Kız kardeş ve sevgilisi

flubayan123

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2019
61
73
8
Arkadaşlar merhaba bana yardımcı olun lütfen. Kaç gündür uyuyamıyorum düşünmekten.
Kız kardeşimin çıktığı çocuk var henüz yeni ama önceden tanışıyorlarmış. Çocuğun ısrarları sonucu kabul etti kardeşim. Ben bu çocukla tanıştım ama çocuk çok rahat biri konuşması, oturması falan. Mesela bizim aileyi bırak sülalede hiç sigara içen yok ve bu çocuk içiyor. Bu tanışma esnasında üç dört defa içti hemde hiç müsade almadan müsadeden kastım "rahatsız olur musunuz veya içsem sıkıntı olur mu" şeklinde hiç kibarca sormadı. Ben büyük olduğum için açıkcası sormasını isterdim bir incelik olarak.
Başka bir konu ise bu çoçuğu ben tanıyan kişilere sordum ve pek sevilen biri değilmiş yani ailesi falan çok iyi dediler ama çocuk için tek olumsuz sevilmediği konusunu söylediler.
Asıl benim dert ettiğim mevzuya gelirsek, bu çekincemi kardeşime söylemeli miyim? Bir taraftan söyleyim diyorum bir taraftan ya iyi bir ise dışarının yorumları ile mutluluklarını bozmak istemiyorum. Yol gösterin bana lütfen ...:KK43:
Not : hızlı yazdım cümle düşüklüğü ve kelime hatası varsa kusura bakmayın.

sogara icmek icin izin almasi gerekmiyor bence, ama tabi ortam onemli, acik havada, dumani size gelmeyecek sekilde onlem alip ictiyse cok takilmamak lazim. onun acisindan da dusunun, abla ile tanismak stresli olmus olabilir.

diger konu ise cok kapali, ne demek etrafi tarafindan cok sevilmemek, belki de adam agir biri laulabali degil o yuzden cok sevilmiyor denmis olabilir, veya adam kendi halinde takilmayi seven biridir vs vs, bunlar kotu degil ki, kardesinizle frekanslari tutarsa sorun olmaz, yok tutmazsa zaten kardesiniz bunlari bahane edip bitirecektir. bence karismayin.

Bence sormasi gerekirdi sigara mevzusunu.. insanlar neden sevmiyormus peki?
Sigara konusu rahatsız etti içip içmemek kendi bileceği birşey ama sorması gerekli diye düşündüm bilmiyorum çok rahattı.
Çevresi konusuna gelirsek, çok bilmiş bilmiş konuşuyormuş ve sanırım insanlarla diyaloğu pek yokmuş bu yüzden sevilmiyor. Kötü bir alışkanlığı veya yanlış birşey yaptığını söyleyen olmadı tek söylenen bilmiş ukala birisi denildi.

sogara icmek icin izin almasi gerekmiyor bence, ama tabi ortam onemli, acik havada, dumani size gelmeyecek sekilde onlem alip ictiyse cok takilmamak lazim. onun acisindan da dusunun, abla ile tanismak stresli olmus olabilir.

diger konu ise cok kapali, ne demek etrafi tarafindan cok sevilmemek, belki de adam agir biri laulabali degil o yuzden cok sevilmiyor denmis olabilir, veya adam kendi halinde takilmayi seven biridir vs vs, bunlar kotu degil ki, kardesinizle frekanslari tutarsa sorun olmaz, yok tutmazsa zaten kardesiniz bunlari bahane edip bitirecektir. bence karismayin.
Çok doğru söylüyorsunuz. Zamana bırakayım diyecem ama zamanda pek kalmadı yüzük takılacak içime dert oldu

Sigara içilmesi serbest yerlerde kimsenin başkasına sormasına gerek yok. Tanışmak için evinize gelmediyse sizden izin almasına gerek yok. Kardeşiniz kaç yaşında? Kendi sevgilisini tartamayacak kadar küçük mü? Bir de neden sevilmiyormuş sevgilisi yani bazı insan soğuktur sevilmez ondan kime ne. Ama kumarbazdır sabıkası vardır o başka tabii

Bence karismasaniz daha iyi olur.
Hem yaninizda sigara icti ve ya rahat biridir deye nasil biri olduguyla ilgili karar yurutmek icin daha cok erken.
Birakin bir-birlerini yakindan tanisinlar.
Kotu biriyse kardesiniz zaten ayrilir ondan.

