Kızım hiçbirşey yemiyor üzüntüden ben hastalandım

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.923
448
Ankara
Merhabalar 3. Kızım 6 gün sonra 7 aylık olacak düzenli olarak meyve çorba yoğurt yediriyordum maşallah çok güzel yiyordu mîsafirliğe gîttik saati geldiği için yoğurt çorbasını çıkarıp yedirdim toplasanız üç yemek kaşığı! Kızımı beslerden orda bulunan hanımlardan biri öyle gözünü dikti baktı baktı ama bir saniye ayırmadı gözünü maşallah da demedi işte o son oldu o günden beri ağzını o kadar sıkı kapatıyor ve ağlıyor ki yemem diye:( elimle çenesini hafif açmaya çalışıyorum ağlıyor zorlamak istemiyorum sizce neden oldu düşündüğüm gibi nazar mı değdi yada geçici bir süreç mi ne yapacağım sadece anne sütü alıyor üzüntüden üç gündür ben hastalandım Allah rızası için yardımcı olur musunuz

Ayy nazar mı değdi yani .
Allah korusun .
Bol bol nas felak okuyun .
Çok zorlamayın yemiyorsa elbet acıkınca yiyecektir .
Olmadı doktora gidin iştah açıcı şurup alın.

Çocuk daha tam 7 aylık olmamış bile ek gıda yese yese ne kadar yiyecek hiç yemese ne olacak o kadar üzüldüğünüz şey ne anlamadım zaten anne sütü alıyor çocuk daha ne ? Yemek istemiyorsa yemesin sütünüz yetiyor demekki bende başlığı görünce büyük çocuk sandım

uzuntuden hasta olacak birsey yok. 7 aylik bebek sadece anne sutu alsa bile yeter. donemsel birseydir kendi haline birakin bir sure sonra duzelir. kaka yapiyor mu?

nazar değilde diş diş cikarırken de iştah sıfır oluyor.yemek istemez ve bu en fazla bir hafta devam eder.sakin ol sabırla bekle bu arada bir kaşık de olsa ara ara dene bazen isteyebilir.

Merhabalar 3. Kızım 6 gün sonra 7 aylık olacak düzenli olarak meyve çorba yoğurt yediriyordum maşallah çok güzel yiyordu mîsafirliğe gîttik saati geldiği için yoğurt çorbasını çıkarıp yedirdim toplasanız üç yemek kaşığı! Kızımı beslerden orda bulunan hanımlardan biri öyle gözünü dikti baktı baktı ama bir saniye ayırmadı gözünü maşallah da demedi işte o son oldu o günden beri ağzını o kadar sıkı kapatıyor ve ağlıyor ki yemem diye:( elimle çenesini hafif açmaya çalışıyorum ağlıyor zorlamak istemiyorum sizce neden oldu düşündüğüm gibi nazar mı değdi yada geçici bir süreç mi ne yapacağım sadece anne sütü alıyor üzüntüden üç gündür ben hastalandım Allah rızası için yardımcı olur musunuz
Diş çıkariyordur, zaten küçükmüş daha. Benim kızım 13 aylık o bile yemiyor bazen sadece anne sütü alarak gün gecirdiği oluyor. Bu durumlara alışın bence. Ben de üzülüyorum ama zorlada yedirmiyorum.
İştahsızlığı sürerse doktorunuza görünmenizde fayda var. İstah şurubu diye birşey yok ama istahsızlığının sebebini arastırabilirsiniz.İştahsızlığa idrar yolu enfeksiyonu veya diş sebep olabiliyor iciniz rahat eder en azından.

hanımlardan biri öyle gözünü dikti baktı baktı ama bir saniye ayırmadı gözünü maşallah da demedi işte o son oldu o günden beri ağzını o kadar sıkı kapatıyor ve ağlıyor ki yemem diye:( elimle çenesini hafif açmaya çalışıyorum ağlıyor zorlamak istemiyorum sizce neden oldu düşündüğüm gibi nazar mı değdi

Yazık.Şu zihniyetinden hemne kurtul.Bu bilinçle çocuğuna da kendine de faydan olmaz.Nazardan korkuyorsan,evladına bol bol dua edersin.Ama bir kadın çocuğuna baktı diye,çocuğunun iştahsızlığını kadına bağlayıp günahını alamazsın.Maşallah demedi diye (ki içinden de demiş olabilir)demese dahi,böyle bir bakış açısı olabilir mi?Gazı vardır,hastalanmıştır,başka birşeydir.Gerekli görürsen doktora götürürsün doktor sana gerekeni söyler.

kızınız diş çıkarıyor sakin olun.anne sütü alıyorsa sık sık verin.bu dönemde bağışıklıkları çöküyor dikkat edin hasta olmasın

Tüm yorumculara çok teşekkür ederim
Diş ile ilgili bir belirti yok
Kaka yapıyor evet başka huzursuzluğu yok uyku düzenî aynı değişmedi bol boll anne sütü alıyor abarttığımı düşünen arkadaşlar olmuş bilmiyorum birden çok üzüldüm nedense
Herkese tekrar teşekkürler sağolun iyi ki varsınız

Bende bunu anlamıyorum. .
Madem bu kadar nazara inaniyorsunuz, ne isiniz var yedi aylik bebekle gezmelerde yada toplum icinde?

Koca kari inanclarindan arinalim derim.
Bende nazara inanıyorum, ama öyle ota tota nazar değer diye dolasmam ortalarda.
Her yer bebek kaynıyor, hepsininde maşallah i var..
Diyeyim ki, gercekten nazar degdi yemesine..
Tekrar söylüyorum, nazara inanan bi anne, bebegini toplum içine sokmamali..hele hele beslemeye kalkmamali..bile bile lades demişsiniz. .

Ayrica yedi aylık bebek anne sütü ilede doyabilir, neden hastalandiniz bu yüzden hayret:)

Tüm yorumculara çok teşekkür ederim
Diş ile ilgili bir belirti yok
Kaka yapıyor evet başka huzursuzluğu yok uyku düzenî aynı değişmedi bol boll anne sütü alıyor abarttığımı düşünen arkadaşlar olmuş bilmiyorum birden çok üzüldüm nedense
Herkese tekrar teşekkürler sağolun iyi ki varsınız

:)
Bol bol anne sütü alıyor, kisiminida belirtmeden gecme missiniz.
Madem bol bol anne sütü aliyorsa, sizdeki bu tan tana neden?

Hiç bir şey yemiyor deyince büyük çocuk sandım ve gerçekten hiç bir şey yemiyor sandım, daha 7 aylık bebek anne sütü de alıyormuş. 6 aydan sonra ek besine geçilir adı üstünde ek besin, anne sütü temel besini onun. Abartmışsınız. Nazar değse bile ne kadar sürecek ki etkisi, sanki bir daha asla yemeyecekmiş gibi boş yere kendinizi üzmüşsünüz. Bebeğinizin iştahsız günleri de olabilir, diş çıkaracak, ileride savaş edeceğiniz yemek saatleri de gelecek, beğenmediği tatlara burun da kıvıracak. Bunlara hazırlıklı olun.

Back
X