Kızım emeklemiyor

bendendeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
61
6
96
Merhaba, kızım bugün 8.ayını bitirdi. Emeklemiyor hala, çevreden duyduklarım yüzünden korkmaya başladım. Destekli oturuyor yürüteçle de gidiyor ama emeklemeye başlamadı hala. Yatırdığımda ellerini ayaklarını çarpıyor ama kendisini kaldıramıyor. Önündeki oyuncakları uzanıp alıyor, oyuncaklarının en yumuşak yerlerini seçiyor dişini kaşınmak için yani aklı ona eriyor ama emeklemediği için çok üzülüyorum. Kucağıma aldığımda dik tutmam için kendini dimdik yapmasını biliyor :( başını da dik tutuyor ama niye basmıyor, emeklemiyor yavrucum. Benim durumumda olan var mı? Nöroloğa gittiniz mi merak ediyorum. Okuyorum sizinkiler koşmaya başlamış benimki mi çok tembel?

panik yapmana gerek yok canım her bebek emekleyecek diye birşey yok.bazısı emeklemeden yürür tıbkı benim kızım gibi...

Merhaba, kızım bugün 8.ayını bitirdi. Emeklemiyor hala, çevreden duyduklarım yüzünden korkmaya başladım. Destekli oturuyor yürüteçle de gidiyor ama emeklemeye başlamadı hala. Yatırdığımda ellerini ayaklarını çarpıyor ama kendisini kaldıramıyor. Önündeki oyuncakları uzanıp alıyor, oyuncaklarının en yumuşak yerlerini seçiyor dişini kaşınmak için yani aklı ona eriyor ama emeklemediği için çok üzülüyorum. Kucağıma aldığımda dik tutmam için kendini dimdik yapmasını biliyor :( başını da dik tutuyor ama niye basmıyor, emeklemiyor yavrucum. Benim durumumda olan var mı? Nöroloğa gittiniz mi merak ediyorum. Okuyorum sizinkiler koşmaya başlamış benimki mi çok tembel?

Hiç kendini üzme canım benim oğlum da hiç emeklemedi oturttuğum yerden bir kez bile sağa sola dönmek için çaba sarf etmezdi. 15 aylık olduğunda yürümeye başladı yürüdükten sonra emekledi onu bile tam beceremedi :D şimdi kocaman oldu tabi 8 yaşında. Şimdi de 2 dk otur motorun soğusun esprisi yapar dururuz. Hiç üzülme kendine dert etme bunu.

Sakin kizini emeklesin diye zorlama sadece yerde oynamasi icin onu serbest birak bebekler zaten ortalama 9. Ayda emekler +, - 2 ay der uzmanlar yani 11. Aya kadar sabret. Bebisin bu donenleri çok önemli egitim verirken ısrarcı olman onda başarısız bir kimlik gelişimine sebep olabilir. Özellikle tuvalet eğitimi doneminde (2 yaş ) biz annelerin tutumu çocuğun bütün psikolojisini, kişiliğini etkiliyor. Bunlarla ilgili internette cok faydali bilgiler bulabilirsiniz

Back
X