• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım babasının ölümünün ardından çok hırçınlaştı...

kelebekkk2005

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
26
0
36
Edirne
selam arkadaşlar daha önce eşimi kaybettiğimi yazmıştım sizlere kızım 9 yaşına girdi eşimin ölümünün ardından onu psikoloğa götürdüm ama pek faydası olmadı birbirlerine çok düşkündüler kayınvalidemle bana hakaret edip vuruyor ne yapacağımı bilemiyorum huyundan gidiyorum olmuyor, ceza veriyorum olmuyor. arkadaşım onu arada alıyor dolaştırmaya onlarla çok uyumlu ve iyi davranışlar gösteriyormuş şaka gibi ne yapsam bilemiyorum yardımınıza ihtiyacım var...:50:

babasına karşı öfke duyuyor olabilir, onu bırakıp gitti gibi düşünüyor olabilir.
Psikolog ne dedi?
devam ediyor musunuz gitmeye?
1 seferde çözülecek bir şey değil.

Bir de hiç babasının mezarına gitti mi ziyarete? Acaba oraya gidip içini dökse işe yarar mı? yoksa daha mı travmatik olur? bunu bir psikologa danışmak lazım tabi önce.

Size başsağlığı diliyorum. Allah yardımcınız olsun..

başın sağ olsun cnm çok üzüldüm..
çocuk deyip geçmemek gerek...
herşeyin farkındalar ve en çok onlar etkilenip yaralanıyolar...
bi pedagogla sürekli iletişim halinde ol..
nasıl davranman gerektiği konusunda daha sağlıklı bilgiler verebilir..
geçici bir durumdur ama üzülme.. yaşının verdiği asilik bir de babasının kaybı üst üste gelmiş..
allah yardımcınız olsun.. sabırlı olun ona karşı

Bir de sanırım yeni bir kardeşi de olmuştu.
Babasından ayrılması, kardeşinin doğması onu çok etkilemiş olmalı.
inşallah en az hasarla atlatırsınız bu dönemi.

Ne kadar zor bi durum.
Allah yardımcınız olsun.
Psikologdan hemen sihirli değnek gibi yardım beklemeyin.
Faydası olmadı diye kestirip atmayın.
Güvenmiyorsanız değiştirin ama mutlaka yardım alın.
Çünkü onlar içindeki o öfkesinin sebebini anlayacaklar.
Belki kızınızın kurguladığı bir şey var.
Anlamsızca sizi birşeylerden dolayı suçluyor olabilir.
Suçlusunuz demiyorum sakın yanlış anlamayın.
Hiç düşünmediğiniz aklınıza gelmeyen birşey olmuştur.
Yanlış anladığı için sizi suçluyor ve büyütüyor olabilir.
Bunun ortaya çıkması ve çözümlenmesi gerekiyor.

Biz yetişkinler ölümü gerekli itidalle karşılayamazken çocuğun gösterdiği tepkiler normal

Doktorla irtibatı kesmeyin, çünkü bu zaman içinde sonuç veren bir şey. Siz zaten zor bir süreç geçiriyorsunuz ister istemez ona da yansıyor bu ve üstüne de kendi kaybı eklenince içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Rabbim yardımcınız olsun, umarım en kısa zamanda yoluna koyabilirsiniz.

selam arkadaşlar daha önce eşimi kaybettiğimi yazmıştım sizlere kızım 9 yaşına girdi eşimin ölümünün ardından onu psikoloğa götürdüm ama pek faydası olmadı birbirlerine çok düşkündüler kayınvalidemle bana hakaret edip vuruyor ne yapacağımı bilemiyorum huyundan gidiyorum olmuyor, ceza veriyorum olmuyor. arkadaşım onu arada alıyor dolaştırmaya onlarla çok uyumlu ve iyi davranışlar gösteriyormuş şaka gibi ne yapsam bilemiyorum yardımınıza ihtiyacım var...:50:

Allah eşinize rahmet etsin inşallah . Çocuklar belli bir yaşa gelene kadar duygularını tam olarak ifade edemiyorlar diyor pedagoglar psikolog yerine psikiyatr ya da pedagog yardımı almalısınız . Belki de iç dünyasında babasını kaybetmenin verdiği bir isyan var ve henüz bizim gibi değiller . Bir yetişkin gibi ölüm de Allah'tan diyip sabır göstermeyi bilemediklerinden düşünceleri dışarıya farklı yansıyabilir .

Bizler bile ölümü kabul etmezken; 9 yaşında bir yavru çok zor :50: Kayınvalidenizin tutumu hiç hoş değil. Sonuçta çocuk bilemez doğruyu, yanlışı. Böyle yönlendirmek hiç doğru değil. Allah sabırlar versin. Zaman içerisinde sabrınız ile anlayışınız ile üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.

Bizler bile ölümü kabul etmezken; 9 yaşında bir yavru çok zor :50: Kayınvalidenizin tutumu hiç hoş değil. Sonuçta çocuk bilemez doğruyu, yanlışı. Böyle yönlendirmek hiç doğru değil. Allah sabırlar versin. Zaman içerisinde sabrınız ile anlayışınız ile üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.

arkadaşlar kızımı dr a götürmeye devam ediyorum zamanla düzelicek sanırım iyikiki varsınız çoooook teşekkürler.

Merhaba.Öncelikle başınız sağolsun.Eşinize de allahtan rahmet dilerim.Kızın daha çok küçük ölümün ciddiyetini kabul etmek istemiyor olabilir.Ki bir yetiskin bu duruma zor alışırken.Ortaokulda bir arkadaşımin vardı babası intihar etmişti çok hırçındi ergenligin asiligini bizden çıkarırdı.ama şimdi daha iyi.Doktor tedavisini birakmayin sakin.Bu zor süreçte allah sabır versin size güzel kızınıza ve minik bebeğinize.

Çok üzüldüm ne denir bilmiyorum ki:(
Allah gani gani rahmet eylesin eşinize,size de sabır ihsan eylesin.
Allah kaldırılması zor bir yük vermiş omuzlarınıza ve aynı şekilde büyük bir mükafat bekliyor bu imtihanın sonunda sizi..
Çocugunuz babannesine çok düşkün ise neden görüşmüyor onunla.Acaba sizin görüştürmediğinizi düşünüp oyüzden size cephe almış olabilir mi?
Yada ben yanlış mı anladım ki.
Siz kayınvalidemle çok düşkündüler mi yazmıştınız?

Back
X