Kizim kalkmaya calisirken kafasi ustu dustu :(

CmreKck

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
410
278
103
Merhaba arkadaslar, 8 aylik kizim biyerden tutunup kalkmaya calisirken kafasi ustu dustu mutfakta fayansin ustune :(( tam kalkamamisti dizlerinin ustundeydi .. su an uyuyor, uyutmak istemedim ama uyku saati gelince uyanik tutamadim.

Doktora goturmelimiyim ? Daha once bunu yasamis anneler varmi ?

Nefesim durucak gibi hissediyorum :((

bişe olmaz Allahın izniyle çok düşecek daha tedirgin olmayın bi iki saat uyutmasaydınız keşke şişme falan varmıydı çok ağladımı benim kızlar çok düşerdi hala düşüyorlar hele ayaklansın sen gör kanepe tepelerinden düşerlerdi zor yakalrdım Rabbim korusun hepimizn çocuğunu içiniz rahat etsin diye bi doktora götürün isterseniz

Elinizi gözleri ile takip edip edemediğini kontrol edin, yarım saatte bir uyandırmaya çalışın 48 saat kontrol altında tutun. Uyanamazsa, fışkırır tarzda kusarsa, göz kontağı kuramıyorsa hemen hastaneye gidin. Geçmiş gitmiş olsun inşallah.

Elinizi gözleri ile takip edip edemediğini kontrol edin, yarım saatte bir uyandırmaya çalışın 48 saat kontrol altında tutun. Uyanamazsa, fışkırır tarzda kusarsa, göz kontağı kuramıyorsa hemen hastaneye gidin. Geçmiş gitmiş olsun inşallah.

Uyandirdim, yavrum sasirdi, herzaman uyutmak icin ugrasan annesi simdi zorla uyandirdi :) bana bakip gulumsuyor, oyuncagini elimde gezdirdim gozleriyle takip ediyor. Cok sukur normal gibi simdilik. Ama hala panik halim gecmedi.

Uyandirdim, yavrum sasirdi, herzaman uyutmak icin ugrasan annesi simdi zorla uyandirdi :) bana bakip gulumsuyor, oyuncagini elimde gezdirdim gozleriyle takip ediyor. Cok sukur normal gibi simdilik. Ama hala panik halim gecmedi.
Panik yapma annesi daha bu ne ki neler olabilir ALLAH korusun. Sen sakin ve soğuk kanlı olmalısın ki çocuğa acil durumda gerekli müdahaleyi yapabilesin . Düşe kalka büyüyecekler ama tedbirli olmak lazım. Kusma, kan, aşırı şişlik, bilinç kaybı, uyuma vs dikkat et yeter.

Çok uyumasına izin vermeyin, mesela yarım saat sonra uyandırın. Arkadaşlar söylemiş zaten; kusuyor mu, gözleriyle parmağınızı takip ediyor mu, hareketlerinde bir yavaşlık var mı diye kontrol edin.

Kızım mama sandalyesine tutunup kalkmaya çalışıp, sandalyeyle birlikte sırt üstü düşmüştü. Allahtan yerde yoga matı vardı, yoksa alt fayanstı. Ama sandalye iki kaşının arasını biraz kesmişti. Sağlık ocağına götürmüştüm hemen. Hiçbir şey olmadı çok şükür. Yakınlarda sağlık ocağı varsa, uyandırıp götürün, içiniz rahatlar.

Merhaba arkadaslar, 8 aylik kizim biyerden tutunup kalkmaya calisirken kafasi ustu dustu mutfakta fayansin ustune :KK43:( tam kalkamamisti dizlerinin ustundeydi .. su an uyuyor, uyutmak istemedim ama uyku saati gelince uyanik tutamadim.

Doktora goturmelimiyim ? Daha once bunu yasamis anneler varmi ?

Nefesim durucak gibi hissediyorum :KK43:(
Eğer darbeyi önden aldıysa korkma ama arkadan aldıysa çocuğu gözlemle , kusarsa filan hem hastaneye git... Geçmiş olsun.

Çok uyumasına izin vermeyin, mesela yarım saat sonra uyandırın. Arkadaşlar söylemiş zaten; kusuyor mu, gözleriyle parmağınızı takip ediyor mu, hareketlerinde bir yavaşlık var mı diye kontrol edin.

Kızım mama sandalyesine tutunup kalkmaya çalışıp, sandalyeyle birlikte sırt üstü düşmüştü. Allahtan yerde yoga matı vardı, yoksa alt fayanstı. Ama sandalye iki kaşının arasını biraz kesmişti. Sağlık ocağına götürmüştüm hemen. Hiçbir şey olmadı çok şükür. Yakınlarda sağlık ocağı varsa, uyandırıp götürün, içiniz rahatlar.

Bi saat kadar uyanik tuttum, hareketleri normaldi gulumsuyodu oynuyodu kendi kendine yavrum ama uyku saati gectigi icin esneyip duruyodu geri uyuttum. Yarim saat sonra gidicem geri yanina.

Malesef arkadan aldi :KK43: iki saat gecti kusma felan yok hareketler normal ama simdi uyku saati oldugu icin uyudu
Korkma bir şey olmaz Allah'ın izniyle , benim oğlum ilk dönmeye başladığında yataktan düşmüştü , çıkan güm sesini hiç unutamıyorum... Hastane de tomografi bile çekmediler yüz üstü düşmüştü , darbe önden geldiyse çok korkmaya gerek yok kafatasının en kalın kısmı alın bölgesi demişti yine de 4 saat hastane bahçesinde beklemiştik , mama vermiştik kusmamıştı eve gönderdiler , çok şükür bir şey olmadı... Şu ana kadar kusma filan olmadıysa yoktur bir şey ama yine de 48 saat gözünüz üzerinde olsun. Allah bir daha göstermesin , çok geçmiş olsun.

Back
X