• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşimin çalıştığı Banka O'na tuzak kurdu...Ne yapmalıyız?

Sinpac

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
2.084
80
643
Ankara
Kızlar, sizden gelecek en ufak bir akla bile ihtiyacım var, ne yapacağımı şaşırdım...

Kız kardeşim özel bir bankada çalışıyor, ticari müşteri yetkilisi olarak... İşe gireli daha 2 yıl 2 ayı doldu... Geçen yıl şube müdürü çağırıp seni şubeden bölgeye alalım mı diye sormuş, bizimkisi de tamam demiş. Sonra kardeşime performansına "müşteri ile yüz yüze ilişkisi yeterli değil" yazarsam, seni bölgeye alırlar demiş. Kardeşim de tamam deyip performansı onaylamış.

Birkaç ay sonra şube müşterilerinden birinin şöförü kardeşime firma çekini verdiğini söylemiş. Kardeşim ise çek alınca bir makbuz vermek zorunda olduğunu, makbuz vermediğini ve çeki almadığı söylemiş. Sonra benzer çek olayları başka kişilerin başına gelmiş, onlar bağırıp çağırmışlar. Sonuçta çekleri saklamakla sorumlu olan kişinin (iş akış yönetmeni) bazı tahsil edilmiş çekleri kaybettiği falan ortaya çıkmış, ama o kişi ben yapmadım diye bağırıp, çağırıyormuş...

Sonuçta, kardeşime verildiği söylenen çeki TCMB den kapatmışlar, yani artık kimse o çeki bozduramaz. Ve alacaklı firma alacağını havale ile almış.

Bu olaydan sonra o firma yetkilisi çekimi kaybetti diye kardeşimi ve portföyünü şikayet etmiş. Hatta o firma yetkisinin yazlıktan komşusu kardeşimin çalıştığı bankanın Genel Müdür Yardımcısının annesi imiş.

Ve şube müdürü seni o Genel Müdür Yardımcısı istemiyor ondan dolayı sana düşük performans veriyorum diye performansını minimum a çekmiş. Sonrada ya istifa et, ya da senin ünvanını indireceğiz demiş...

Bizim kız ağlayarak eve geldi... Bu olaydan bir üç hafta sonrada yani dün, kardeşime insan kaynaklarından uyarı mektubu geldi, sizin yüzünüzden müşteri kaybı yaşandı, sözleşmeniz feshedilebilir diye... Müdür de ya istifa et yada biz seni atacağız demiş...

Ne yapmalıyız inannın hiç bilemiyorum. Ben de bankada çalışıyorum ama benim bankam insanlara böyle şeyler yapmaz. yeni personelini korur...

Ama bu banka bütün aileyi mahvetti... Şube müdürü yüzüne gülüp hep kuyusunu kazdı. Bizim kız hep sustu... Kendisiyle beraber şikayet edilen portföyü şimdi şube müdürü yapacaklarmış...

Düşündükçe sinir oluyorum... Bu banka hani kıvırcık saçlarla ünlü olan banka... Bir tavsiye verin kızlar ne olur?

oncelıkle gecmıs olsun
bna sorarsanız kesinılıkle ıstıfa etmesın
sozlesmeyı fesh etmek o kadar kolay degıl kardesınız karsı dava acagını beyan etsın
eger tanıgı vs varsa bu kısilerın yaptıklarını bılen işi daha kolay olur
ne kadar cogalır oldu sırket ıcı hesaplasmalar yahu

ışe gitmeye devam etsin. ıstifa etmesin. ıhbarsız ve kıdemsiz sözleşmesini sona erdirip ibraname imzalatmaya çalışırlarsa imzalattıkları herhangi bir dökümana " Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla yazsın" çıkarırlarsa işe iade ihbar ve kıdem tazminatı için dava açar.

Şimdiye kadar bütün performanslarını ve insan kaynaklarından gelen son kağıdı, müdür diğer fişlerin arasına sıkıştırıp imzalatmış :kızgın:

Yani ne olduğunu söylemeden imzalatmış, sonrada fotokopisini masasına koydurtmuş...

Allahım bu nasıl banka, iğrenç insanlar....

