Merhaba arkadaslar. Ben bursada yasiyorum. Hamileligimde ayni durumu yasadim. Rubella 10 yada 11. Haftada pozitif gozuktu. Sonrasinda kan alinip Ankaraya yollandi. Orada da test yapildi ve benim bunu 3 aydan daha uzun bir sure once gecirdigime dair sonuc geldi. Drum beni istanbul da ozel bir klinikte perinatalojiye yonlendirdi gerekirse amniosentez yapilmasi icin. O arada ikili tarama sonuclarim temiz geldi. Ama insanin icinde kusku olusuyor tabii gittik. Aradik ta ama cmt gunu biz yarim gun calisiyorduk unutulmus soylenmeye dendi klinikten kapi duvar. Bize yaklasik 2 ay sonraya randevu verdiler. Yani ben o arada 5 aylik gebe olucam ve amniosenteze bakilip alinsin veya kalsin denilcek. Ben resmen bebegimin katili olucam. Neyse elimiz bos Bursaya donduk ilk is olarak dr la gorustum o zaman kurtaj oneriyorum dedi. Ilk gebeligimdi ve bebegimi emin olunamayan bir durum yuzunden kaybetmeyi istemiyordum. Dr degisikligi yaptim. Allah binlerce kez razi olsun drumdan. Tum testlerimi goturdum bakti hicbir sakinca yok dedi ve 3lu taramayi bile gereksiz buldu. Su an saglikli sihhatli bir oglum var 5 yasinda. Neler dediler kor olabilir sagir olabilir kalbi delik olabilir. Allahima binlerce kez sukurler olsun iyi ki dogurmusum.
Cok uzun yazdim anlatmak icin ama size onerim testlerinizi yaptirin ihtimaller kotu olabilir ama zamani belli ise eger rubellanin ona gore hareket edin. 3 ay dan once deniyorsa inanin Allaha tevekkul edin Ve gercekten sizi korkuya salan yanlis yonlendiren degil yureklendiren doktorlari tercih edin. Ben eger o doktorun dedigin dinleseydim sapasaglam evladimi yok yere kaybetmis olacaktim. Hepinize hayirli saglikli dogumlar diliyorum.