KIZIM KORKUYOR YARDIM LÜTFEN

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. 5 aylık bir kızım var. 10 gün önce düğüne gidecektik. Daha düğün salonuna girmeden kalabalığı görünce birden ağlamaya başladı ama susturamadık eve döndük mecbur. Sonra doktora muayeneye gittik hastaneye girip kalabalığı görünce yine ağlama krizi tuttu. Markete gidiyoruz aynı. Kalabalığı görünce bas bas bağırıyor. Böyle bir durum yaşayanlar var mı. Ne yapmalıyım. Eşimle çok moralimiz bozuk.

Eve misafir geldiginde veya gurultulu bir sey oldugunda nasil tepki veriyor? Bir de kalabalikta yururken filan?

Kızım 8 aylık filandı bayramda akrabalara ziyarete gittik eve sokamadık sırayla kapıda dolaştırmıştık.çok ağlamıştı.bide 1 yaşındayken komşunun evine sokamamıştım.geri gelmiştik eve.muhtemelen 5 ay pek biyere çıkmamıştır haliyle kalabalıktan korkuyodur.merak etmeyin büyüdükçe geçiyo.

Benim kızımda anlattığınız gibiydi kardeşimin oğluda. İkiside zamanla düzeldi. Birden kalabalık yerlere çıkmayın çocuk parkına falan gidin gün aşırı. Kucağınızda olsun birsey olmayacağını anlasın. Geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Ama tabikide uzman değilim.

Arkadaşlar merhaba. 5 aylık bir kızım var. 10 gün önce düğüne gidecektik. Daha düğün salonuna girmeden kalabalığı görünce birden ağlamaya başladı ama susturamadık eve döndük mecbur. Sonra doktora muayeneye gittik hastaneye girip kalabalığı görünce yine ağlama krizi tuttu. Markete gidiyoruz aynı. Kalabalığı görünce bas bas bağırıyor. Böyle bir durum yaşayanlar var mı. Ne yapmalıyım. Eşimle çok moralimiz bozuk.
Basta 5 yas diye okudum endiselendim ama 5aylik icin ayni benim oglusumu tarif etmissiniz :) cok agliyo diye hastaneye goturduk ordada agladi muayyene bile ettiremedik dogru duzgun. Bazi bebeklerde yabancilama oluyor sanirim cok ustune gitmeyin sakin once aglamadigi kalabaliklara goturun bol bol sonra ufak ufak arttirirsiniz zamanla asilacak emin olun hic uzmeyin kendinizi
Bir uzmana goturun. Muhtemelen bir fobi oluşmak üzere. Yol yakınken tedavisine bakin.
konu sahibini korkutmayin 5 aylik bebekte ne fobisi allah askina bebeklerin %80 boyle

Daha çok küçük annesi.. uzman degilim ama korkmasi normal bence.. koca insanlar kalabalığa girince tedirgin oluyor.. bir de düğün.. ışıklar gürültü kalabalık hele bir de uykusu varsa basar çığlığı :) ufak ufak kalabalık yerlere de alistirin.. parka alışmış aglamiyor.. keyfi yerinde iken götürün dışarı en basiti pazar pastane vs takılın.. büyüdükçe alisir..

Bir de hep anlatın.. atta gidiyoruz düğüne gidiyoruz değil tabi.. ışıklı bir sürü kişinin dans ettiği bi yer varmış hadi gidip bakalım hangi masada otursak acaba.. gibi on hazirlik mekan tanıtımı:) küçük de olsa anlatın..

daha 5 aylık kuzucuk, çok çok normal hiç endişe etmeyin. benim kızım kalabalık ortam sevdiği halde düğün görünce basardı çığlığı :) çok gürültülü kalabalık yerler hoşlarına gitmiyor. zamanla alışır :)

Back
X