Midemi bulandırdılar....

oncelıkle gecmıs olsun
bna sorarsanız kesinılıkle ıstıfa etmesın
sozlesmeyı fesh etmek o kadar kolay degıl kardesınız karsı dava acagını beyan etsın
eger tanıgı vs varsa bu kısilerın yaptıklarını bılen işi daha kolay olur
ne kadar cogalır oldu sırket ıcı hesaplasmalar yahu

Şubede tanık bulmak o kadar zor ki, sonuçta portföyüde şikayet almış ama müdürle birleşip kardeşimin kellesini vermeye karar vermişler....

Müdür hep odasında bunları söylüyormuş, kapalı kapı ardında yani... Tanık yok, doğal olarak...

Müdür bu hafta istifa et, yoksa senden tazminat da alarak, seni atacak insan kaynakları demiş... Sanki kendi işin içinde değil gibi...

genel müdürlüğe dilekçe versin durumu açıklasın delili varsa sunsun o kadar kolay mı

İşe gitmeye devam etsin. İstifa etmesin. İhbarsız ve kıdemsiz sözleşmesini sona erdirip ibraname imzalatmaya çalışırlarsa imzalattıkları herhangi bir dökümana " Fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak kaydıyla yazsın" çıkarırlarsa işe iade ihbar ve kıdem tazminatı için dava açar.

Cümle tam olarak bu değil mi?

Bir de iş kanunun 24. maddesi nedir? Müdürü bunu gevelemiş bugün...

Ne tazminatı alacaklarmış kardeşinizden. Şikayet ediyorlarsa ellerinde çeki kardeşinize verdiklerine dair kansıt olmalı ellerinde şikayetin konusu gerçekleşmemiş. Bunlar ispatlanabilir. Daha doğrusu banka veya müşteri iddia ettiği için onlar ispatlamak zorundadır. O işe gitmeye devam etsin.

avukat arkadasa katılıyorum
tazmınat dıye korkutmuslar
ik 24 md işten cıkardıgı ısının yerıne 6 ay kımseyı ıse almamasıyla alakalı
bır de kardesınız koaman okumus ınsan neden okumadan etmeden her belgeyı ımzalamış ya

genel müdürlüğe dilekçe versin durumu açıklasın delili varsa sunsun o kadar kolay mı

Loveli,
genel müdürlükleri en ufak bir olayda şube müdürüne soruyor... Ve şu ana kadar şube müdürü durumu öyle güzel bir hikaye haline soktu ki...

İnan kardeşimin okulda verdiği emeğe acımaya başladım... Mezun olduğu yeri ben kazanamamıştım bile... o kadar emek verdi, mezun oldu, sonra buraya girmek istedi...
Şimdi şu yaptıklarına bak... Önceden bize gel diye mezun olduğu zaman, neler neler yapmışlardı...

avukat arkadasa katılıyorum
tazmınat dıye korkutmuslar
ik 24 md işten cıkardıgı ısının yerıne 6 ay kımseyı ıse almamasıyla alakalı
bır de kardesınız koaman okumus ınsan neden okumadan etmeden her belgeyı ımzalamış ya

İşçinin haklı nedenle feshi maddesi. O madde sadece kardeşinizin sona erdirmesini düzenler. Takılmayın

İşçinin haklı feshini mi düzenler yoksa, 6 ay kimseyi ise almamayı mı?
Biraz daha detay bilgi verebilir misiniz?

Sinpac canım, elinin altında net ar yaz iş kanunu 24. madde diye karşına bilgi çıksın...
Ahanda burada
ışçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

I. Sağlık sebepleri:

a) ış sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) ışçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

II. Ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

a) ışveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

b) ışveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

c) ışveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

d) ışçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

e) ışveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.

III. Zorlayıcı sebepler:

ışçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.

Şube müdürünün bunu söylemesi ihbar tazminatını vermemek iin.. Kendisi işten çıkarırsa ihbar + kıdem tazminatı ödemesi gerekecek, kardeşin bu maddeyle çıkarsa sadece kıdem tazminatı...
Hoş 2 yoıl için rakam fazla bütük olmaz...
Kardeşi de çok hatalı davranmış hele ki bir bankacı asla ama asla içeriğini okumadan herhangi bir evrak imzalamamalı....
Sonuçta çekin kardeşine verildiğine dair bir kanıt yok.. Suçlayan onlar olduğu için bu iddiayı onlar ispat etmek zorundalar, ıspat edemeyecekleri için de suçlama dayanaksız olacaktır...

