kızgınlığını ses tonuna yansıtmamayı başarabilmek

Arkadaşlar merhaba, ben içi dışı bir insanım rol yapamam yani. Ama gerek aile ilişkilerinde gerek günlük yaşamda gerekse de iş hayatında bazen karşı tarafa kızdığımı ses tonumla belli ediyorum. Ve insanlar tepki gösteriyorlar. Ses tonu derken asla bağırmak değil yanlış anlaşılmasın. Hafif bozuk olduğumu belli ediyorum. İnsanlar o kadar bencil ki kendileri her türlü saygısızlığı,bencilliği yapıyor fakat sizden üst düzey saygı,ilgi,sevgi bekliyor. Sanki kendisinden başka benim hayatımda kimse yok. Herkes kendini kaf dağında görüyor. İnsanların tepkisini her ne kadar takmamaya çalışsam da bazen moralim bozuluyor. Terbiyesize terbiyesini bildir diyorum ama sonuçta çalışan insansın, müşteri ne kadar terbiyesiz olursa olsun o haklı mantığı var biliyorsunuz. Uzattım fakat tepkisini ses tonuna, davranışına yansıtamayan kısacası ruhsuz kalmayı başarabilen tepkisiz olmayı başarabilen arkadaşlar bunu nasıl yapıyorsunuz ?

Bende böyleyim ama bir çok kişiye göre gereksiz çıkış yapmış oluyorum boşverin insanları kimse kusura bakmasın o ne der bu ne der diye yaşayamam ben

işte umursamamayı nasıl başarabiliyorsunuz ? ben insanlara çok önem veriyorum sanırım değer veriyorum ve yaptıkları söylediklerini de takıyorum. sadece ben ben ben diyen bencil sadece kendini düşünen biri nasıl olabilirim? başka türlü takmamak mümkün değil sanırım :KK43:

yanlış kişiye sordunuz:)

ben iş ortamında kimseye duygusal bakmam. robot gibiyim. azar da yesem ayıya dayı derim. çünkü bir keresinde demedim ağzım yandı öğrendim.

özel hayatımda ise işte şöyle... insanların aslında çok bencil ilkel hayvanlar olduklarını görmek gerek. insanlar beni kırdıkça artık sevmez oldum onları ve bitirdim içimde sevgimi. böylece dediklerini önemsemez oldum. küçümser oldum.

not: çok sağlıklı bir ruh halinde değilim illa yaptığımı yap demiyorum.

Sinir anında bunu yapmak zordur ama alışkanlık haline getirirseniz çok rahat edersiniz; olayı yaşayan sanki siz değilmişsiniz, sanki dışarıdan biri olarak şahit olmuş ve yorumluyor gibi düşüneceksiniz.

Şahsi değil, daha insani, daha genel bir düşünceye sevk edeceksiniz aklınızı, size yapılmamış, başka birine yapılmış ve siz müdahale ediyormuşsunuz, çözüyormuşsunuz gibi ele alacaksınız olayları. O zaman ses tonunuza, yüzünüze yansımıyor duygularınız. Benim yöntemim bu.
bunu da yapmayı denedim evet ama siz tekrar aklıma getirdiniz aynen o an kendime demem lazım karşıdaki bana değil sırf ben burda olduğum için yaptı diye ama bazen cidden şahsileşiyorlar. yasak olduğun bile bile bir işi size yaptıramazlarsa küfür bile edebiliyorlar. insanlarımız inanılmaz cahil ve saygısız.

yanlış kişiye sordunuz:)

ben iş ortamında kimseye duygusal bakmam. robot gibiyim. azar da yesem ayıya dayı derim. çünkü bir keresinde demedim ağzım yandı öğrendim.

özel hayatımda ise işte şöyle... insanların aslında çok bencil ilkel hayvanlar olduklarını görmek gerek. insanlar beni kırdıkça artık sevmez oldum onları ve bitirdim içimde sevgimi. böylece dediklerini önemsemez oldum. küçümser oldum.

not: çok sağlıklı bir ruh halinde değilim illa yaptığımı yap demiyorum.
hah işte iş hayatında robot gibi olabilmeyi istiyorum. kahrolsun içimdeki insan sevgisine bitmiyor :D ben de sevgimi hayvanlara vermeye çalışıyorum artık...evet insanları sevmesem önemsemeyebilirim değil mi. aslında en önemlisi bence SADECE KENDİNİ SEVMEK...

hah işte iş hayatında robot gibi olabilmeyi istiyorum. kahrolsun içimdeki insan sevgisine bitmiyor :KK70: ben de sevgimi hayvanlara vermeye çalışıyorum artık...evet insanları sevmesem önemsemeyebilirim değil mi. aslında en önemlisi bence SADECE KENDİNİ SEVMEK...

ya bu psikoloji için gerçekten hayatın sillesini yiyip yalnız kalmak gerekiyor ben öyleyim.

iş ortamı için değmez ama. içinizden kızın sövün yüzüne gülümseyin.

ya bu psikoloji için gerçekten hayatın sillesini yiyip yalnız kalmak gerekiyor ben öyleyim.

iş ortamı için değmez ama. içinizden kızın sövün yüzüne gülümseyin.
her türlü sille yiyip yine de çabuk unutan biriyim:( biraz kinci olmam lazım. ah ah içimi dışıma yansıtmamayı bir başarabilsem...

Back
X