kızım erken ergenlığemı gırıyorrr :((( yardım

eldam

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2013
1.204
1.057
333
Ankara
arkadaslar benım kızım eylul ayında 8 yasını doldurdu bugun geldı gogusunu gosterdı anne cok acıyo dedı baktım sankı gosus yenı buyumeye baslayınca bı sertlık oluyo ya oyle bı sertlık geldı sankı elıme bu aralar bıde alnında sıvılce cıkıyodu bana bı yol gosterın daha kızım kucuk ne yapabılırım hangı doktora goturmem gerek ergenlıgemı gırıyo acaba cok uzgunum :((

aynı şey yeğenimin başına gelmişti o da 8 yaşındayken göğsü ağrıyordu ve hafiften büyümeye başlamıştı doktora gittik testler kontroller yapıldı ama birşey çıkmadı şu an 10 yaşında herhangi bişey yok,umarım bişey çıkmaz fıstıkta ama doktora gitmelisin

aynı şey yeğenimin başına gelmişti o da 8 yaşındayken göğsü ağrıyordu ve hafiften büyümeye başlamıştı doktora gittik testler kontroller yapıldı ama birşey çıkmadı şu an 10 yaşında herhangi bişey yok,umarım bişey çıkmaz fıstıkta ama doktora gitmelisin

ay ınsallah ya bızde aslında ekım ayında kemık yasına baktırmıstık ( bu zamanda dıkkatlı olmak gerektıgı ıcın ) hersey normaldı. pekı yegenın gogsu buyudumu hemen sonra of cok canım sıkık

Kuzenim de aynı şeyi yaşamıştık gögüğünde sislik olmuştu ağrısı da vardı doktora götürdüğümüz de böbrek hastası olduğunu öğrendik. Çok zor süreçlerden geçti yavrumuz :( Sağ böbreği alındı suanda 10 yaşında karaciğerinde kitle var :( ondan saklıyoruz. Ufak bir şey demeyin doktora gidin bence ...

Çocuk Endokrinoloji bölümleri var onlar bakıyor diye biliyorum

Kuzenim de aynı şeyi yaşamıştık gögüğünde sislik olmuştu ağrısı da vardı doktora götürdüğümüz de böbrek hastası olduğunu öğrendik. Çok zor süreçlerden geçti yavrumuz :( Sağ böbreği alındı suanda 10 yaşında karaciğerinde kitle var :( ondan saklıyoruz. Ufak bir şey demeyin doktora gidin bence ...

cok gecmıs olsun allahım şifa versin evet en kısa zamanda doktora goturucem cocuk endorınıne gıtmek gerekıyo ınsallah bulundugumuz yerde vardır

erken ergenliğe gırmesınde sıkıntı yok.bence.
ben 9 yaşındayken 3.sınıfta çok iyi hatırlıyorum göğüslerım cıkmıstı azcık.
önlükten bellı oluyor dıye süveter gıyerdım hep.
5.sınıf yaz tatılındede düşünün ne olduğunu bıle bılmedığım ay başı olmuştum...
gayet sağlıklıyım cok şükür.
kişiden kişiye değişebilir.

ay ınsallah ya bızde aslında ekım ayında kemık yasına baktırmıstık ( bu zamanda dıkkatlı olmak gerektıgı ıcın ) hersey normaldı. pekı yegenın gogsu buyudumu hemen sonra of cok canım sıkık

yoo hayır nasıl söyliyeyim sanki bikaç günde büyüdü sonrada hemen durdu şu anda da herhangi bir büyüme yok,sıkma canını rabbim dert vermesin ama ihmal de etme götür hemen doktora

Cok gecmis olsuuun.. Belki yedgi birseyler sivilce yapti.. Fistginda memisleri buyumeye erken baslamistir.. Sana gstermesi en guxeli olmus herihtimale karsi paartesi gotur doktora .

arama motorundan aradım bulundumuz yerde cocuk endokrini yok normal endokrine gotursem nasıl olur acaba

normal pediatri'ye götürsen alanı olmadığı için seni yetişkin endokrin bölümüne yönlendirebilir mantığım bunu diyor ama
konu hakkında bilgim yok. hastaneden randevu alırken sekreter sana yardımcı olur sanırım.

Benim kızım da Mart ayında 10 yaşına gidecek 4, sınıfa gidiyor bu sene onda da var o hassasiyet banyo yaptırırken göğüs bölgesine dokunulunca anne çok acıyor diyor ve baktığımda da ufak ufak büyüme başlamış belli oluyor. Ama bunun bu yaşlarda sıkıntı olabileceğini düşünmedim ben o yüzden doktora götürmedim. Kızımdan iki yaş büyük yeğenim var o artık yarım atlet giyinmeye başladı bile.

Benim halam 10 yaşında regl olmuş. Halam olduğuna bakmayın 26 yaşında :1: Şuanda da bi sıkınıtısı yok gayet sağlıklı ve iyi maşallah ama boyu ortalamaya göre biraz kısa. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama yinede doktora gitmenize fayda var.

Son düzenleme:
Back
X