ben cok anlamam ama bencede istifa etmesın enınde sonunda en kötü ihtimal tazminat davası acar..,Allah yardımcınız olsun

çok çok iyi bir avukat bulun ve onların hakkından gelin:kızgın:

ışçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin
feshedebilir:

I. Sağlık sebepleri:

a) ış sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) ışçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

a) ışveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut
gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

b) ışveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

c) ışveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

d) ışçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

e) ışveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

f) Ücretin parça başına veya iş tutarı üzerinden ödenmesi kararlaştırılıp da işveren tarafından işçiye yapabileceği sayı ve tutardan az iş verildiği hallerde, aradaki ücret farkı zaman esasına göre ödenerek işçinin eksik aldığı ücret karşılanmazsa, yahut çalışma şartları uygulanmazsa.

III. Zorlayıcı sebepler:

ışçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.

cnım ben eskı kanuna daldım ik 24 yukarda ..işcinin fesıh hakkını duzenlemıs

Sinpac canım, elinin altında net ar yaz iş kanunu 24. madde diye karşına bilgi çıksın...
Ahanda burada
İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı

MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

I. Sağlık sebepleri:

a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

b) İşçinin sürekli olarak yakından ve doğrudan buluşup görüştüğü işveren yahut başka bir işçi bulaşıcı veya işçinin işi ile bağdaşmayan bir hastalığa tutulursa.

a) İşveren iş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri hakkında yanlış vasıflar veya şartlar göstermek yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek veya sözler söylemek suretiyle işçiyi yanıltırsa.

b) İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa.

c) İşveren işçiye veya ailesi üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiyi veya ailesi üyelerinden birini kanuna karşı davranışa özendirir, kışkırtır, sürükler, yahut işçiye ve ailesi üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse yahut işçi hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ağır isnad veya ithamlarda bulunursa.

d) İşçinin diğer bir işçi veya üçüncü kişiler tarafından işyerinde cinsel tacize uğraması ve bu durumu işverene bildirmesine rağmen gerekli önlemler alınmazsa.

e) İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,

III. Zorlayıcı sebepler:

İşçinin çalıştığı işyerinde bir haftadan fazla süre ile işin durmasını gerektirecek zorlayıcı sebepler ortaya çıkarsa.

Şube müdürünün bunu söylemesi ihbar tazminatını vermemek iin.. Kendisi işten çıkarırsa ihbar + kıdem tazminatı ödemesi gerekecek, kardeşin bu maddeyle çıkarsa sadece kıdem tazminatı...
Hoş 2 yoıl için rakam fazla bütük olmaz...
Kardeşi de çok hatalı davranmış hele ki bir bankacı asla ama asla içeriğini okumadan herhangi bir evrak imzalamamalı....
Sonuçta çekin kardeşine verildiğine dair bir kanıt yok.. Suçlayan onlar olduğu için bu iddiayı onlar ispat etmek zorundalar, ıspat edemeyecekleri için de suçlama dayanaksız olacaktır...

Zaten şu anda çekten dolayı değil, müşteri kaybından dolayı atmaya çalışıyorlar...

bencede istifa etmesin de onu başka bir bölüme aldıkları için eğitim vermeleri gerekmezmiydi

güzelim 24. maddede senin kardeşinle alakalı bişi yokki..hem de bu sebepten dolayı atıp sonrasında da nasıl tazminat istiyorlar..tazminat olayı saçma geldi açıkcası ama yinede bir avukata sorun.birde böyle korkuturlar genellikle çalışanları..buna benzer bişiyi benim eşimde yaşadığı için biliyorum..böyle birleşirler ve seni haksız çıkartırlar..ha şunuda söyleyeyim eşimi işten atmak için aslında yapmadığı bir şeyi yapmış gibi gösterip iş akdini o maddeye göre fes ettiler..birde böyle şeyler oluyor..dava açacağız ama daha zamanı var..bencede kardeşin çıkmasın işte yada başka iş baksın öyle çıksın..bak şimdi halkbankasının sınavı var..ona girsin

ıyykk hiç sevmiyorum o bankayı
çok şükür ayrıldım ordan :1closedeyes:
istifa etsin ..yoksa sonra iş bulması zorlaşır giremez hiçbi yere
ama birinden referans da alsın vardır bi şubede mutlaka bi iyi :bbo:

Back
X