kız kardesım ünüversite kazandı ama gondremıyoruz devllet bukonuda yardım edıyormu

ALYA_DUA

21.05.2014 CANIM BABAM...
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
3.612
2.069
448
38
merhaba kızlar allaha sukurku babam kardesımın okuması ıcın cok cabaladı ve okuttu ama ömrü yetmedı lıse mazun oldugunu goremedı ve kardesım istanbul aydın ünüversitesini kazandı ama kayıt ettıremıyoruz mebla yuksek bıraz sızden rıcam acaba devlet bu konuda yardım edebılıyomu egtım kıredısi verıyormu acaba okuyanlara kayıt ıcın bılgısı olan varmı bızım pek bılgımız yok bukonularda oyuzden bılgı ıstıyorum

Son düzenleme:
devlet üniversitesini kazananlara yardım ediyor ancak özel üniversitelere hiçbir şekilde burs veya kredi verilmiyor adı üstünde özel üniverste.bankadan ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz vaya sağlam tanıdıklarınız varsa belki vakıflardan burs ayarlanabilir.Bence 1 sene daha çalışıp devlet kazansın yoksa orayla imkansızlıklarla okuyup bitirmesi zor.

Neden özel üniversite tercih etti ki kardeşiniz? Benim bildiğim özel üniversitelilere hiçbir şekilde burs sağlamıyor devlet.

devlet üniversitesini kazananlara yardım ediyor ancak özel üniversitelere hiçbir şekilde burs veya kredi verilmiyor adı üstünde özel üniverste.bankadan ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz vaya sağlam tanıdıklarınız varsa belki vakıflardan burs ayarlanabilir.Bence 1 sene daha çalışıp devlet kazansın yoksa orayla imkansızlıklarla okuyup bitirmesi zor.
bende oyle dusundum canım 1 sene calısıp bıdaha sınavlara gırer belkı boylesı daha hayırlıdır

merhaba kızlar allaha sukurku babam kardesımın okuması ıcın cok cabaladı ve okuttu ama ömrü yetmedı lıse mazun oldugunu goremedı ve kardesım istanbul aydın ünüversitesini kazandı ama kayıt ettıremıyoruz mebla yuksek bıraz sızden rıcam acaba devlet bu konuda yardım edebılıyomu egtım kıredısi verıyormu acaba okuyanlara kayıt ıcın bılgısı olan varmı bızım pek bılgımız yok bukonularda oyuzden bılgı ıstıyorum

İyi güzel de özel üniversite değil mi o? Özel bir okul için devletin yardım edeceğini sanmıyorum. Altından kalkamayacaksanız neden yazdınız ki? Boşu boşuna gelecek yıl puanı düşecek çocuğun.

bende oyle dusundum canım 1 sene calısıp bıdaha sınavlara gırer belkı boylesı daha hayırlıdır

Ne kadar meblağ?

Bu sene kazandigi yere gitmezse puani düşer bu yil.. Yani yani yaklasik.iki yil zamana ihtiyaç duyacak

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Neden özel üniversite tercih etti ki kardeşiniz? Benim bildiğim özel üniversitelilere hiçbir şekilde burs sağlamıyor devlet.[/QUOT annem tercıhlerı arasında istanbul olmasını ıstedı yanlız bırakmak ıstemedı babamdan sonra cok korucu oldu heren bırımıze bısey olcak dıye korkuyo oyuzden boyle oldu cevplarınız ıcın cok sagolun kızlar

arkadaşım iyide neden özel üniversite tercih ettiniz
devlet kredi veriyo ama ocakta filan ancak alır o da 300lira en fazla
hiçbir şekilde bu parayla okuyamaz ki özelde
ancak devlet üniversitesinde okur yani

keşke seneye bi daha girseymiş

Arkadaşım neden özel üniversite sectiniz ki:-( maalesef hicbir sekilde destek alamazsiniz. Anca seneye devlet okulu tercih edecek ve o zaman harc parası yok, burs yada kredi cikar muhtemelen, devlet yurdunda kalabilir . Yani devlet zaten yardim ediorrr

İyi güzel de özel üniversite değil mi o? Özel bir okul için devletin yardım edeceğini sanmıyorum. Altından kalkamayacaksanız neden yazdınız ki? Boşu boşuna gelecek yıl puanı düşecek çocuğun.

Kayit yaptirmak gerekmiyor mu puani dusmesi icin?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ne kadar meblağ?

Bu sene kazandigi yere gitmezse puani düşer bu yil.. Yani yani yaklasik.iki yil zamana ihtiyaç duyacak

yıllık 5000 tl hayırlısı olur ınsallah 2 senelıgı kazandı gıdebılseydı menzun olunca okudugu bolumun ogretmınlıgını yapıp 2 yılda acıktan okuycaktı ama kısmet

Özel de okuyanlarda kredi başvurusu yapabilir diye biliyorum ama onuda hemen alamaz ki uzun bir süreç,burslu kazanmadı heralde ne kadar kayıt parası gerekli,bölümü nedir.

A.Ü. sayfasına baktım,burslar arasında kurucu vakıf bursu var.Diğerleri başarı bursu ama kurucu vakıf bursunu araştırın,tamamen ekonomik sebeplerle verilir.
Tercih bursu filan almadı mı ? Ne kadar bir ücretten sözediyorsun ?

Kaydı zaten ödeme yaparak yapıyorsunuz
Tamamını yada 9-10 taksit yapıolar
Taksit seçersen kayıt esnasında ilk taksidi yatırmak zorundasınız
Nereliyaeniz oranın derneğine gitsin onlar geri ödemesiz yardım yapıolar
Devletten burs alamaz başbakanlık bursu var ancak onu alır oda derslerinin çok ii ve durumunuz hiçç olmaması gerekir

Okuldan Bursu da ancak tercih yaparken burslu yazarsa alabilir şimdi olmaz
Ancak ilk 3 tercihinde yerleştiyse %25 indirim yapılıp
Kurucu Bursuda çok zor okulda 2-3 kişiye verilip oda dersleri eniyi olana

yıllık 5000 tl hayırlısı olur ınsallah 2 senelıgı kazandı gıdebılseydı menzun olunca okudugu bolumun ogretmınlıgını yapıp 2 yılda acıktan okuycaktı ama kısmet

Bulunduğunuz şehirde bu meblagi karsilayacak kişiler bulamaz misiniz? Hangi sehirdesiniz..

Meblağ çok yuksek değil ve iki yillik zaten kimileri için bu para bile degil bulup siz ya da kardesiniz rica ederse hallolur diye düşünüyorum hemen kestirip atmayin:/

Back
X