• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım aşık olmak istiyorum diye tutturdu

aycamm34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
29
0
86
İstanbul
11 yaşında bir kızım var şu anda 5. sınıfa gidiyor. Aşık olmak istiyorum diye tutturdu neden böyle bir konu açtığını anlamıyorum.. Şu ana kadar her aşık olduğu kişiyi anlatırdı bana biriyle çıkmasına kızmam ama şu anki konumu kimse beni sevmiyor kimse benle çıkmak istemiyor gibi bir derte düştü..

Bana yardım edebilirmisin :)) :2:

11 yaşına kadar kaç kişiye aşık oldu da anlattı size merak ettim doğrusu? O yaşlarda kızlarda hafiften hafiften karşı cinse merak başlıyor tabi de, burada biraz abartma da sözkonusu gibi geldi bana. Başka kızlardan duyduğu abartılı hikayelerden etkileniyor herhalde. Ayrıca, bu herkesin çıktığı iddia edilen erkekler de 11 yaşında ise, olay daha da inanılmaz bir hale geliyor benim kafamda doğrusu.

Diğer kızlardan duyduğu herşeye inanmaması konusunda ikna edebilirseniz, biraz rahatlar belki. Diğer kızların anneleriyle görüşüyorsanız bir de onlarla konuşun, onların çocukları ne alemde. Kendinizle ilgili bazı örnekler de verilebilir belki. Bir de okuduğu, izlediği film, dizi gibi şeyler dikkat edin, belki onlardan da etkileniyordur.

ergenlik bunlımları başlamış allah kolaylık versin,

bu durumda yapabileceğin tek şey sizin onu çok sevdiğinizi ve arkadaşlarının da onu çok sevdiğini, aslında çok da güzel bir kız olduğunu bir gün mutlaka onun güzelliğini farkedip onu çoook sevecek bir insanın çıkacağını anlatmak, insanların her zaman sevgilisi olamayacağını gerçek aşkın insanın karşısına hayatı boyunca sadece bir kaç kez çıktığını ve acele etmemesini söylemek. etrafında çok fazla görüyor olmalı böyle şeyleri, ilgisini biraz kaydırmaya çalışın bu kadar yoğun düşünüp kendini üzmemeli bunlarla.

artık ne kadar çabuk yaşamaya başlıyorlar bu duyguları, insan korkuyor.

11 yaşına kadar kaç kişiye aşık oldu da anlattı size merak ettim doğrusu? O yaşlarda kızlarda hafiften hafiften karşı cinse merak başlıyor tabi de, burada biraz abartma da sözkonusu gibi geldi bana. Başka kızlardan duyduğu abartılı hikayelerden etkileniyor herhalde. Ayrıca, bu herkesin çıktığı iddia edilen erkekler de 11 yaşında ise, olay daha da inanılmaz bir hale geliyor benim kafamda doğrusu.

Diğer kızlardan duyduğu herşeye inanmaması konusunda ikna edebilirseniz, biraz rahatlar belki. Diğer kızların anneleriyle görüşüyorsanız bir de onlarla konuşun, onların çocukları ne alemde. Kendinizle ilgili bazı örnekler de verilebilir belki. Bir de okuduğu, izlediği film, dizi gibi şeyler dikkat edin, belki onlardan da etkileniyordur.

Aslında onların yaşında aşık olmak terimini kullandım hoşlanmak yada hoşlandığını sandığı 1-2 kişi oldu genelde arkadaşları hep birileriyle çıktığı yüzden o da istiyor. Ama şu aralar biraz daha iyi bu konuda yardımınız için teşekkür ederim.. :)

ergenlik bunlımları başlamış allah kolaylık versin,

bu durumda yapabileceğin tek şey sizin onu çok sevdiğinizi ve arkadaşlarının da onu çok sevdiğini, aslında çok da güzel bir kız olduğunu bir gün mutlaka onun güzelliğini farkedip onu çoook sevecek bir insanın çıkacağını anlatmak, insanların her zaman sevgilisi olamayacağını gerçek aşkın insanın karşısına hayatı boyunca sadece bir kaç kez çıktığını ve acele etmemesini söylemek. etrafında çok fazla görüyor olmalı böyle şeyleri, ilgisini biraz kaydırmaya çalışın bu kadar yoğun düşünüp kendini üzmemeli bunlarla.

artık ne kadar çabuk yaşamaya başlıyorlar bu duyguları, insan korkuyor.

Anlatıyorum her zaman bu aralar bu konuda çok düzeldi.. Arkadaşları birileriyle çıktığı için oda istiyor hele de sınıfındaki çoğu kişi yardımınız için çok teşekkür ederim.. :) İlgisini kaydırmaya çok çalıştım sanırım artık başarıyorum da Öğretmenleri de onları bu konuda uyardığı için kimseye aşık olmayacağım hoşlanmayacağım büyüyene kadar diyor :) :1:

oyyy kıyamam ben onaa :))) allah uuzun ömürler versin de aradığı aşkı zamanında bulsun inşallah :)

11 yaşında sevgilimi oluyorlar yahu :27::27::69:
benim ilk sevgilim lise sonda olmustu oda ben hoslanıodum oda hoslanıodu konusuyorduk ama sadece okulda :27:

gerçi şimdi devir değişti 14 ve 16 yasında 2 kardeşim var onlardan biliyorum :52:

şimdi sizin kızınıza daha olumlu ve ılımlı yaklaşmanız lazım sanırım ergenleşme içinde kendini beğenmemek fln yaşanabiliyor ayyy cnm yaa:12:

E zamani çocukları :60:
ay yerim onu ama ben ya:60:
öp yerime onu canım ona ilk aşkı anlatmaya çalış onun dilinden:90:

bence aşık olmak, hoşlanmak, çıkmak... neyse adı 11 yaş aşırı erken....
bence hangi yaş grubunda olursa olsun çocukları tv den uzak tutmak lazım, sihirli annem gibi saçma sapan bi dizide küçük yaş çocuklar birbirne aşık oluyo, kıskanıyo vs... mesela...
bu işler kötüdür tü kakadır diye yorumlarda bulunmadan, özellikle ergenliğe girerken ve ergenlikte spora, müziğe, artık yeteneği ya da hoşlandığı alan neyse o alanlara yönlendirmek lazım bolca, hatta yabancı dile...

Son düzenleme:
Back
X