• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızım çişini tuvalete; kakasını beze yapmak istiyor....

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

eliffffffff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
107
2
116
Denizli
32 aylık kızım çişini lazımlık denemesi yapmadan direk tuvalete yaptı. ancak kakası gelince BEZİMİ BAĞLA BEZİME KAKA YAPACAM DİYOR.

1-2 defa kakasını tuvalete yaptı ama sonra vazgeçti.

şimdi lazımlık denemesine başlasam sizce faydası olur mu?

kakasını sahipleniyor mu yoksa ondan tiksiniyor mu?

forumda bunla ilgil çok konu var ama herkes sorunlarını yazmış
sonrasında nasıl çözüm bulduklarını yazan olmamış.
bana yardımcı olabilecek olan var mı?

bildiğim kadarıyla çocuklar kakasını bedeninden bir parça kopmuş gibi algılıyor. kakasını beze yaptığında onu lazımlığa koyup beraber tuvalete attıktan sonra (ya da direk tuvalete de atabilirsiniz) kakamız yüzmeye gitti güle güle kaka diyerek sevinçle el sallayarak vs. sifonu çekerseniz işe yarayabileceğini düşünüyorum. belki anlayacağı dilden onun yemeklerin artığı olduğunu bedenimizin ona ihtiyacı olmadığı için tuvalete atmamız gerektiğini açıklayabilirsin. umarım yazdıklarım faydalı olur . gelişmeleri yazarsan sevinirim.

Benim oğlumda 33 aylıkken çişini hem gece hem gündüz ilk günden öğrendi aaa ne kolaymış diye düşünürken şu anda 35 aylık 2 aydır kakayı çözemedik.aslında başlarda lazımlığına az az yaıyordu .sonrasında 2 gece yatılı bir yerlerde kaldık ve olanlar oldu...oğlum yaklaşık 1 haftadır kakasını yapmak istemiyor ayakta poposunu sıkıyor ve kakasının çıkmaması için kendini mahvediyor sonrasındada poposunun silinmesini istiyor..sabahtan akşama kadar bu böyle devam ediyor.konuşuyorum çok hırçınlaşıyor,lazımlığa asla oturmak istemiyor ama çişinde problemimiz yok..bazen delirecek gibi oluyorum sabrım taşıyor kızıyorum sonrasında üzüzlüyorum sonuçta önceden yapıyordu demekki ters giden bişeyler oldu onun küçük dünyasında ..çalışıyorum şimdi attil sürecindeyim 2 haftaya kadar işe başlıycam bakıcımız var peki onunla kalınca daha da mı kötü olur.Allahım kendimi o kadar çaresiz hissediyorumki..karnı ağrıyor biliyorum o kadar üzülüyorumki,yavrum beni bir kere anlasa eskisi gibi lazımlığını alıp tv. karşısına otursa anne bitti dese.....çok zor bir süreç oluyor bizim için.umzrım düzelir..farklı fikirleriniz varsa lütfen paylaşın belki benim yaptığım yanlışlar vardır..hatta çocuk psikoloğuna götürmeyi düşündüm ancak araştırdığım kadarıyla kaka eğitiminde sınır 4 yaşmış o zamana kadar bişey yapmıyolarmış....

Benim kızımda çişi 2. gün tuvalete yapmaya başladı çok kolay çözdük ama kakayı altına yapdı kesinlikle kabul etmedi hiç zorlamadım bezi çıkarttığım için bezde bağlamadım 6 ay boyunca kiloduna yapdı orda burda saklanarak ayakda ıkınarak ellemedim çünkü kabızlık yaşıyorduk en sonunda bu böyle çözülmeyecek dedim birgün kakasını yaparken yakaladım kucakladım ne kadar itiraz etsede lazımlığa oturttum önüne ojeler koydum sana şunu bunu alacağım dedim makyaj malzemeleri koydum ve kakayı lazımlığa yapmasını sağlayarak şeytanın bacağını kırdık arkadan bir iki yine kiloduna yapdı yetişemedim bir iki yetişdim lazımlığa yapdı sonrada düzen oturdu artık lazımlığına yapmaya başladı birdahada altına yapmadı artık geldimi haber veriyor

anattıklarınızın aynısını ben oğlumla yaşadım..
oda bana anne bezimi bağla kaka yapıcam dıyordu..
ben çok denedim lağzımlığı oturma odasına bile koydum olmadı olmadı..
bende psikolojisi etkilenmesin diye sesimi çıkarmadım sonra kendi kendine normale döndü...

tiksinmiyor annesi... sadece henüz hazır değil... bebek gelişim basamaklarına göz atın... bunu nasıl aşacaksınız? onun sizi yönlendimesine fırsat tanıyarak... bez istiyorsa bez bağlayacak... buarada sizde en sevdiği oyuncağının kakası gelmiş gibi lazımlığına oturtacaksınız... tuvalet kağıtlarından birkaç parça kopararak içine atın... oyuncağının kakasını yaptığını söyleyin.. ve oyuncağın tuvalet sonrasında yapılması gereken temizliğini beraber gerçekleştirin.. ardından o lazımlığı '' şimdi; kakaları diğer kakaların yanına gönderelim. hoşçakal diyelim'' deyip gerçektende lazımlığı tuvalete döküp sifonu çekerken '' hoşçakalın kakalar'' deyin... ( deli saçması gibi geliyor olabilir ama bu süreci en sağlıklı böyle atlatabilirsiniz..) Zaten bebek gelişim basamaklarını araştırırsanız bu anlattıklarımın neden niçin yapıldığını çözmüş olursunuz.... bol şans................

