Mutfak Püf Noktaları kızartmalar için nasıl bir kap kullanıyorsunuz :(

candypdr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
219
15
68
slm kk üyelerim,
son günlerde yaşadığım mağduriyetim var
patates ya da sebze kızartmalarını çok sevdiğim için annem bana küçük bi fritöz almış.bende bi süre kullandım tabi 3 ay kadar ama bu üç ay içinde her temizleme faslım benim için ızdıraptı.içindeki süzgeçi yağ kaplıo, kenarları yağ kaplıo.elektirkli alet olduğu içinde şöle bol yağ çözücü sıkıp foşur foşur yıkayamadımda...
kızartma için hemen yeni bişey almak istiyorum.sizlerden yardım bekliyorum...kızartma en güzel daha sonrası da temiz kalabilcek şekilde nasıl yapıyorsunuz?

Emaye kızartma tencereleri var içersine süzgeç takman gerekmiyo kızartmanı yaptıktan sonra güzelce yıkayıp kaldırıyosun. Ben kullanıyorum memnunum.

kızartma tencereleri var artık..

temizliği de kolay oluyor..ben fritöz almayı hiiiç düşünmüyorum açıkçası..

bende tefal actifry kullanıyorum herşey kızartıyosun hemde çok az yağ ile.sonra parçalarını söküp bulaşık mak. yıkıyorum ama sadece patlıcanı güzel kızartamıyo onuda teflon tavada kızartıveriyorum az yağda.sonra tavayı yıkarım aynı yağın tekrar kullanılmasına karşıyım ben

tefal almayı bende düşünmüştüm ama yağın olduğu heşeyin şöle foşur foşur yıkanması gerekitğini düşündüğüm için almamşıtşım. bu fritözüde ben almadım zaten ama hediye olunca el mecbur:)

en iyisi şu kızartma tencerelerinden almak sanırım şöle musluğun altına koyup misler gibi yıkayıp kullanmak.
merak ettiğim kullanışlı olup olmadığı idi saolsun kk üyelerim bu konuda bana fikir verdiler:) öpüyorum hepinizi

bende tefal kullaniyorum ve cok memnunum.. ondada yagli olan butun parcalar cikiyor ve dedigin gibi fosur fosur yikanabiliyor.. ayrica coook cok az yag ile daha saglikli.. :)

Ben de emaye ızartma tenceresi almıştım am çok memnun kalmadım. Tefal actifry var ama o da çok yer kaplıyor ve çok pahalı bence.

Ben seramik tava-tencere öneririm. Temizliği çok kolay. Ben kızartmaları bunda yapıyorum artık. Hiç sıkıntı çekmeden kızartıyorum

teflon yada seramik bir tepside kızartılacak herşeyi koyup fırında kızartıyorum
patatesleri bol suda yıkayıp kurulayıp tuz ve zeytin yağı ekleyip kızartıyorum çok pratik oluyo hatta geçen gün köfteleri direk buzluktan fırına attım eşim çok beyendi

canım güzel kızarıyomu? altına yaglı kagıtmı koyuyosun yoksa tepsıyı yaglıyomusun?

hakikaten fırında normal kzıartma tadında oluyor mu eğer öleyse harika bir yöntem olur. ayrıca seramik tencere aklıma yatan bi öneri oldu yine seninki gibi:)

hakikaten fırında normal kzıartma tadında oluyor mu eğer öleyse harika bir yöntem olur. ayrıca seramik tencere aklıma yatan bi öneri oldu yine seninki gibi:)

Kızlar patatesleri yağlı kağıt serip tepsiye dizip fırına koyuncada güzel oluyor ama normal yağda kızarttıgımız gibi olmuyor lezzet olarak bol yağda kızaran farklı oluyor tabi. Ama arada değişiklik olsun diye bende fırında yaptıgım oluyor öylede seviyorum.

ben yağlı kağıt kullanmadan kızartıyorum
çünkü tepsim teflon yapışmıyor
ama bulabilirsem seramik almak istiyorum sağlıklı olduğu için
seramik tavada hiç yapıştırmıyo

pataesleri kesip iyice nişastası gidene kadar yıkıyorum
suyunu iyice alıp zeytinyağı ve tuz ekliyorum fırında kızartıyorum
yanına kırmızı yesil biber kabakta olabilir

bi patlıcan güzel olmadı
köfte falanda güzel oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…