Kızım hayvan istiyor...

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.891
96.178
1.123
Kk hatunları kızım hayvan istiyor kedi ya da köpek..Bu arada kızım 5 yaşına girecek

Ama ben muhabbet kuşu alayım diyorum bugün kreş çıkışı kuş almaya gideceğiz babamız kedi alalım diyor ama ben evde bu türlü hayvan besleyemeyiz diye düşünmekteyim..

Tüy dökecek ve oturma gruplarına yatagımıza heryere uzanıp yatacak sonuçta ve evimiz de ufak bizim zor olur düşüncesindeyim..

Ama muhabbet kuşu alırsak daha az sorun olur gibime geliyor...

3-4 aylık bir muhabbet kuşu alıp egitsem sizce daha iyi olmaz mı ?

Hayvan besleyenlerden fikir istiyorum..

bizde evde muhabbet kuşu besliyoruz daha doğrusu annem ilgileniyor herşeyleriye dün sabah saat 6 da ötmeye başlamışlar annem bir baktı yemleri azalmış ve suları azalmış onun için ötüyorlar annem sularını ve yemlerini yeniledi hemen içine inip yem yemeye başladılar sabah saat 7 de biz kalkıncaya kadar ötüyorlar biz kahvaltı yaparken onlarda yem yiyorlar sabah yemlerini yemek için bizi kaldırıyolar bizimle beraber yiyorlar köpek beslemek için eviniz uygun mu peki örn biz şuan sitede oturuyoruz bildigim kadarı ile kedi ve köpek yasak sadece kuş ve balık serbest

Balık dertsiz oluyor.
Sadece arada suyunu değiştirip akvaryumdaki objeleri yıkıyosun.

Kuş da çok tatlı bi hayvan.
Hele sabahları ötmesi çok cici oluyor.
Bakımına gelince tüy döker çok kaka yapar.

Tüy sorunu için kafesin etrafına tül geçirirsin kuşçular satıyor bu tülü.
Lastikli bişey.Dışarı pislik vs kaçmsını engelliyor.

bizde evde muhabbet kuşu besliyoruz daha doğrusu annem ilgileniyor herşeyleriye dün sabah saat 6 da ötmeye başlamışlar annem bir baktı yemleri azalmış ve suları azalmış onun için ötüyorlar annem sularını ve yemlerini yeniledi hemen içine inip yem yemeye başladılar sabah saat 7 de biz kalkıncaya kadar ötüyorlar biz kahvaltı yaparken onlarda yem yiyorlar sabah yemlerini yemek için bizi kaldırıyolar bizimle beraber yiyorlar köpek beslemek için eviniz uygun mu peki örn biz şuan sitede oturuyoruz bildigim kadarı ile kedi ve köpek yasak sadece kuş ve balık serbest

bizim ki 4 katlı bir apartman canım kedi beslenebilir yani..Köpeği zaten hiç düşünmem korkuyorum ben nedense..Peki muhabbet kuşunun düzenli bakımı egitimi kolay oluyor mu ?

kuşlarınızın tüy dökmemesini istiyorsanız bi yerde sabit kalacakmış yerini sık sık degiştirmemiz gerekmiş akrabam veteriner o demişti bizimkilerin yeri sabit artık dökmüyor sadece banyo zamanları olunca tüyleri çok hafif dökülüyor bizimkiler banyoyu çok seviyor özellikle suyun içinde oynamayı annem onları banyo yaptırınca küçük havluları var onlara sararak kurutuyor

kuşlarınızın tüy dökmemesini istiyorsanız bi yerde sabit kalacakmış yerini sık sık degiştirmemiz gerekmiş akrabam veteriner o demişti bizimkilerin yeri sabit artık dökmüyor sadece banyo zamanları olunca tüyleri çok hafif dökülüyor bizimkiler banyoyu çok seviyor özellikle suyun içinde oynamayı annem onları banyo yaptırınca küçük havluları var onlara sararak kurutuyor

carrie :)) anam ben de hayvan bakamam evde pek zten çalışıyorum ama kızım ille hayvan diye tutturdu...

Peki kedi besleyenler nasıl başarıyorsunuz bu evin temiziğini ?

Sanırım kuş alacagız ama yine de bir sorayım.

Evde kedi bakmayin derim, kedi kumu kokar , kedili evler kokar :)
Kopege ne dersiniz? Iyi egitimli, eve kakasini yapmayan bir kopek iyi bir arkadas olabilir.

evde hayvana karşı olanlar sıralaması yapılsa..
1-annem
2-ben
diye gider heralde...
ama balık fln olabilir...
hem sessiz hem tüysüz...

Evde kedi bakmayin derim, kedi kumu kokar , kedili evler kokar :)
Kopege ne dersiniz? Iyi egitimli, eve kakasini yapmayan bir kopek iyi bir arkadas olabilir.

whatdonow köpek mesela şöyle küçük köpekler onların bakımı nasıl kolay mı ? kokmaz mı kedi gibi..

