• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim ilk defa okul gezisinde yalniz..

GKBN1987

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2014
246
60
28
Ilk defa okul gezisine yalniz gidiyor bugun kizim, cok heyecanlandim. Bir tarafim üzgün diger tarafim sevincli, ama korku sariyor beni yinede. Aceba kaybolur mu falan.. ayni duygulari paylasan var mi hic..

Kızınız kaç yaşında? Gideceği yer uzak mı? İyice tembihleyin gruptan ayrılmasın.

8 yaşındaysa zaten nerde ne yapması gerektiğini öğrenmiştir artık. Gruptan, öğretmenlerinin gözü önünden ayrılmazsa hiçbirşey olmaz. Öğretmenler de ayrıca ihtimam gösterir merak etmeyin. Kendinizi rahatlatın yoksa kızınız eve gelene kadar geçen sürede kendinizi yersiniz. Sakınan göze çöp batar unutmayın. İyi düşünün iyi şeyler olsun.

Çocuğunuz kaç yaşında ? Eğer 10 ve 10 dan büyükse (başlarında muhtemelen bir kaç öğretmen ve veli de vardır ki) gitmesi gayet normal.

Hem kendine güveni gelir. Sizin ona guvendiginizi ve artik buyudugunu düşünür. Cok iyi olmuş bence.benim mini mini 1 lerim büyüsün 4. Sınıfta onları bir kac veli eşliğinde Anıtkabir é götüreceğim inşallah.

8 yaşındaymış Pardon. Ne tür bir gezi ki. Piknik falan mı?müze gezisi mi? Yoksa gece yamalı bir gezi mi?

Önceki mesajımı görmeyin :))) nerede olursa olsun öğretmen olarak diyorum. O kadar küçük çocukları dakika başı sayiyordur öğretmenleri. Civciv gibi etrafında gezdiriyordur. Korkmayın. Şahsen ben öyle yapıyorum. Neredeyse gorunmez bir iple baglamis gibi oluyorum yani.Ogretmeninize güvenip yollamissiniz demekki korkmayın. İçiniz rahat olsun.

Gezılere anne gıdemıyorsa gonderılmemelıler dıye dusunuyorum
2- 3 hafta once darıca gezısınde 1 cocugu kaybettıler saatlerce aradılar ben annemı gondermıstım kendım gıdemedıgım ıcın, cocugu 4 saat boyunca otobuste unuttuklarını sans eserı fark ettılerde cocuk ölmemiş aklı çıkmıştır o ayrı , okula gelmıyor cocuk

Yapmayın allah aşkına, bu çocuklar nasıl birey olacak etraflarında hep birileri varken? Nasıl kendilerine güvenecekler? Okul gezileri bunlar için biçilmiç kaftandır ve çok çok eğlenceli olur çocuklarınız için.

Konu sahibi üzülmeyin, başının çaresine bakabilecek yaşta. Endişelenmeyin de, öğretmenleri dikkat eder.

Ilk defa okul gezisine yalniz gidiyor bugun kizim, cok heyecanlandim. Bir tarafim üzgün diger tarafim sevincli, ama korku sariyor beni yinede. Aceba kaybolur mu falan.. ayni duygulari paylasan var mi hic..

kac yasinda ?

8 yasindaymis simdi gordum kesinlikle gonderin bir sisin kiziniz degilya giden tabiki dikkatli olmasina gruptan ayrilmamasina dikkat etsin tembihleyin ama cocugu gondermezseniz ve tum arkadaslari da giderse ozguveninin altina mayin dosemis olursunuz, korkak pisirik ve ozguveni olmayan eteginize yapisan bir cocuk olur ilerideki tum hayatini etkiler tabiki cocugunuzu koruyun ama bu okul gezisi abartmayin cocugu disaridaki tehlikelere hazirlamamnin bir yoluda onu bunlara karsi koymaya kendini korumaya hazirlamak deneyimlemesini ogrenmesini saglamaktir siz veya bir yetiskin hep basinda olmayabilir.
Gonderin ve giderkenden cok endiseli ve onun icin korkuyor imaji vermeyin kesinlikle cunku buda cocugun kendine olan guvenini sarsar annem benim icin kaygili annem bana guvenmiyor demekki ben beceriksizim kendi kendime halledemem diye korkar ve bu dusunce yerlesir lutfen dikkat edin bunlara.

Oğlum 5 yaşında ve iki senedir kreşle birlikte gezilere katılıyor. Ayda bir veya 2 kere oluyor bu geziler. Hem eğleniyorlar hem de birey olduklarının farkına varıp. Özgüvenleri gelişiyor.

Kaldı ki sizinki 8 yaşında. Öğretmeninin yanından ayrılmaması,kurallara uyması gibi gerekli şeyleri zaten biliyordur.

Back
X