• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım benimle uyumaya alıştı

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Merhaba kızım 8 yaşında ve Benin’le uyumaya alıştı hastayken falan yanıma alıyordum şimdi ayıramıyorum.Kendi odasında bile yatsa gece yanımıza geliyor ve bu sıkıntı yaratıyor eşim için ben de strese giriyorum,arada kaldım ne yapmam gerekiyor,yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Gece yaniniza geldiginde yeniden odasina goturun. Aglarsa falan uyuyana kadar yaninda durun. Odasini ayirmak icin cok gec kalmissiniz.
Odası ayrıydı birkaç kez hasta oldu yanıma aldım şimdi de ayıramıyorum eşim çıldırmak üzere

8 yaş mı? :KK57:

Aşırı derece de geç kalmışsınız?

Nasıl ayıramıyorsunuz? Çocuğunuza anlatın... Anne - baba odası yasaklı bölge...

Bence karşınıza alıp güzelce anlatırsanız anlar...

Zira anlayacak yaşta...

Ama öyle olmaz ki hiç bir şekilde özel hayat vs kalmaz böyle . Ne olursa olsun yatağında yatmalı 8 yaşındaki çocuk neden geçe uyanıyor acaba . Belli saat geldiği zaman yatağına yatsın artık alışması lazım. Büyük konuşmayayım ama Allah kısmet ederse çocuğun odası 1 yaşında ayrılmalı diye düşünüyorum . Hasta olsa bile yatağıma almam alamam böyle çocukların kölesi oluyoruz ayrıca eşim zaten çok deli yatar bazen beni bile eziyor bebişimizi de ezer yavrum benim :bicak:

Yatak odasinin anneyle babaya ait oldugunu kesin bir dille konusun bence.Keske hastalandiginda siz onun odasinda uyusaydiniz

Evet büyük hata yaptım tek çocuk,belki de oyüzden kıyamadım her ağladığında kötü rüya gördüğünde,hastalandığında yanıma aldım şimdi de ayıramıyorum bugün son diye diye 1 yıl geçti,eşim artık küstü konuşmuyor bu işin sonu yok demeye getirdi ben arada kalıyorum

eşinizin tepkiside büyük olmuş sanki onun çocuğu değil gibi abartı olmuş biraz.pedogojik destek alın derim. Kızınızın zihninde belkide sizin düşündüğünüz gibi alıştı lafı dışında korku endişe vardır bunları baskılamaya çalışmayın konuşun olmuyorsa hala destek alın.

Önce yatak odasının size ait bir alan olduğunu güzel bir dil ile anlatın
Sonra neden sizinle uyumak istediğini
Odasında onu rahatsız eden birşeymi var
Korkuyormu vs öğrenin
Sebebini anlayınca çözüm üretmek daha kolay olur
Bir süre siz kızınızın odasında yatın ama aynı yatakta değil
Sonra uyuyana kadar yanında durursunuz
Zamanla alışır

Esiniz cocugun babasi degil mi,ne bu tavir? Valla ben de oyle adama kuserim o ne ya... bi sorun varsa anne baba ikisi cozer durumu. Birbirine kulfet olmaz anne baba. Sizden tek basiniza cozmenizi bekliyor. Sadece cocukla degil bi de adamla ugrasiyorsunuz ayrica...

8 aylık sandım başta :) 8 yaşındaymış meğer.

Eşinizin çıldırma noktasına gelmesine, küsmesine filan anlam veremedim. Abartılacak bir durum yok. O yaşta ben de sık sık annemin babamın yanına giderdim. Kimsenin çıldırdığını hatırlamıyorum.

Bana bi masal kasedi almışlardı. Onu dinlerken tek başıma uyumaya alıştım yeniden. Onun dışında odamı benimsemem için ufak birkaç eşya almıştık. Odayı kişiselleştirdikçe sevmiştim. Sevimli gece lambaları, peluşlar, posterler, yapıştırmalar işe yarayabilir. Karanlıkta parlayan ay, yıldız stickerları var çok severdim. Masal albümleri de alabilirsiniz. Bende işe yaramıştı.

Sizin için bayağı zor olacak ama hastalandığında bile gerekirse siz gidin odasına ama yanınıza almayın. Ki hastalandığında da derdini anlatabilecek yaşta.

Benim oğlumda 4 yaşında 5 gündür odasında uyutuyorum. Ki ben bile odasını ayırmakta geç kalmış biriyim.

Bir yerde okumuştum. Korkuyorum vs. gibi bahanelerle odanıza geldiğinde yanınıza almak odan, yatağın güvenli değil mesajı veriyormuşuz.

Bir an önce ayırın odasını.

hastalandığında ya da korktuğunda yanınıza almayın.. siz onun odasına gidin, ilgilenin ve yatağınıza tek dönün.. ben çocuklar korktuğu zaman onlara gözlerinizi kapatıp hayal kurun derdim, hemen uyurlardı.. siz de bunu deneyin, ilk bir kaç hafta uyuyana kadar yanında oturun, sonra her gün biraz daha erken çıkın uyumadan.. alışıyorlar.

Acilen ayirmaniz gerek. Ne kadar ısrar ederse etsin odasında yatırın bi süre sonra zaten alışacaktır

Evet büyük hata yaptım tek çocuk,belki de oyüzden kıyamadım her ağladığında kötü rüya gördüğünde,hastalandığında yanıma aldım şimdi de ayıramıyorum bugün son diye diye 1 yıl geçti,eşim artık küstü konuşmuyor bu işin sonu yok demeye getirdi ben arada kalıyorum

Eşinize çocuğu kendisinin yaptığını arada hatırlatın
Sanki düşman çocuğu, abartmış durumu yani
Kızınız odasının ayrı olması gerektiğini anlayacak yaşta, alışacaktır eminim, biraz dirayet gösterin

Sizin özel alanınız orası. Kızınızın yaşı çok müsait, karşınıza alın ve yatak odasının karı koca için özel bir alan olduğunu ve orada sizinle yatmasının uygun olmadığını anlatın. Hiçbir şart ve koşulda ağlasa dahi yanınızda yatmasına müsade etmeyin. Bakın sizi yönlendirmeye başlamış bile. Rolleri değişmişsiniz ebeveyn olan sizsiniz bunun farkında olmasını sağlayın.

Zaten eşimin bu tepkisinin sebebi kızıma hayır diyememem.bu yüzden bana küsüyor ağlasada almamalıymışım ama okuduklarımı uygulamaya çalışacam

Merhaba kızım 8 yaşında ve Benin’le uyumaya alıştı hastayken falan yanıma alıyordum şimdi ayıramıyorum.Kendi odasında bile yatsa gece yanımıza geliyor ve bu sıkıntı yaratıyor eşim için ben de strese giriyorum,arada kaldım ne yapmam gerekiyor,yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler[/QUOT

Öncelikle karşınıza alıp konuşun . Gece yatağınıza geldiğinde yatağına götürün ve uyuyana kadar yanından ayrılmayın. Bir süre sonra alışacaktır.

eşin bu konuda sana küserekmi yardımcı oluyo. sana trip yapacağına çocukla oda konuşsun ilgilensin

Back
X