Tavşanlar geldi aklıma bir komşum memleketine gidecek diye bırakmıştı illallah ettim kokusundan çişi çok kokuyordu

çoçukluğumdan berı hayvanlarla içiçe buyudum. çok kedı besledık bir tanede köpek. kedi beslemek daha zor çok tüy dökuyorlar ve tırmalayıveriyorlar eğitemıyorsunuz tabı. üstelık omurlerı daha kısa oluyor. onları kaybettiğimde çoçukta olsam yaşadığım depresyonları unutamıyorum.köpek beslemek daha guzel mesela şimdi çalışmıyor olsam seve seve köpek beslerim. kediler kadar tuy dökmuyorlar ve gerçekten guvenebılıyorsunuz onlara.
ayrıca çoçukların mutlaka hayvan sevgisiyle tanışması gerektiğini düşünüyorum.
balık,kuş vs dokunamayacak kı bunlara....uzaktan sevmek yetmeyecek ona.
hastalıklardan korkuyorsanız eğer çok kedı ve köpek besledım tırmıklarını yedim ısırıklarını yedimüstelık hiçbiri veterınere göturulmemıştı. malesef ailemın maddı durumu ıyı değildi ondan ama ne mutlu onlarakı bızlerı hayvan sevgısıyle buyuttuler.hiçbir hastalığada yakalanmadım çok şukur

5 yaşındaki çocuk için evde tüylü hayvan zararlı olur diye düşünüyorum. Balık en matıklısı, akvaryumuda süslerseniz, çocuğun daha çok ilgisini çekecektir. Eğer kedi ya da köpek bakacaksanızda satın almayın lütfen, barınaklardan filan alın, yazık. Ayrıca çocuğun hevesi geçebilir, aldıktan sonra bırakamayacağınızı, ömrü yettiğince sizinle yaşayacağını hesap ederek bir daha düşünüp sorumluluk alın derim.

eski oturdugumuz yerde evimize hırsız girmişti giderken 3 senelik kuşumuzda çaldı götürdü aldıgımızda yavruydu annem 5 ayda egitmişti bize alışması için kafesi sürekli açıktı kapı pencere sonuna kadar açıktı kesinlikle kaçma huyu yoktu bizim peşimizden odaları tek tek dolaşıyordu yürüyerek uçmuyordu bile artık bize bakarak arkamızdan yürüyordu konuşuyordu aşkım,canım,hayatım gibi basit kelimleri kullanıyordu kesinlikle dışarı kakasını yapmıyordu kafesin içine gidip yapıyordu sonra dışarıda çıkıyordu aynı bizler gibi oda hasta oluyordu sonra çaldılar onu şuan 2 adet kuşumuz var bunlarda aşagı yukarı 1 sene içinde egitti annem tek olunca çabuk evcilleşir şimdi yeni kuşlarımızda konuşuyor kafesleri açık kalıyor canları isteyince dışarı çıkıyorlar geziyorlar sonra tekrar kafeslerine geri dönüyorlar bizimkiler dışarı kakalarnı yapmıyor kuşlar banyoyu çok severler biz ne zaman yemek yersek onlarda yiyor sabhları bizi kaldırıyorlar yeşillik türü şeylerde yiyorlar kafesin dışına tül var onları geçirebilirsin

Son düzenleme:
5 yaşındaki çocuk için evde tüylü hayvan zararlı olur diye düşünüyorum. Balık en matıklısı, akvaryumuda süslerseniz, çocuğun daha çok ilgisini çekecektir. Eğer kedi ya da köpek bakacaksanızda satın almayın lütfen, barınaklardan filan alın, yazık. Ayrıca çocuğun hevesi geçebilir, aldıktan sonra bırakamayacağınızı, ömrü yettiğince sizinle yaşayacağını hesap ederek bir daha düşünüp sorumluluk alın derim.

Haklısınız zor olursa bakamayacagımdan dolayı tekrar onu evden uzaklaştırmak düşüncesi yanlış olur..evim sanırım kedi-köpek için uygun degil..

kuş alırsanız çok dikkat etmeniz gerek.Ben senelerdir kuş besliyorum yaklaşık 10-15 tane muhabbet kuşum olmuştur, şu anda da bir tanesi yanımda :) Çok narina hayvanlar, deyim yerindeyse bir sıkımlık canları var ve sanılanın aksine yem ve suyunu vermekle yetinilmemeli çünkü en az diğer hayvanlar kadar sevgiye ve ilgiye muhtaçlar.Ama siz eğitmekten bahsettiğinize göre sanırım zaten bu ilgiyi vereceksiniz:) Bir de eğer size alışmasını istiyorsanız 2 aylıktan büyük almayın.Yoksa uçabiliyorlar ve eğitimi çok zor oluyor.Size tavsiyem kuşu alırken ( yani daha almadıysanız) kuşcunun ne dediğine bakmayın elinize alın ve uçup uçamdığını kontrol edin.Bir de erkek muhabbet kuşu alın, eğer konuşmasını istiyorsanız.

Evde kedi,köpek,hamster besledim.. Şu anda kuş ve balık besliyorum.. Kedi,köpek bakacaksanız evin kokusu kesinlikle değişir.. Maalesef bu kaçınılmaz,tüylere karşı çamaşır kurutma makineleri çok iyi oluyor kıyafette tüy bırakmıyor.. Hamsterda çok kötü kokuyor. :25: fena..

Kuş çok iyi.. Kafesin tülü var kabuklar,tüyler oraya dökülüyor.. Bir de yere dökülenleri ıslak mendille hemen alıyorum sorun olmuyor..Gerçi benimki pek kafeste durmaz. :1:

Back
X