Kızım eve gelmek istemiyor

Hemşireler ve doktorlar her gün 24 saat mi çalışıyor? Geceleri öyle durumlarda tabi yakınlarına emanet edersin ama sürekli başkasının evinde uygun değil. Kendisi bir psikoloğa veya pedagoga danışıp ona göre hareket etmeli. Çocuğa kendi evinde bakılmalı ama eşi de vardiyalı çalışıyormuş eşi evdeyken yengenin eve gelip evde bakması da olmaz iki taraf da rahat edemez. En iyisi kreş.
Hayır her gün değil tabiki ayda 8-9 gün 24 saat çalısan anneler benim bahsettiklerim meslektaslarım yani. Genelde babaları ile evde kaldıklarını 1-2 nobet babaanne anaanne destegi aldıklarını söylediler. Evde bakılması konusunda hak veriyorum size kendi evinde odasında olmak aidiyet hissi verir hatta bir zaman sonra odami istiyorum evimi istiyorum der çocuklar. Konu sahibi zaten zor sürecten geciyo kendisini kotu hissettirecek yorumlar yapmaya gerek yok. Calisan anne olmak zaten zor. İmkan bulabildigince zaten evde bakmis(2yas demisti). 3 aylıkken ise baslayan 24 saat iste geciren anneleri bu yuzden ornek verdim yani bir suru insan var bu sekilde calisan

Baştan kreşe verseydi belki böyle bir problem yaşamazdı. Ablam yurtdışında yaşıyor burayla kıyaslamak ne kadar doğru bilmem ama en küçük yeğenimi 2 yaşında kreşe yazdırdı ve bezleniyor. Bir süre alışmakta sıkıntı yaşadı ama şimdi yeğenim kreşini çok seviyor eve geldiğinde de ailesine de çok bağlı. Diğer erken yaşta kreşe veren tanıdıklarım da öyle, bu tarz bir sıkıntı yaşamadılar. Kuzenim daha bebekken emzirirken babaanneyr bırakıp çalışmaya gidiyordu emzirme saatlerinde veya akşam 19.00 gibi eve geliyordu. Çocuk büyüdükçe babaannesine annesiymiş gibi bağlanmaya başladı. Babaannesine anne diyor, annesine ismiyle hitap ediyordu. Babaannesiyle annesi babası olmadan köye giderdi. Kuzenim de üzülüyordu tabi. Ve bu çocuk konuşmaya da 4 yaşından sonra başladı,kalabalık bir aileydi ve yanında sürekli konuşuluyordu ama böyle oldu. Kuzenim pedagog, doktor vs birkaç yere götürdü, sonra işten ayrıldı, çocuk düzelmeye başladı.
Ama bu durumları yaşayan bir sürü çocuk var. Her çocuğun verdiği tepkiler bu şekilde olmuyor. Ben de dahil olmak üzere çevremdeki çoğu arkadaşım annesi çalışırken en azından 4-5 yaşına kadar bakıcı/aile büyüğüyle yetişti. Bende kreş çağıma kadar anneannemle kaldım. Sabah bırakırdı annem iş çıkışı alırdı. Anneannemi de çok severim ama hiçbir zaman bu seviye baglanmadim. Annem her geldiğinde çok mutlu olurdum. Şimdi cocuk yapacak olsam kendisini yeterli ifade edebileceği caga kadar ( 3-3,5 yaş) güvenilir bir bakıcı bulursam eğer bakıcıyla büyüsün isterim. O yaş aralığı için bakıcı daha iyi bir tercih bence. Kreşte en çok sorun yaşayan grup genellikle 2-3 yaş civarında olanlar.

Ama bu durumları yaşayan bir sürü çocuk var. Her çocuğun verdiği tepkiler bu şekilde olmuyor. Ben de dahil olmak üzere çevremdeki çoğu arkadaşım annesi çalışırken en azından 4-5 yaşına kadar bakıcı/aile büyüğüyle yetişti. Bende kreş çağıma kadar anneannemle kaldım. Sabah bırakırdı annem iş çıkışı alırdı. Anneannemi de çok severim ama hiçbir zaman bu seviye baglanmadim. Annem her geldiğinde çok mutlu olurdum. Şimdi cocuk yapacak olsam kendisini yeterli ifade edebileceği caga kadar ( 3-3,5 yaş) güvenilir bir bakıcı bulursam eğer bakıcıyla büyüsün isterim. O yaş aralığı için bakıcı daha iyi bir tercih bence. Kreşte en çok sorun yaşayan grup genellikle 2-3 yaş civarında olanlar.
Kesinlikle katılıyorum bende size kres icin erken. İmkanı olan evde degerlendirmeli ilk 42 ay yani 3,5 yasa kadar olan süreyi. Daha sonra sosyalleşme ihtiyacinida kresler fazlasiyla karsilar. Sanırım 3 yasina yakin cocuk zaten bi sure daha bu duzende devam edip esas neden bu tepkiyi verdigini cozmek lazim. Cocuklar hemen her seye adapte oluyolar cozulmeyecek bir sey degil 4 yas ile degisicek her sey bence :)

Hani yenge de anlatiyor evine gitmen lazim anne baba özledi seni diye ama duymuyor her akşam bir rezillik inanın.Ben alerjik cocuk bünyesi zayif sık hastalanir diye istemedim ama su an krese vermek istiyorum
Yenge durumun farkındadır evinizde bir süre gelip baksa mesela...

