• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi kızım lazımlığa büyük tuvaletini yapmıyor bunaldım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

prenses tera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
509
2
96
43
Eskişehir
merhaba arkadaşlar 29 aylık bir kızım var tuvalet eğitmine 22 gün önce başladık küçük tuvaletini sorunsuz yapıyor ama şimdiye kadar büyük tuvaletini hiç yapmadı yapmıcam diyor neler denedim anlatamam ama yok yok yapmak istemiyor tutuyor büyük tuvaletini çok sıkışıncada altına yapıyor ben nasıl alıştıracağım büyük tuvaletini yapmaya bunaldım artık :1no2:senağlama

öncelikle selamlar.benimde 29 aylık bir kızım var..bu tuvalet meselesini çocuklar kendileri belirliyor.benim kızım 3 ay önce bez taktırmak istemedi ve klozete oturdu.fakat kakasını beze yapmak istedi.bende bez taktım.bi kaç gün sonra kakayı da klozete yapıcam dedi ve bıraktı.bence zorlamanız gereksiz..boşuna hem çocuğu hemde kendinizi üzmeyin.kendisi isteyince yapacaktır.inatlaşırsanız daha uzun sürer bu klozet olayı...
ben böyle düşünüyorum.

zor oluyor ama sabırlı olmalısın..kızım 31 aylık olana kadar denemeler yaptığım da koruyorum anne diyerek içli içli ağlıyordu.yalvarıyordu bana..çok üzülüyordum..yapmak istemiyordu.1-2 damla çiş lazımlığa yaptığında korkuyorum diye feryat ediyordu..bende ısrar etmeyip 2 ay sonra tekrar denedim.3-4 denemeden sonra pes ettim..inancımı yitirdim.bu çocuk hiç öğrenemeyecek diyordum..ama 1 yıl boyunca benimle tuvalete gelir sifonu çeker..bende ona anlatırdım..1 ay önce bir kez daha deneyeyim dedim.bu denemede yaptı çişini..sonra aynı gün kakasınıda yaptı..bizi görmelisin..evde sevinç çığlıkları..kızım,,başardım anne artık okula gidebilirim diye bağırıyor..geceyide aynı gün bıraktı..zamanı onlar belirliyor..acele etmemeni tavsiye ederim..

inşallah nehircim ya 1 ayı doldurduk çişinde bi problem yok yapıyor ama kakaya gelince yok yapmıyor tutuyor kendi haline bıraktım bakalım beklemedeyim neolcak

tebrikler bende nisan ayında başlamıştım wc eğitimine.kakada problem yaşamıştık.tam 54 gün boyunca kakasını altına yaptı.sonra kendiliğnden alıştı ben hiç baskı yapmamıştım.anne kakam geldi altıma yapıcam diyordu bende yap kızım aferin diyordum.şükür ki alıştı...

tebrikler bende nisan ayında başlamıştım wc eğitimine.kakada problem yaşamıştık.tam 54 gün boyunca kakasını altına yaptı.sonra kendiliğnden alıştı ben hiç baskı yapmamıştım.anne kakam geldi altıma yapıcam diyordu bende yap kızım aferin diyordum.şükür ki alıştı...

bende hiç baskı yapmdım kaka konusunda kendi haline bıraktım 4 gün önce anne gel gel kelebek yaptım dedi:roflol::roflol::roflol:gittim alkış yaptık sevindik falan şimdi çok şükür iice alıştı gibi

benimde 33 aylık oğlumda aynı sorun var çişte bi sıkıntı yok ama kakada 4 gün falan tutuo ama ne 4 gün sacılanıo hamile kadınlar gibi ölüyorum sinirlerim zayıfladı ne yapacağım nasıl alışacak bilmiyorum yARDIMMMMMMMMMMMMM:((

