Kızım hala parmak emıyor

Ben 15 yaşına kadar emdim :1: :1: :1:
Tabi sonucuna da 28 yaşında 1 yıl diş telleriyle gezerek katlandım. :9: :9:
Kendiliğinden geçti, kimse de bırak diye çaba göstermemişti zaten. Psikolijiyle ilgisi var mı bilmiyorum ama hatırladığım şu ki çok tatlı oluyordu o emmesi :1: :1: :27:

bende 10 yasıma kadar emzik emmıstım..

okula götürüp,gızlı gızlı tuvalette emerdim,gece onsuz uyuyamazdım..

18 yasında olduğum zaman tekrar emzık aldım kendıme ogunlerı özleyip ama eskı zevkı alamadım..

Sonucta saplantindan kurtulmussun.dislerinde bi sorun olustu mu peki.ya kizim biraksin cok istiyorum

efecim

Sonucta saplantindan kurtulmussun.dislerinde bi sorun olustu mu peki.ya kizim biraksin cok istiyorum

efecim

dişlerimde hıcbır sorun yok..

hatta annemın arkadaşı,doktoruna benım dıslerımı ornek göstererek kendıne porselen diş yaptırmıştı..

gercı sonradan nazar degdı,düştüm,ön dişim kırıldı:)

bu kadar senedir neden bir psikoloğa götürmediniz peki ,az değil ki 10 yaşıa gelmiş kızınız..
ayrıca sadece psi.olarak değil fiziksel olarak da sakıncalı..hem dişler,hem de emdiği parmaktaki kemikler açısından..bir arakdaşımın baş parmağındak eklem bükülmüoyrdu,kemik kaynamış emmekten ...

efecim

Merhaba cicegi burnunda cocuk gelisimi uzmaniyim :) cocuklar parmak emme davranisini anne karninda kazanir daha sonra yaklasik 3 yasina kadar parmak emmesi normal gorebilir cunku icinde bulundugu donemin ozelligine gore onun bu davranisa ihtiyaci vardir. Ama o yastan sonrasi icin durum patolojiktir. Nedenlerinden en onemlisi emme refleksinin doyurulmamasi olabilir. Anne sutunu 2 yasina kadar emdi mi? Kiziniz bunu hangi durumlarda yapiyr dikkat edin. Uyurken yaptigini soylemissiniz. Geceleri eline eldiven takmanizi oneririm bu sekilde zamanla birakacaktir. Ama mutlaka bir uzmana goturun yoksa dis ve damak yapisi bozulacaktir.

Merhaba cicegi burnunda cocuk gelisimi uzmaniyim :) cocuklar parmak emme davranisini anne karninda kazanir daha sonra yaklasik 3 yasina kadar parmak emmesi normal gorebilir cunku icinde bulundugu donemin ozelligine gore onun bu davranisa ihtiyaci vardir. Ama o yastan sonrasi icin durum patolojiktir. Nedenlerinden en onemlisi emme refleksinin doyurulmamasi olabilir. Anne sutunu 2 yasina kadar emdi mi? Kiziniz bunu hangi durumlarda yapiyr dikkat edin. Uyurken yaptigini soylemissiniz. Geceleri eline eldiven takmanizi oneririm bu sekilde zamanla birakacaktir. Ama mutlaka bir uzmana goturun yoksa dis ve damak yapisi bozulacaktir.

Oncelikle bir bioirkisinin yorum yapmasina cok sevindim.kizimi16ay anne sutuyle besledim.o donemde de okadar cok emiyordu ki sirf dayanamadigimdan sutten kestim.geceleri yara bandi yapistirdim ama herzaman kararli olamadim.eldiven hic aklima gelmemisti:what:

efecim

efecim

Oncelikle bir bioirkisinin yorum yapmasina cok sevindim.kizimi16ay anne sutuyle besledim.o donemde de okadar cok emiyordu ki sirf dayanamadigimdan sutten kestim.geceleri yara bandi yapistirdim ama herzaman kararli olamadim.eldiven hic aklima gelmemisti:what:

efecim

Umarim bir faydasi olur. :) Ama uzmana goturmenizi tekrar rica ediyorum. Derste gordugumuz bir ornek parmak emmenin ileri safhalarindandi ve cocuk 8 yasindaydi. Asla sizi endiselendirmek icin soylemiyorum ama durumu onemsiz gormeyin lutfen. O,bu, su 20 kusur yasina kadar emmis hicbir sey olmamis demeyin. Cocugunuzun ruh ve fiziksel sagligi onemli. 1 ay kadar eldiven kullanin geceleri. Gunduzleri bu davranisi gostermiyor zaten sanirim. Allah yardimciniz olsun :)

Benim oglum 8 aylikken emiyordu parmagini herkes buyuyunce birakmaz bi uzmandan yardim al dedi. O zamanlar aile icinde sorunlarimiz vardi bebek olmasina ragmen anliyormus ve bu ogluma parmak emdiriyormus. Bizde daha dikkatli olduk gerginligimizi yansitmamaya yaninda yuksek sesle konusmamaya ozen gosterdik. 1 hafta icinde unuttu.

Psikolojik oldugunu sanmiyorsun ama psikolojik. Hatta cok tipik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Zamanla yapmaması gerektiğinin bilincine varır ve bırakır. Benim gördüğüm tek kötü yanı diş ve damak yapısı bozuluyor.En az 1 sene diş teli kullanması gerekecektir.

Son düzenleme:
Kendi kendine bunun sinavini verecektir.Siz ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz bu su içmek gibi gelir onlara büyük bir ihtiyaç.Özellikle aciktiginda üşüdüğünde sıkıldığında yapacaktır.Bence özellikle bir şey yapmak istiyorsanız onun arkadaşlarıyla aynı yerde kalmasını sağlayın o zaman psikolojik uyurken bile emilmiyor.9-10 yaştan sonra dişler çok bozuluyor ve geri dönüşü çok zor oluyor.Umarım kısa zamanda gecer...

Back
X