Hani yenge de anlatiyor evine gitmen lazim anne baba özledi seni diye ama duymuyor her akşam bir rezillik inanın.Ben alerjik cocuk bünyesi zayif sık hastalanir diye istemedim ama su an krese vermek istiyorum
Size kızgın belkide bırakıp gidiyorsunuz diye,üzüldüğünüzün de farkında ki böyle yapıyor. Dikkatinizi ćekiyor,sizi üzüyor bununda farkinda,bir çeşit tepki olarak düşünün, sizi tabi ki seviyor,özlüyor.
Kreşe gitmesi daha uygun olur,hastalandığında gidemeyeceği durumlarda destek alırsınız yengeden.

Benim de o yaşlarda kızım var. Kızıma komşum bakıyor bu derece olmasa da bir süre benim kızım da benzer tepkiler verdi. Almaya gittiğimde gelmek istemez, sabah kalktığında gideceğim diye tutturur, komşuma bıraktığımda arkasına bile bakmadan içeri girip kapıyı kapatır, Yanyana otururken kadının sırtına çıkar, sarılır hatta bugün annemden gelirken oraya gideceğim diye tutturdu ilk zamanlar benimde tuhafıma gitti ama sevilip ilgi gördüğünü düşündüğümden çokta üzerinde durmadım. Çocuğunuz orada şiddet yada baskı görüyor olsa gitmek istemez ağlardı demek ki gerçekten seviyorlar buna sevinmelisiniz.

Yengenız çok iyi bakıyor olabilir ama kızınıza ne dediğini bilemessınız. Bi tanıdıgımın kaynanası cocuguna bakarken ' annen senı bırakıp bırakıp iie gidiyor, seni çok sevmiyor' demiş ve o bag zedelenmiş ve birdaha toparlaması cok zor olmus. Farkında olmadan iyi niyetli oldugunu dusunerek ama yanlıs cumleler kuruyor olabilir mi ? Bir de her işe giderken vedalaşım ve geri gelecegınızı soyleyin, bunu yapmamak ta bagı zedelıyor

Yengenız çok iyi bakıyor olabilir ama kızınıza ne dediğini bilemessınız. Bi tanıdıgımın kaynanası cocuguna bakarken ' annen senı bırakıp bırakıp iie gidiyor, seni çok sevmiyor' demiş ve o bag zedelenmiş ve birdaha toparlaması cok zor olmus. Farkında olmadan iyi niyetli oldugunu dusunerek ama yanlıs cumleler kuruyor olabilir mi ? Bir de her işe giderken vedalaşım ve geri gelecegınızı soyleyin, bunu yapmamak ta bagı zedelıyor
Yenge degil ama kızımı görmeye diye giden kayınvalidem bir kac defa öyle demis anne bırakti gitti anne öğ falan yengeyi de tembihledim gelmek isterse kabul etme onu benim ya da esimin oldugu ortamda görebilir diye.Bizim olmadigimiz yerde istedigi gibi at kosturuyor bir cocuğa annen seni birakti gitti denir mi

Benim de o yaşlarda kızım var. Kızıma komşum bakıyor bu derece olmasa da bir süre benim kızım da benzer tepkiler verdi. Almaya gittiğimde gelmek istemez, sabah kalktığında gideceğim diye tutturur, komşuma bıraktığımda arkasına bile bakmadan içeri girip kapıyı kapatır, Yanyana otururken kadının sırtına çıkar, sarılır hatta bugün annemden gelirken oraya gideceğim diye tutturdu ilk zamanlar benimde tuhafıma gitti ama sevilip ilgi gördüğünü düşündüğümden çokta üzerinde durmadım. Çocuğunuz orada şiddet yada baskı görüyor olsa gitmek istemez ağlardı demek ki gerçekten seviyorlar buna sevinmelisiniz.
Tabii ki siddet görmedigine sükrediyorum ama anne yüreği

Çok zor durumda kalmayacaksınız 1 yıl çalışmayın, kendiniz bakın. Her çocuk aynı değil, anneye yoğun şekilde ihtiyacı var demek ki çocuğunuzun.
kolay olanı seçmiş, yanında olanı anne diye seçmiş. Anneden ayrılmış gibi hissediyor, o yüzden ağlıyor muhtemelen.
şartlarınızı zorlayabiliyorsanız yanında olun bir süre.

Back
X