• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım 40 aylık ve başa sardık,kakasını altına yapıyor.. :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

prenses0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
37
3
98
Adana
iyi bayramlar kızlar öncelikle..kızım 40 aylık, yaklaşık 1 yıldır tuvalet olayını ögrenmişti.kakası gelince söylüyor ve klozete gidiorduk sorunsuz yapıyordu.ama yaklaşık 15 gündür anlamsız bir şekilde kakasını altına yapmaya başladı,çişinde sorun yok onu söylüyor ve wc ye gidioruz.ama kaka olayında başa sardık sanki..olmadık yerde kakasını küloduna yapıor 15 gündür,ister ev olsun ister misafirliğe gittiğimiz bir yer farketmez..kendisine neden böyle yaptıgını sordugumuzda boş bakışlarla bakıor ve cevap vermior bu konuda bize.18 aylık bi kardeşi var ve onu kıskanıor aşırı şekilde,ben birazda bu kıskançlığa yoruyorum olayı,inanım kafayı yiyecegim ya..ne tavsiye edersiniz bana..?

iyi bayramlar kızlar öncelikle..kızım 40 aylık, yaklaşık 1 yıldır tuvalet olayını ögrenmişti.kakası gelince söylüyor ve klozete gidiorduk sorunsuz yapıyordu.ama yaklaşık 15 gündür anlamsız bir şekilde kakasını altına yapmaya başladı,çişinde sorun yok onu söylüyor ve wc ye gidioruz.ama kaka olayında başa sardık sanki..olmadık yerde kakasını küloduna yapıor 15 gündür,ister ev olsun ister misafirliğe gittiğimiz bir yer farketmez..kendisine neden böyle yaptıgını sordugumuzda boş bakışlarla bakıor ve cevap vermior bu konuda bize.18 aylık bi kardeşi var ve onu kıskanıor aşırı şekilde,ben birazda bu kıskançlığa yoruyorum olayı,inanım kafayı yiyecegim ya..ne tavsiye edersiniz bana..?
zorlamayın ters teper. karşınıza alıp detaylı bir şekilde konuşun muhtemelen ilgiyi üstüne çekmeye çalışıyor. siz kardeşiyle bez değiştirme ritüeli dolayısıyla fazladan zaman geçiriyorsunuz ona özel ilgi gösteriyorsunuz gibi geliyordur. sizde ona da ayrı bir özel zaman yaratmaya çalışın. sadece ikinizin başbaşa yapabileceği bişeyler. ödül sistemi gibi bişey kurun. örneğin her sabah onu teşvik edin kakanı tuvalete yaparsan bugün ikimiz seninle şu oyunu oynayabiliriz gibi. bir de korkmasına sebep olacak birşey olabilir mi acaba wc de uzun zaman kalmak istememesine neden olabilecek birşeyi ufak bir arkadaşı bile söylemiş olabilir ne biliyim çocuk küçük olunca hayal gücünü de değerlendirmek lazım. ama herşeyden önce sabır annelik zor zanaat

muhtemelen dusundugunuz gibi kiskancliktir normal bi olay gibi goruyodur.. sert tepkiler vermeyin derim gorumcem cocugunu cok zorladi bu e icin ve oglu 12 13 yaslarinda geceleri hala altina yapar... arkadasimda masal anlatir gibi anlatti wc egitimini o kadar kisa surduki tuvalete alismasi anlatamam ..

BİZDE DE AYNI DURUM SÖZ KONUSU :( BİZDE KARDEŞTE YOK AMA BAŞA SARDIK TUVALET EĞİTİMİNİ

Back
X