Hamur İşleri Kızarmış Pofuduklar (Resimli)

leylek82

çok zor bazen....
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
5.647
22
358
43
Diğer
bu tarifi evde olan malzemelerden uydurdum.hiç bişe yemeeyen yeğenim bile bayıldı.
kahvaltı ve sıcak yaz günlerinde akşam kahvaltısında çok iyi gidiyor.3 gündür paso mayalatıp duruyolar bana:))

sodanın oda sıcaklığından biraz daha sıcak olması gerekiyor.ılık yani

bi şişe soda
3 kaşık yoğurt( sulu yerinden olsun)
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tane yaşmaya
un
iç için peyaz peynir maydanoz
yada kıyma soğan maydanozu azıcık pişirin (çok az ama)kıymalı iç yapın

sodayı bi kaba alıyoruz sora mayayı atıyoruz.tuzunu şekerini ilave edip en son yoğurdunu koyuyoruz ve elimizle mayayı iyice eritiyoruz.sonra göz kararı unu ekleyip oldukça yumuşak bi hamur elde ediyoruz.sora hamur kabını bildiğimiz market poşetine koyup düğüm atıyoruz.bunu bi kaç poşetle iç içe geçirerek tekrarlıyoruz.(bu hamurun hızlı mayalanmasını sağlıycak bi püf noktasıdır)
mayalanan hamurdan bezeler yapıp içini koyuyoruz ve poğaça gibi katlıyoruz. kızarmış yağda kızartıyoruz.(amma çok sora demişim:)))

Son düzenleme:
kızlar hamuru mayaladım hazır kızartınca resim de eklemek isterim ama resim özürlü olduğumdan eğer yardımcı olan olursa zevkle eklerim de yani.

offfff offfff birde resim olsaymış. kaydetti hemen denemem lazım ellerine sağlık.

eline sağlık canım... bu gece böreğim var yarın sahurda yapayım inşallah...
çok susatmaz değil mi... yağda kızartma denince susatır mı diye düşünüyo insan....

teşekkür ederim canım
valla eşim zaten çay ya da meyve suyu istiyo yanında.bugün çok susadımı bana bişey demedi.yaktı falan diyebilmiyorumkismile
sana da teşekkürler sarissacım

Tarifinizi yaptım.çok güzel oldu.şekilleri hariçrsımde gördüğüm kadarıyla sızınkının seklı baya yerinde.siz nasıl şekıl verdınız.ellerinize emeğinize sağlık.......aceledn cevap..

Tarifinizi yaptım.çok güzel oldu.şekilleri hariçrsımde gördüğüm kadarıyla sızınkının seklı baya yerinde.siz nasıl şekıl verdınız.ellerinize emeğinize sağlık.......aceledn cevap..

aa töbe töbe
valla unutmuşum burayı yaa:78::78::78::78:
inşallah görürsün sen de bu yazıyı
çok teşekkür ederim
canım ben yemek kaşığıyla hamurdan koparıyorum
elimle unlayıp çok az merdaneyle açıyorum ve ortasından kapatıyorum
onu da düzeltiyorum tekrardan
anlatabildim inşallah
amaann boşver önemli olan tadı zamanla düzelir denemeye devam

Son düzenleme:
Nefis görünüyor tatlım...
Sunumun da çok güzel...
Ellerine sağlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…