Kizim icin telaslanmaya basladim

A_a_h

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.327
778
43
1 bucuk yasinda degecek kizim galiba su cicegi yada kizamik oluyo . Vucudun farkli yerlerinde kirmizi benekler olustu cok degil ama buyuk olduklari icin direk gorunuyolar.

Tum asilarini oldu erken degilmi bunlar icin?
Doktorluk bi durummu yinede?
Internetten baktim ilac hap vs bisey verilmiyo evdede bisey yapilamiyo galiba.

Nasil bi surec hic fikrim yok ama korkmaya basladim zormu gecicek.

Basina gelenler evde nelere dikkat ettiniz?
Simdiden cok tesekkurler.

Dr gitmelisiniz ve dr karar vermeli su cicegi yada kizamik diye

Belki alerjidir belki isirik( cok terledigi zaman deride olan kizarikliklar ) olmuştur

Su cicegi gecirmisti oglum aşısı oldugu için cok hafif atlatti.ama kızamığı bilmiyorum

Gecmis olsun bu arada

Dr gitmelisiniz ve dr karar vermeli su cicegi yada kizamik diye

Belki alerjidir belki isirik( cok terledigi zaman deride olan kizarikliklar ) olmuştur

Su cicegi gecirmisti oglum aşısı oldugu için cok hafif atlatti.ama kızamığı bilmiyorum

Gecmis olsun bu arada
Sagolun randevu alicam direk dontora.

Belki birseye alerji olmustur? Doktora goturmeme dusuncesi nasil geldi size sasirdim
Kirmizi noktolari gorunce ilk baktim internetten nasil gorunuyo kizamik ve su cicegi diye ama pek anlayamadim farki.

Farkli biseylerde yemedi o yuzden alerjiyi hic dusunmedim aslinda.

El ayak hastalığı diye birşey de çıkmış. Kızımda da oldu. Eskiden Türkiye’de yoktu bu hastalık. Suriyeliler geldikten sonra onlarda hala bulaşıcı hastalık olarak geçiyormuş artık Türkiyedede görülmeye başlanmış.

Kızamık ve su çiçeğinden farkı el ve ayaklarında da kızarıklık oluyor.

Kirmizi noktolari gorunce ilk baktim internetten nasil gorunuyo kizamik ve su cicegi diye ama pek anlayamadim farki.

Farkli biseylerde yemedi o yuzden alerjiyi hic dusunmedim aslinda.

3 hafta önce benim oğlumda da oldu. yeni nesil bir hastalık. ne su çiçeği ne kızamık. bulaşıcı bir çeşit kızamıkçık ama aşılı oldukları için hafif geçiriyorlar sadece görüntüde. bir kaç gün öncesinden bacak ağrısı halsizlik ateş var mıydı? eğer lekeler olduğu süre içerisinde de ateş olursa hastahanede müşahade altına alıyorlar. yoksa evde bol dinlenme, bol sıvı tüketimi ile 3 güne kadar kayboluyor o benekler. korkmayın ama acil doktora kesin götürün.

El ayak hastalığı diye birşey de çıkmış. Kızımda da oldu. Eskiden Türkiye’de yoktu bu hastalık. Suriyeliler geldikten sonra onlarda hala bulaşıcı hastalık olarak geçiyormuş artık Türkiyedede görülmeye başlanmış.

Kızamık ve su çiçeğinden farkı el ve ayaklarında da kızarıklık oluyor.
Kizamik ve su ciceginde el ve ayaklarda gorulmuyomu yani?
Bi kac tane yuzunde ve bi kac benek karninin ustune dogru var.

3 hafta önce benim oğlumda da oldu. yeni nesil bir hastalık. ne su çiçeği ne kızamık. bulaşıcı bir çeşit kızamıkçık ama aşılı oldukları için hafif geçiriyorlar sadece görüntüde. bir kaç gün öncesinden bacak ağrısı halsizlik ateş var mıydı? eğer lekeler olduğu süre içerisinde de ateş olursa hastahanede müşahade altına alıyorlar. yoksa evde bol dinlenme, bol sıvı tüketimi ile 3 güne kadar kayboluyor o benekler. korkmayın ama acil doktora kesin götürün.
Yok iste hic bi belirtide yoktu. Dislerinden rahatsizdi onu biliyorum. Uykusu falanda tam daha duzene girmisti. Ama surekli atesini kontrol ediyorum. Yarin goturucem alerjide olsa doktor tam bilgi verir.

bizde hayırlı olsun hoşgelmiş denir bu hastalıklara ,

bence bu kadar telaşlanamcak bir durum yok yanii

Bide alerji ise eğer bu güne kadar dokunmasa da bundan sonra dokunmayacagı anlamina gelmiyor

Alerjik bi bebegim var ondan biliyorum
Oylemi, bilmiyodum. Simdiye kadar herseyi yedi hic zarar gormedik ama sonradan olabilme sansi varsa dediginiz gibi olabilir.

Eğer su çiçeği ise korkmayın bence.Benim Kızım daha yaşına girmemişti çıkardığında.Bakıcının 2.sınıfa giden oğlundan ulaşmıştı.Kızımın yanağında öpecek yer bulamıyorduk ama 1 haftada geçti.Hem de kaşımayı bilmediği için hiç iz kalmadı.Bakıcinin oğlu kaşınmaktan bir hal olmuştu.Yani bazen küçükken çıkarması daha iyi.Tabi siz yine de bir doktora gidip hastalığın ne olduğundan emin olun.

Doktora götürün belki alerjidir müdahale edilmesi gerekiyordur. Geçmiş olsun.

1 bucuk yasinda degecek kizim galiba su cicegi yada kizamik oluyo . Vucudun farkli yerlerinde kirmizi benekler olustu cok degil ama buyuk olduklari icin direk gorunuyolar.

Tum asilarini oldu erken degilmi bunlar icin?
Doktorluk bi durummu yinede?
Internetten baktim ilac hap vs bisey verilmiyo evdede bisey yapilamiyo galiba.

Nasil bi surec hic fikrim yok ama korkmaya basladim zormu gecicek.

Basina gelenler evde nelere dikkat ettiniz?
Simdiden cok tesekkurler.
Biz burdan ne diyebiliriz
Doktora gidin

Doktora götür yine de.
Kardeşim de böyle erken erken geçirdi hepsini. Bana okuldan bulaşırdı. Ben eve gelir kardeşime bulaştırırdım. Sonra ikimiz bir yatardık :)

Back
X