Tam aradığım konudayım.
36 aylık oğlum yaklaşık 1 yıldır tuvaletini söylüyor gece de dahil ama büyük çişi konusunda sıkıntılıyız .ilk öğrendiğinde 1 kez lazımlığa yaptı ondan sonra yaptıramadık.oturmuyor bez sarıyoruz beze yapıyor değiştiriyoruz.Büyük tuvaletim geldi diyor,bez getirin diyor, ben dışarı çıkayım sizi rahatsız etmesin koku diyor,başkalarının yanında bu konunun konuşulmasını istemiyor utanıyor.Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.İnatlaştığım zamanlarda oldu ama titiz bir çocuk altına yapmıyor bekletiyor ve kabız oluyor ağlıyor mecbur sarıyorum.Her yolu denedim ortamı eğlenceli hale getirmeye çalıştık, banyoya tuvalete sevdiği çizgi film kahramanlarını yapıştırdık,ren renk lazımlıklar klozet kapakları aldık,ödüllendirmeye çalıştık yok yok olmuyor.Markete beraber gidiyoruz bezi alınca utanıyor.
Neler yapabilirim arkadaşlar başka? fikirlerinize ihtiyacım var lütfen cevapsız bırakmayınız...

Bizde wc eğitimini tamamladık çok şükür...30 aylıktı tam olarak...
Çişimizde hiç bir sıkıntı çıkmadı ama kakasından korkuyordu, bizde kakanın adını değiştirdik ilk olarak adı kırmızı oldu ( ne alakaysa :1: )
Kırmızı geldi diyor ama yapmıyordu 2 gün hiç yapmadı bende ilgilenmiyor havasındaydım. 3 gün sabahı birlikte gidip klozet adaptörü aldık, bunun içine kırmızı yapılıyor ve sen görmüyorsun, hiç korkmuyorsun arkasından bay bay yapıcaz dedim... Yaptık sifonu çekti ve bay bay yaptık ve arkasından gene gel kırmızı diye bağırdık... :52:

prenses tera biz de aynı durumdayız. Oğlum çişini çok güzel öğrendi. Fakat kakayı altına yapıyor. Sizin kızınız sanırım 1 ay sonra kakayı da wc ye yapmayı öğrendi. 1 ay boyunca külot mu yıkadınız yoksa sadece kaka için altını bezlediniz mi. Kaka yapacağı için bez bağlamayı oğluma ben mi teklif etsem diyorum.

Tecrubeli anneler anlatin benim kizda kakasini tuvalete yapmiyor

Kızlar ufak bir rica lütfen çocuklarınıza büyük tuvaletine kaka dedirtmeyin.
Hz. Kaka diye bir sahabe varmış, çok güçlü kuvvetli olduğu için bütün kafirlere kafa tutarmış. Yahudiler ve kafirler hz kaka yı hiç sevmedikleri için çocuklarına o pis dışkıya kaka dedirtmişler. Bu kaka da burdan geliyor. Lütfen bilinçlenelim araştıralım. Dikkat edelim..

zor oluyor ama sabırlı olmalısın..kızım 31 aylık olana kadar denemeler yaptığım da koruyorum anne diyerek içli içli ağlıyordu.yalvarıyordu bana..çok üzülüyordum..yapmak istemiyordu.1-2 damla çiş lazımlığa yaptığında korkuyorum diye feryat ediyordu..bende ısrar etmeyip 2 ay sonra tekrar denedim.3-4 denemeden sonra pes ettim..inancımı yitirdim.bu çocuk hiç öğrenemeyecek diyordum..ama 1 yıl boyunca benimle tuvalete gelir sifonu çeker..bende ona anlatırdım..1 ay önce bir kez daha deneyeyim dedim.bu denemede yaptı çişini..sonra aynı gün kakasınıda yaptı..bizi görmelisin..evde sevinç çığlıkları..kızım,,başardım anne artık okula gidebilirim diye bağırıyor..geceyide aynı gün bıraktı..zamanı onlar belirliyor..acele etmemeni tavsiye ederim..[

benim kızım 6 yasinda kakasini tuvalete bir türlü yapmiyor 2yil once denedim lazimliga yaptirdim korktu bidahada yapmadi simdi kakasi geldiginde bez baglatiyo beze yapiyo temizletiyor tuvalete gittigimizdede agliyo ne yapacagimi bilmiyorum lutfen yardimci olurmusunuz

Back
X