32 aylık kızım çişini lazımlık denemesi yapmadan direk tuvalete yaptı. ancak kakası gelince BEZİMİ BAĞLA BEZİME KAKA YAPACAM DİYOR.

1-2 defa kakasını tuvalete yaptı ama sonra vazgeçti.

şimdi lazımlık denemesine başlasam sizce faydası olur mu?

kakasını sahipleniyor mu yoksa ondan tiksiniyor mu?

forumda bunla ilgil çok konu var ama herkes sorunlarını yazmış
sonrasında nasıl çözüm bulduklarını yazan olmamış.
bana yardımcı olabilecek olan var mı?

benim kizimda 30 aylik ve tuvalet egitiminde bugun 4.gunumuzdu bugune kadar fena gecmedi hatta ilkgun kakasini bile yapti lazimliga cok sevindik alkis yaptik sarki soyledik beraber gule gule kaka dedik ama 2gundur kakasini tutuyordu zaten kabizligi vardi simdi korkuyor kakasini yapmaya agladi ne diller doktum zorla goturdum yapmadi sonra kuloduna kabiz olarak yapti temizledim ama cok uzuldum acaba hazir degil mi cisinde bi problem yok ama ne biliyim kotu etkilemek istemiyorum onu lutfen bana fikir verin,

Benim oğlumda 33 aylıkken çişini hem gece hem gündüz ilk günden öğrendi aaa ne kolaymış diye düşünürken şu anda 35 aylık 2 aydır kakayı çözemedik.aslında başlarda lazımlığına az az yaıyordu .sonrasında 2 gece yatılı bir yerlerde kaldık ve olanlar oldu...oğlum yaklaşık 1 haftadır kakasını yapmak istemiyor ayakta poposunu sıkıyor ve kakasının çıkmaması için kendini mahvediyor sonrasındada poposunun silinmesini istiyor..sabahtan akşama kadar bu böyle devam ediyor.konuşuyorum çok hırçınlaşıyor,lazımlığa asla oturmak istemiyor ama çişinde problemimiz yok..bazen delirecek gibi oluyorum sabrım taşıyor kızıyorum sonrasında üzüzlüyorum sonuçta önceden yapıyordu demekki ters giden bişeyler oldu onun küçük dünyasında ..çalışıyorum şimdi attil sürecindeyim 2 haftaya kadar işe başlıycam bakıcımız var peki onunla kalınca daha da mı kötü olur.Allahım kendimi o kadar çaresiz hissediyorumki..karnı ağrıyor biliyorum o kadar üzülüyorumki,yavrum beni bir kere anlasa eskisi gibi lazımlığını alıp tv. karşısına otursa anne bitti dese.....çok zor bir süreç oluyor bizim için.umzrım düzelir..farklı fikirleriniz varsa lütfen paylaşın belki benim yaptığım yanlışlar vardır..hatta çocuk psikoloğuna götürmeyi düşündüm ancak araştırdığım kadarıyla kaka eğitiminde sınır 4 yaşmış o zamana kadar bişey yapmıyolarmış....

ben pepe sayesinde çözdüm bu işi kakmız tuvalette çişimiz tuvalette şarkısını söyleye söyleye tuvalete gidip gidip provalar yaptık ve sonuçta olumlu oldu şimdi gece bile tuvalete kalktığımız oluyor maşşallah kızım 32 aylık bu arada

benim oğlumda kakasını beze yapıyordu sonra annem geldi tuvalete yapması gerektiğini söyleyince bezi bıraktık 5 ay önce başladık daha yeni öğrendi arada kazalar oluyor tabi bırakın vbeze yapsın zamanla ondanda vazgeçer

Ilginc bir konu. Kizim 15 aylik. Ne zaman uygun olur. 18. Ayda baslamayi düsünüyorum ben
Canim 18 aylik cok erken diyorlar bugun pedagog adem gunesi dinledim en erken cocuk hazir ise tepkiler veriyirsa 24 aylik iken baslanmali diyor bi arastir istersen...

Kızım 1 aydır cisini wc ye kakasini altina yapiyor...ne kadar anlatsak da istemiyor wc.
Bunun yolu nedir bulamadim hala...

Back
X