. Nişan bohcasinda da çiçek çikolata getirilir aslında. Ama hiç aklima bile gelmedi yani. Olmasa da olur ne olacak.
Sozden once de bir sure misafirlik yaptık iki aile birbirini tanisin diye. Her gelişlerinde ya pasta, ya tatlı hep getirdiler. Eşim tek geldiğinde bile asla eli boş gelmezdi. Gercekten cömert insanla evli olmak güzel birsey.
Ama buni sadece bir çiçek sorusuna bağlayıp, iki parca ot icin ühüü ben hal etmiyor muyum dramasina girmek çok anlamsız.
Önceki gorusmelerinize vs bakın. Damat beyin tutumunu elbet kardesiniz bilir onu goz onune alın

iste bu kucuk detaylarda bence comertlik ve cimirligi gosteriyor.
arkadasin durumu direk cimrilikmi yoksa gercekten iyi niyetle sormakmi tam bilemem ama benim esimin ailesini ele alacak olursam, kesinlikle cimriliklerinin gostergesiydi evde yaptigimiz nisana elleri bos (evt bombos) gelmeleri.
Allaha sukur hicbirseylerine muhtac degilim ve olabildigince uzakta yasiyorumda takilmiyorum fazla, yoksa cok cekilecek insanlar degiller.
yazni bazi kucuk detaylar bilgi veriyor onceden aslinda, iyice dusunmeyi...

Tanismada getirdikleri icin istemeye ayrica gerek duymadi herhalde:) aldik yahu bi kere her gittigimizde mi cicek goturucez diyolardir:) malum para lazim masraflar artacak:)

Saka bi yana kotu olmus. Degersizlikle alakasi oldugunu dusunmuyorum ama dusuncesizce olmus karsi tarafin yaklasimi... yine de bunun icin icini karartmasin kardesin.

biz evlendigimizde ikimizde ogrenciydik, zaten yurtdisinda yasiyoduk, yazin gidip evlendik. dogru duzgun esya bile almadik.
yani ustun dugun dernek beklentim yoktu ama evde yaptigimiz nisana ciceksiz geldiklerinde sok oldum.
esim dusunemedim akil edemedime yatiyor devamli.
ama ondan cok cok bilmisligiyle ovunen annesi ablasina gicigim :sinirli:
esimi belli miktarda ehlilestirdigimi dusunuyorum :halay:
gerisi kimseninki muhtesem degilki diyip yasayip gidiyoruz diyim :)
Ay bana benziyorsunuz.
Biz de evlendik hemen yurtdisina geldik, ev Es ya hicbirseyim yok. AMA cok zoruma gidiyor biliyor musun? Ben genc ve guzel Bir kizim, esim 3 sene pesimde kostu, tmm dedim sonunda, bos kalamadim askina ve ilgisine.
Yemin ederim hic mi cicek almaz ya insan. Bir de Benim esim hayatta bunlari dusunemeyen biri degil herseyi ince ince dusunen tam basak burcudur, AMA kafasi su yani ne geregi var. Beni seviyorsa hicbirsey istemez beklemez, cicek le mi sevecek Beni ne geregi var.
Istemede, tanismada, nikahta, gelip gitmede hic cicek yok hic. 10 tl lik, iki uc ucuz cicegin sarildigi Bir buket bile yok cok zoruma gidiyor ya. Nisanda 35 tl lik dandik cansiz Bir cicek almislar, getirmisler. Hic mi haketmiyordum ki. Tmm herkesin eksigi olur AMA kac yuz kisiyle konustum isteme cicegi olmayan Bir kisi bile yok valla.

Back
X