Sigara konusu rahatsız etti içip içmemek kendi bileceği birşey ama sorması gerekli diye düşündüm bilmiyorum çok rahattı.
Çevresi konusuna gelirsek, çok bilmiş bilmiş konuşuyormuş ve sanırım insanlarla diyaloğu pek yokmuş bu yüzden sevilmiyor. Kötü bir alışkanlığı veya yanlış birşey yaptığını söyleyen olmadı tek söylenen bilmiş ukala birisi denildi.
Sana gore bunlar problem belki kiz kardesin icin degildir. Yani zaten guzel evlilikler iki iyi insanla olmaz, iyi bir uyumla olur

Bence karismasaniz daha iyi olur.
Hem yaninizda sigara icti ve ya rahat biridir deye nasil biri olduguyla ilgili karar yurutmek icin daha cok erken.
Birakin bir-birlerini yakindan tanisinlar.
Kotu biriyse kardesiniz zaten ayrilir ondan.
Evet karışmayacağım son kararım ben sebep olmak istemiyorum kendileri karar verecekler bundan sonrası için

sigara içmek için sizden niye izin alsın ki ?
kaç yaşındasınız? annesi yaşında olsanız neyse nezaketen sorsun da...
kardeşiniz mutlu mu? sağlıklı karar veremeyecek kadar yaşı küçük mü?
yüzük takmanın amacı zaten birbirini daha iyi tanımak bu süreçte kararı kardeşiniz verecektir zaten.

sigara içmek için izin almak bana çok yapmacık geliyor. ayrıca bu hareketinden çok rahat biri demek bence yanlış. siz bu konuya takıntılı olup onu geniş bulabilirsiniz, onun da başka konularda tabuları vardır sizi geniş bulabilir. yani diyelim ki o da alkolden hoşlanmayan biri ama siz içiyorsunuz. bana sormadan alkol aldı dese şimdi o damat taşlanırdı karışamaz diye :)

ukala bulunması belki de içinden geleni dosdoğru söylemesindendir. insanımız doğru konuşan yada mantıklı sözler söyleyenlere genelde işlerine gelmeyince ukala derler. kaldı ki belki eğitim seviyesi, kültürü çevresinden daha farklı; o yüzden de ukala bulunabilir.

başkalarının sözüyle yargılamadan kendiniz tanıyın derim

Biraz fazla hassassiniz. Tamam sigara için incelik gösterip sorabilirdi ama buna mecbur değil. Üstelik ukala ve bilmiş diye yapilan yorumlardan başka ne var elinizde olumsuz? Beni de ukala ve bilmiş bulan çok insan var. Önyargı bu. Başkalarının söylemi sizi ilgilendirmemeli. Kendiniz tanıyıp, ölçüp tartın. Kardesiniz küçük değilmiş üstelik. Kendi kararlarını kendisi verebilir.

Sigarayi degilde, yüzügü sorun ederim senin yerinde olsam. Kardesin henüz 24 yasinda ve daha yeni tanistigi bir erkek ile evlenme yoluna giriyor. Genelikle yangindan mal kaçirir gibi evlenmek isteyenlerden pek hayir gelmiyor.

Kardesin basini yakacak ve haberi yok. Dogru düzgün tanimadigi erkek ile evlenmek pek güzel sonuçlar vermiyor maalesef.

Back
X