Bebek Beslenmesi Kızım mama verince yemiyor ama suyu iciyor.. Neden??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozturker1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
5
0
36
İstanbul
Arkadaslar merhaba.. 10 gun sonra 3 ayı bitirecek bi kızım var.. 1 bucuk ay emdi sonra sutum azaldıgı icin memeden uzaklasti.. Bende hem ne kadar cikarsa sagip anne sutu gerisini mamayla tamamliyrm.. Mamayı iciyodu fakat bu son 2 haftadir mamayi zorla iciyorum.. Ya biraz uyutarak veriyrm ya da tam uyudugunda veriyrm.. Uyuyarak tehlikeli oldugunu biliyrm ama baska turlu icmiyor.. Fakat su verdigimde hic redetmeden lıkır lıkır iciyor.. Bunu alıskanlık haline getirecek diye korkuyrm.. Var mi ayni sorunu yasayan acaba?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

3 aylık bebeğe su vermeye gerek yok diye biliyorum.. anne sütü ve mama içecek sadece.. su ile şişiriyordur kendini.. mamanın markasını değiştir bi dene istersen bazen seçici oluyorlar.. emzik başını da kauçuk dene faydalı oldu diyen anneler oldu..

Anne sütü okadar yeterli almiyoki.. Ne kadar cıkarsa.. Sadece anne sutu versem evet su gerekmiyo.. Ama mama agirlikli verdigim icin su icmesi gerektigini dusunuyorum.. Su ictigi icin şişse suyuda icmezki.. Ama biberonda degistirdim yine yapiyo.. Bide kaucuk olandan deniyelim bari napalim yeterki icsin.. Cok tesekkur ederim..

benim kızı 40 gün emdi sonrası mama.. benim de aklıa su içmesi gerekir mi diye gelirdi.. her kontrolde üstüne basa basa sormuşumdur.. mama su ile hazırlandığından doktor 6 aylık olana kadar su verdirtmedi.. idrar miktarı da hep normaldi.. hiçsorun yaşamadık.. içiniz rahat olsun diye yazdım.. biz hep hipp mama kullandık.. kullanmadıysanız onu da bir deniyin isterseniz..

sadece anne sütü alırsa su vermeye gerek yok ama mama da veriyorsan çok az su vermen gerekiyor mamadan sonra ben hem anne sütü hem mama verdim doktorumuz 30 cc mamaya 2 çay kaşaığı su verin demişti.

sadece anne sütü alırsa su vermeye gerek yok ama mama da veriyorsan çok az su vermen gerekiyor mamadan sonra ben hem anne sütü hem mama verdim doktorumuz 30 cc mamaya 2 çay kaşaığı su verin demişti.

ister anne sütü ister mama alsın ilk 6 ay bebeğin su içme ihtiyacı yok.. öyle bir gereklilik de yok.. doktorumuz ve okuduğum şeylerden yola çıkarak cevap verdim ben de..

mama anne sütüne benzemiyor çocuğa kuruluk veriyor bende hangi doktora gittiysem aynıısını söyledi. sonuçta bu işi bilen kişilerden öğrendiğimi dile getiriyorum. her okuduğumuz doğru çıkmayabilir yanlış uygulayabiliyoruz. ben bildiğimi yazayımda uygulamak isteyen uygular.

Bende ayni dusunuyorum.. Ya aslinda soyle dusunuyorum.. Ornek veriyim.. Mama anne sutunden farkli bisey sonucta.. Bizde ayrani suyla yapiyoruz ama su ihtiyacimizi kesmiyo.. Anne sutunun %98 i su zaten.. Ben su veriyrm.. Şu zamana kadar kimse su icti dokundu diye sikayet ettigini duymadim.. Bu arada kızım duzeldi.. İcmezssede kasıkla veriyoruz..

aynen katılıyorum size vücudunda suya ihtiyacı var ama insanlar yanlış bilgilendiriliyor ya internetten bakıyorlar yada biryerden okuyorlar sonra biliyorum diye yanlış yönlendiriliyor. mamayla anne sütü aynı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…