Doğuma Hazırlık kızım için ankete katılır mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kızım için ankete katılır mısınız?

• Ankete Katılan
    37
  • Anket Kapalı .
Nida veya Eslem tek basina olsa, güzel :)

Daha önce Ecrin ismi hakkinda baslik açmistiniz, o baslikta çogu kisi Ecrin ismini sevmediklerini ve anlaminin sanildigi gibi hos olmadigini söylemisti...

Ben de Mina ya da Nida adını tek başına beğendim.Ecrin isminin anlamını bilmiyorum.Yani anlamını burada okuyorum ama sonra tekrar tekrar unutuyorum:26:Ecrin adına şimdilik ısınamayanlardanım.

Ecrin Mina söyleniş açısından en uyumlusu gibi duruyor

ecrin hoş fakat bu aralar ecrin ismi çok yaygın. eslem kulağa hoş geliyor eslemin yanına farklı bir ikinci isim düşünün bence:emir_bebek:

bu isimlerin hepsi çok kötü yahu :ssz::ssz:

Katiliyorum.. Ecrin kelimesi isim olarak kullanilmamali

Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ
(Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?

Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir.
Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

bkz:
Bebek Isimleri :: Başlık görüntüleniyor - Ecrin, Ecren, Ecre (= Ücret)

Seçilen isimler Kuran'da yer alsın istiyorsunuz anladığım kadarıyla ama çocuğunuz bu isimleri taşıyabilecek mi? Yada siz taşıyabilmesini sağlayabilecek misiniz? Belli bir yaşa geldiğimde ismini değiştirmek istese nasıl bir tepki vereceksiniz? Bence ankete gerek yok.

Back
X