Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bakıcı, Kreş, Oyun AblasıKızım Kreşten nefret etti nedenini anlayamıyorum (?)
Öğretmeni yakın arkadaşımızın nişanlısı kreşimiz çok iyi kaliteli ingilizce eğitimi bile var MEB ye bağlı bi yer..
ilk 2 gün koşa koşa gitti sonrasında her sabah gitmekmi yordu o disiplinemi ayak uyduramadı bilmiyorum ama 1 hafta sonra her servise bindiğinde anne diye ağladı.
her sabah olduğunda gitmek istemiyor her sorduğumdada gitmicem diyor..
zamanında bakıcısı vardı. bakıcısınında çocuğu vardı onunla çok iyi anlaşıyorlardıki o çocuğa gitmek istediğini söylüyor ama ben annesiyle anlaşamadım maddi anlaştık fakat manevi olarak istediğim gibi çocuk yetiştirmiyordu..
şimdi kreşten çıkardım kıyamadım.. e işimdende ayrıldım ama evimdede oturmak istemiyorum. kızımında sıkıldığı gerçek.. ne yapmam gerekiyor nasıl olcak bilmiyorum..
akıl verirmisiniz lütfen :44:
Öğretmeni yakın arkadaşımızın nişanlısı kreşimiz çok iyi kaliteli ingilizce eğitimi bile var MEB ye bağlı bi yer..
ilk 2 gün koşa koşa gitti sonrasında her sabah gitmekmi yordu o disiplinemi ayak uyduramadı bilmiyorum ama 1 hafta sonra her servise bindiğinde anne diye ağladı.
zamanında bakıcısı vardı. bakıcısınında çocuğu vardı onunla çok iyi anlaşıyorlardıki o çocuğa gitmek istediğini söylüyor ama ben annesiyle anlaşamadım maddi anlaştık fakat manevi olarak istediğim gibi çocuk yetiştirmiyordu..
şimdi kreşten çıkardım kıyamadım.. e işimdende ayrıldım ama evimdede oturmak istemiyorum. kızımında sıkıldığı gerçek.. ne yapmam gerekiyor nasıl olcak bilmiyorum..
merhaba bende Antalya'da 1 yıl boyunca staj yaptım özel bir kreş de 1 yılda meb'e bağlı kreşde.. Kızınızın bu durumunu öğretmeniyle konuştunuz mu çocuklar ilk bir kaç ay böyle davranırlar buda normaldir zaten alışana kadar.. şimdi bakıcı seçmeniz ve bulmanızda zor maddi açıdan sıkıntınız yoksa bu yıl özel bir kreşe yazdırın diğer senelerde de meb'e bağlı bi yer bulursunuz. Bu arada meb'e bağlı olan yerlerde disipln elbette biraz daha fazla öğretmnlerde 4 yıllık ünv mezunu. Özel kreşlerdeki lise mezunu tabi ilgi alaka daha fazla tabi özelde. seçim yapmak oldukça zor .Allah yardımcnz olsun kolay gelsn :)
merhaba arkadaşlar. kızım kreşe başladı ama gitmek ölüm gibi oluyor. ilk gün hevesle gitti. ama akşam almaya gittiğimde ben bir daha gelmek istemiyorum dedi. bugün bile ayrılmamız çok zor oldu. boynuma yapıştı zor aldılar kucağımdan. daha önce annem bakıyordu. kardeşi eşinden ayrı oğluda var aralarında bir yaş var kızımla. yeğenim hırçın dövüşüyorlardı hep. kreşe gitmek yerine oraya gitmeyi bile istiyor. ne yapacağımı şaşırdım. öğretmeni fazla tedirgin davranıyorsunuz alışana kadar böyle yapması normal diyor ama benim kızımı o şekilde görmeye yürağim dayanmıyor.çocuğu kreşe giden anneler ne olur akıl verin bana. ne yapayım. sizin çocuklarda böyle yaptımı
bir anasınıfı öğretmeni olarak şunları söylemek isterim çocuğunuzun yaşı kaç? ayrıca neden gitmek istemediği ile ilgili çocuğunuzla konuştunuz mu öğretmen ya da arkadaşları tarafından kötü muameleyle karşılaşmışsa yada yemek ve uyku saatlerinde zorlama olduysa kesinlikle uyuyacaksın yada tabağındaki yemeği bitireceksin gibi emirler verilmişse okula karşı soğur bu gibi durumlar varsa zaten zorlamamanız lazım okul fobi başlarki buda çok tehlikeli ileride hiç bir şekilde gönderemezsiniz bir arkadaş meb de daha disiplinli demiş ama bende meb deyim her şeyin ölçüsü var ilk bir ay çocuk alışana kadar çocuğu kesinlikle zorlamam esnek davranırım çocuk alışana kadar daha sonra zaten kendileri kuralları benimseyip uyguluyorlar
benim kızım 4 yaşında. inannı sabah kalkar kalmaz gitmeyeceğim diyor ağlamaya başlıyor. öğretmeniyle müdürle konuştum hiçbişekilde bir zorlamamız yok diyor. zaten siz gider gitmez oyuna dalıp unutuyor diyor. arada annemi arayalım falan diyormuş. güya arıyormuş öğretmeni ama telefonu kapalı falan diyorlarmış. çocuklarla falan çok uyumlu bir sıkıntı yaşamıyoruz diyor öğretmeni ama gel görki sabah kreşe gitmek ölüm bizim için. en az yarım saat ağlıyor. ne yapacağımı şaşırdım. dün öğretmen bir arkadaşımla konuştum ufak hediyeler alıp gizliden öğretmene verin kızınıza versin arada dedi. birde eve çağırın öğretmeni aileden biri gibi hisseder çocuk güveni artar öğretmene karşı dedi. bende almaya gittiğimde bilezik almıştım öğretmene verdim. arada verirsiniz dedim. birde eve davet ettim tabi gelirim ne zaman isterseniz dedi. oyy valla benimde sinirim bozuluyor hergün ağlamasına. ne yapacağımı şaşırdım ya.
biz bu sene meb baglı bir kreşe başladık ilk bir ay çok zorlandık. sabah kalkar kalkmaz gitmemek için aglıyordu. ilk bir iki hafta ben götürdüm mesafede baya vardı hazırlanmamız yani ikna etmem bir saat sürüyordu işe hergün geç gidiyordum. sonra servise başladık servis krizleri yaşadık bu böyle 1 aydan fazla devam etti, her defasında aklım onda kalıyor ;okulu sürekli arıyordum ögretmeni iyi durumda oldugunu aglamadıgını ama sınıfa girmedigini oyun parkında oturdugunu söylüyordu çok fazla üzülüyordum. almak istedim ama okulda sonuçta egitimle ilgilenen ögretmenleri kalmasını alışacagını söylediler neticede kaldıda ama biryerden başlamak lazım ilkokula giderkende aynı problemler çıkacaktı karşımıza almakmı çözüm olacak tabiki hayır ... şu an mutlu ama hergün bugün okul günümü diye mutlaka soruyor arkadaşlarını ve ögretmenini çok seviyor ama vaktini bizimle geçirmek istiyor biraz anneci yetiştiriyoruz çocukları .
size tavsiyem sakin olun ona bunun olması gereken birsüreç oldugunu açıklayın, herkes okula gider örnek olabilecek akraba çocukları özellikle çok sevdiklerini gösterin onlarda okulagidiyor seni bırakmıyorum çalışmasamdaa gitmen gerekiyor vs. anlatın emin olun çok etkili oluyor.....