kızım sadece parmağını emerek uyuyor

esergun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
810
183
103
5.5 aylık bir kızım var ve artık sadece bağ parmağını emerek uyuyor. doğduktan sonra uyku problemleri yaşadık gündüzleri pek uyumuyodu.3.5 aylıkken 1-2 kere parmağını emdi ve uyudu.hem sevimli geldi hemde uyuması hoşumuza gitti.çevremiz aman emmesin parmağı incelir dedi.kimiside emsin bişey olmaz dedi.bizimde açıkçası işimize geldi.kolay uyuması.1.5 2 ay böyle emdi.dr a sorduk.incelme diye bir şey yok dedi dr.ama 1 yaşından sonra bırakması zorlaşır dedi.ben de emmesini istemiyorum.dün emmesin diye ellerini kapattım ve uyutmayı denedim ama çok ağladı ve uyumadı.ne yapıcam( benim gibi bu durumu yaşayan var mı??

biz 3. ayımızın içindeyiz..kızım 1. ayı bitirdiğinde elini emmeye başladı..eldiven taktık eldiveni de emdi..ellerini sardık sarmaladık ağladı sardırmadı...doktora sorduk yalancı emzik verin dedi..onu da almadı...şimdi elini yumruk yapıp ağzına sokup emmeye çalışıyor bazen de parmaklarını ağzına sokup öğürüyor ama yine de emiyor..bende saldım gitti..naparsa yapsın dedim:))anne karnında parmağını emen çocuk doğunca da emiyormuş..bi zararı yokmuş aslnda..sadece ilerde bırakmazsa diş yapısını etkiliyormuş..

bebek gelişiminde 1,5 yaşına kadar oral dönem denilen dönem vardır... hepimizin yaşadığı ve tüm bebeklerinde yaşadığı bir evre... oral dönem, emme dürtüsüdür... çocuk engellenmemeli bu ihtiyacı nasıl rahatsa öyle giderilmeli... yaşı ilerledikçe bu konu hakkında yorum yapılmamalı, baskı kurulmamalı... bebek bu doyuma uaşınca zaten bunu terkediyor.... önemli olan onu kendi rahatlığına bırakmanız... bol şans.

freud'un kuramları benim çok da inandığım kuramlar değil..Her ne kadar tüm araştırmacılar bu kuramı baz alarak yazılar yazsalar da onun cinsellik üzerine kurduğu bu dönemlerden hoşlanmıyorum..:)))

ya yalnız olmadığımı bilmek güzel.cevapladığın için tşk ederim.yapacak bişey yok sanırım..

bunu neye istinaden yazdın acaba??senin bi bebeğin mi var yoksa okuduğun yazılardan fln mı biliyosun??çok sevindim çünkü. zamanı gelince bıraktırabileceksek rahat bi nefes alıcam gerçekten..

Benimde kizim 5.5 aylik ve o da parmağını emmeye başladı bebekden bizde uyku problemi yasadık gunduzleri hic uyumuyordu yalancı emzik vermek icin cok uğraştık ama almadı,ben goreve başlayınca uyumak icin emmek istemiş sonrada beni bulamayınca parmağını emmeye başlamış 3 haftadır parmağını emerek uyuyor cok uzuluyorum uyku problemi varken hic böyle bişeye alışmamıştı şimdi uyku problemimiz kalmadı şimdi de böyle bişeye alışmasını istemiyorum ama maalesef soylemeliyimki cok zor unutuyorlar cocuklar.ben cocuk gelisimi uzmanımın daha alışkanlıkları 6 aydan sonra başlıyor eğer unutturabiliyorsan unutturmaya çalış

evet 3,5 yaşında bir oğlum var...yaşadığım daneyimler okuduğum yazılar hep bana yol gösterdi... ninelerimiz zamanı gibi değil çocuk büyütmek... besle, altını temizle, karnını doyur..... hiç alakası yok. gelişim basamaklarını araştır... gelişim basamaklarındaki temel ihityaçları öğrenir ve kabullenirsen sorunla sorun olmuyor çünkü... bol şans.

freud'un kuramları benim çok da inandığım kuramlar değil..Her ne kadar tüm araştırmacılar bu kuramı baz alarak yazılar yazsalar da onun cinsellik üzerine kurduğu bu dönemlerden hoşlanmıyorum..:)))

peki,Erikson'a yaklaşımın nasıl???????????

bu makaleye göz atarmısın lütfen......

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah bağışlasın bebeklerinizi
7 yaşıma kadar işaret parmağımı emmiştim ama ne parmaklarımda nede dişlerimde sorun var. okula başlayınca zor olmuştu bırakmak ama

sanırım benim kızımda ben işe başladıktan sonra parmak emmeye başladı.bu ayrıntıya hiç dikkat etmemiştim.ama bıraktırma çabasını ilk gün bıraktım.35papatyanın ilk yazısı sayesinde bu kararı verdim gerçekten..

bu makaleye göz atarmısın lütfen......Sabiha Paktuna Keskin

makaleleri eşimle beraber okuduk teşekkür ederim.bıraktırmaktan vazgeçtim bu makaleler sayesinde kötü örnek verek insanları susturabileceğim..geçekten çoooooooooooooook teşekkür ederim

Mrb bu konu çok uzun zaman olmuş ama şuanda benmmde kızım ayni durumda.sizin bebeğimiz parmak emmeyi bıraktımi onu merak ettim

Kızımı dürtüleriyle kendi haline bıraktım. 8 yaşında hala emiyor Sadece yaptığı şeyin hoş olmadığını aşıladım. Engel felan olmadım. Şimdi insanlar içinde utanıyor ama bırakmıyor

Benim kızım 9.5 aylık 3.ayda baş parmağını keşfetti uyurken emiyor gün içinde çok az emiyor yalancı emzik almadı
Sizin kızınız uyku zamanı mı yoksa gün içinde de emiyor mu

Benim kızım 9.5 aylık 3.ayda baş parmağını keşfetti uyurken emiyor gün içinde çok az emiyor yalancı emzik almadı
Sizin kızınız uyku zamanı mı yoksa gün içinde de emiyor mu

uyku zamanı mutlaka emiyor ama gün içerisinde canı sıkıldığında ya da ağlarkende emiyor.

Mrb bu konu çok uzun zaman olmuş ama şuanda benmmde kızım ayni durumda.sizin bebeğimiz parmak emmeyi bıraktımi onu merak ettim

evet bıraktı..15 aylıkken kendiliğinden bıraktı.dert etmemek lazımmış. ama insanlar nedense hep olumsuz örnekler veriyorlar moral vereceklerine..

Merhabalar konu uzerinden epey zamqn gecmis ama bnm basima yeni geldi 3.5aylik kizimin elleri surekli agzinda ac tok uyku hic farketmiyor ne yapacagimi bilemedim baya panik yaptim lutfen banada yardimci olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…