- Konu Sahibi hayatkadereinat
-
Cute cim aşağı yukarı aynı şeyleri yazıcaktımMerhaba. benim oglumda cekingen ve alingan bir cocuk. 6.5 yasinda
Ortama giriyor ancak iletisimi baslatan o degil. ogrt sinifta baska birine bagirsa benimki siniyor
1. sinifta yillin ornek ogrencisi secildi bu sene 2. sinif olunca ve ogrt hala cekinmeye devam edince el attik . rehberlik servisinden yardim aliyoruz ayretten tiyatro kursuna gidiyor suanda. Bugün 2. dersine gitti gecen haftaya gore daha serbest olduğunu soylediler.
Sizin imkanlariniz yoksa zorlayacaksiniz konu sadece cekingenlik degil bu cocuklqr haklarini savunamiyor ve eziliyo oluyorlar. zira tum hayat bizim yanimizda geçmiyor mücadele ediyorlar akranlariyla. o yuzden tavsiyem okuyun okuyun okuyun.
Biz neler yapiyoruz masus toplu tasima kullanıp insanlarla sohbet etmeye calisiyoruz nasihay degilde iste ben gozlerime bakilarak konusulmasindan hoslanirim diye konuşuyorum cunku yabancılarla goz temasindan kaciniyor
Ayrica oglum bir etkinlik grubuna uye kurstan sonra oraya gidiyoruz. ben o kisimda yaninda oluyorum ancak hic müdahale etmiyorum cogunlukla ona bakmiyorum bile. cabuk degil emekle acilacakmis oyle söylüyor gorustumuz kisiler. bunlar icin egzersizler var ben nasil davranmam konusunda yardim aliyorum uzmandan ayrica. kisacasi hersey iyi olsun hayatta varlığını kanitlayabilsin diye
Çevrenizde yuva yoksa sosyalleşmesi için sık sık yaşıtlarıyla oynamasını sağlayın, mümkünse bulunduğunuz ilçedeki oyun kulüplerine, 4 yaş ve üstü çocuklar için etkinliklere katılmasını sağlayın, şehir olarak İstanbul yazmışsınız, özellikle bu ay çocuklar için ücretsiz müzik etkinliği var Anadolu yakasındaki bir alışveriş merkezinde siz Anadolu yakasındaysanız kızınızı götürün mutlaka, keza Avrupa yakasında da ücretli ücretsiz birçok çocuk etkinliği var, internet üzerinden biraz takiple bu etkinliklerin tarihlerini öğrenebilirsiniz, İstanbul'un hem Anadolu hem Avrupa yakasında çocukların hem sosyalleşip hem eğleneceği çok güzel yerler açıldı, mesleklerle alakalı eğlenceli etkinlikler vb var, sanırım çocukları yaş gruplarına ayırarak birlikte aktiviteler yaptırıyorlar gidipte eğlenmeyen çocuk duymadım, çocuğunuzun becerilerine göre yatkın olduğu bir alanda kurs bulabilirseniz de iyi olur.Merhaba kızlar. 4 yaşında bir kizim var inanilmaz ürkek disarida. Bze evde kök söktürüyor ama dışarda biri konusunca yanasnca kaçıyor agzinin icinden konusuyor ürküyor. Bgn bir etkinlige götürdük yaşıtlarından cekiniyor isteyemiyor birseyi cok icine kapanık tek yapmak istiyor herseyi anlatabildimmi bilmiyorum ama ben boyle girişken herkesle konusan tuttuğunu koparan olsun istiyorum. Cnku ben cocukken cok oyleydim ve eksisini cok yasadim bnm gbi.olsun istemiyorum kres te yok cevremde versem. Lutfen yardımcı olun..
Yardım aldıgım uzman dıyor kı evde sevgıyle buyutulen cocukların karsısına evde sozel veya fızıkı sıddete ugrayan , ilgisiz cocuklar hiç bir zaman anlasamayacaklar. Bu sebeble Ege gıbı cocuklar kendılerını savunmak ve kendılerıne yapılacak sozel ve fızıkı sıddete karsı koyabılme olgunlugunda olmaları gerekıyormus.Cute cim aşağı yukarı aynı şeyleri yazıcaktım
Bunlara ek olarak acaba daha ufakken kuzen grubu yada arkadaş grubundan hiç aşırı hırçın çocuklarla birlikte oldumu? zaten karakterinde içe kapalılık olan çocuk bide öyle çocuklarla karşılaşınca iyice pasifleşiyorlar.
Pedagog ve yardımcı kurslarla ancak aşılabilir bu durum. okul yaşı gelmeden halletmeniz daha iyi olur okul hayatı için.
Merhaba kızlar. 4 yaşında bir kizim var inanilmaz ürkek disarida. Bze evde kök söktürüyor ama dışarda biri konusunca yanasnca kaçıyor agzinin icinden konusuyor ürküyor. Bgn bir etkinlige götürdük yaşıtlarından cekiniyor isteyemiyor birseyi cok icine kapanık tek yapmak istiyor herseyi anlatabildimmi bilmiyorum ama ben boyle girişken herkesle konusan tuttuğunu koparan olsun istiyorum. Cnku ben cocukken cok oyleydim ve eksisini cok yasadim bnm gbi.olsun istemiyorum kres te yok cevremde versem. Lutfen yardımcı olun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?