Doğuma Hazırlık kızım olacak ama isim konusu karışık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Karxixnca Kxixz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
552
28
96
43
Diğer
şuan 25 haftalık hamileyim bu ikinci kızım olacak ilkine çok istediğim ve sevdiğim bir ismi koyduk .....ikincisini nasip etti allah ....allah olmayana nasip etsin....sorun şuki eşim bu kızıma annesinin adını koymak istiyor bende karşı çıkmadım koysun ama ikinci ismi olsun istiyorum çünkü kayınvalidemin adı havva....ve yarın bir gün çocuk büyüdüğünde isminden nefret edecek biliyorum çünkü eski bir isim daha modern daha göze batmayan bir isim istiyorum fakat havva ya uyacak isim o kadar azki biz yine evde havva diye seslensekte ikinci ismi olsa daha iyi olmazmı sizin fikriniz ne arkadaşlar bu konuda yardımınız olurmu??????

Bencede ikinci ismi olsun bide havva'ya hava diyenler oluyo ki çocuk hepten nefret eder isminden ama ikisini birden söylemicekseniz uyumlu olması şart değilki ne istersen koyabilirsin ilk kızının ismine uygun bi isim bulursunuz.

benimde görümcemin ismi büşra eşim ilk ablamın ismi olsun dedi kız olursa...ölü doğum yaptığım kızın cinsiyeti kızdı koyamadık şimdi görümecem eğe bu kız olursa adı büşra die tutturdu şimdilik birşey demiyorum önce cinsiyetini öğrenmem lazım erkek olursa boşuna tartışmış olurum..hakkımızda hayırlısı kafaya takmıyorum şimdilik...bencede uyumlu olmasına gereek yok istediğin ismi koy sen öle hitap ederrsin kızına

mesala düşündüğüm isimler var sanki komik oluyor havva ışık (hava aydınlık der gbi) havva liva (hava civa der gibi) öffff nerden çıktı bu havva ismi keşke erkek olaydıda bende rahat rahat isim bakaydım şimdi inanın canım bile istemiyor ama yavrumuda güzel bir isim bulmam lazım

bende şuan hamileyim.bizdede başladı isim münakaşaları.kaynanam ilk çocuğumda kızınız olursa adını ayşegül koyun demişti.ve asla böyle birşey yapmayacağımı açık açık söyledim.şimdi yine bir aralar vasiyetim olsun size kızınız olursa adını ayşegül koyun dedi.neymiş kaynanasının adıymış.ula sanki ben senden çok haz ediyorumda bide tutup senin kaynananın adını koyacam kızıma.sakın böyle saçma sapan vasiyetler yapma dedim.hem bukadar çok seviyodun kaynananı madem neden kızlarının birinin adını ayşegül koymadın.benim kızımın ismini ben koyacam kimse kusura bakmasın ayşegülde asla koymam dedim.sonra eşim tutturdu yok adını fatma koyalım.neymiş hem benim annemin hem senin annenin adı fatmaymış.dedim bunu bir daha dememiş ol.ya karnımızda 9 ay taşıyan biz bütün ceremeleri çeken biz isme sıra geldimi herkes söz sahibi.yok öyle yağmaa.

Son düzenleme:
tebrikler canim bence havva ismi tek başına güzel ama içine sinmiyorsa nur havva gayet hoş her şeyın hayırlısı bende ırmak koyacam allah kısmet etse 31 haftakık benimde

hadi kayınvalide ismini bi yere kadar anlarım ama görümcede kim oluyor yahuu ? neden kızımın ismini görümcemin adını koyayım,sende stres yapma canım,koymak istemiyorsan açıkça söyle niye kendini üzüyosun...

canını çok sıkma öncelikle sağlıkla bebişine kavuş inşallah benim kızımda 2 isimli şimdi 2. kızıma 2 isim arıyorum.bir ismin en azından dini olması iyi havva nın anlamı esmer kadın demek ilk kadın yani annemiz aslında güzel. biz 2.ismi kullanıyoruz çoğunlukla sende 2. koyacağın ismi kullanırsın sorun olmaz ama yinede anne sensin hangi isim gönlünden geçiyorsa onu koy ömür boyu içinde ukte kalmasın annecim senin isminde güzel ama ben şunu seviyorum onu koyacağım dersin.

kızlar bende 20 haftalık üçüz hamileyim üç kızım olcak allah nasip ederse eşim 1 tanesine annesinin ismini koymak istiyor hemde tek isim bende kesinlikle olmaz dedim çünkü kayınvalidemin ismi kadriye tamam annenin ismini koyalım bitanesine ama çift isim olsun dedim beğenmezse diğerini kullansın dedim diğer kızımada ben annemin ismini koycam annem istemiyoda ben yinede koycam ben kızların ikitanesinin ismini kardiye bade diğerinide meryem beliz düşünüyorum üçüncüsünede uyumlu isim aramaktayım fikir verirseniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…