• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Kızım tuvaletini tutuyor!!

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Redrose3030

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
32
14
3
35
Selam arkadaşlar kızım haziranda 3 yasında olucak 3 gündür tuvalet alıştırmasına başladık yanlız büyük ve küçük tuvaletini tuttuğunu farkettim dünden beri büyük tuvaletini hiç yapmadı.beş on dakikada bir çiş geldi diyor lazımlığıda oturuyor ama yapmıyor dün akşama kadar yine aynıydı akşam banyo yaptırırken ayakta yaptı baya yaptı hemde ama beş dakika once lazımlığa yapmamıştı bu süreçte hiç kızmadım ilk gün altına yaptığındıdada tepki vermedim lazımlığa yapıcaz dedim ama sonuç bu varmı bu durumu yaşayan beze donmekte istemiyorum zaten biraz geciktim???

Çocuk psikolojik olarak etkilenmiş gibi bu konuda çok bi fikre sahip değilim ama tutması her anlamda sorun böbreklere tepebilir.. Yada ateş yapabilir.. Mesanede huzursuzluk yaratabilir.. Büyük tuvaleti için lavman gerekebilir bence bi uzman görüşü alsanız iyi olur.. Şimdiden geçmiş olsun

Çok şükür biri cevap yazdı tam olarak emin oldum tuttuğuna yapmamak için zorluyo resmen kendini ağlıyo yapmamak için direniyo resmen altınada yapmıyo dr görüşücem yarına kadar bekleyip teşekkür ederim bu arada

Çok şükür biri cevap yazdı tam olarak emin oldum tuttuğuna yapmamak için zorluyo resmen kendini ağlıyo yapmamak için direniyo resmen altınada yapmıyo dr görüşücem yarına kadar bekleyip teşekkür ederim bu arada
geçmiş olsun.bende çocuğuma yeni alıştırdım. ilk gunler ayna sorun yaşadık şimdı allah şukur. evde dişarda kaşırmıyor. kreşe gidiyor orada bı sorunumuz var henez alışmadı toilitine kreşte yapmak. sanki çikiniyor öğretmenden . eve kadar tutuyor yada kaçırıyor. ınşallah çözülur :KK54:

Evet hemen çözülücek bi olay değilmiş.Altına kaçırmasıda normalmiş inşallah bi an önce alışır bütün çocuklar anneler için çok zor ben çok zorlandım bugünde kızımın boğazlarında iltihap olduğunu öğrendim ateşi vardı zaten ve ishal malesef:( ama devam etmek zorundayım beze dönemem...

Bir arkadaşımın bebeği de böyleydi. .
Psikolojik sanırım. .
Daha sonra düzeldi demişti . .
Önerim yok , inşallah düzelir. .

pedagog ademgunesin sayfasina girin . orada aratin.bir çok ses kaydi var .

ama yeni alistigi icin.tutmasi normal sakin kizmayin . bu c alistirma donemi ileriai icin cok onemli olacak . eger kizmazsaniz bir kac gune alisir yoksa aylarca ugrasirsiniz. birakin halilari yikatirsiniz hic bir sy onun geleceginden önemli degil.

kiz cisin geldi mi.diye bile sormayin . . sadece geldiğini siz anlarsınız o zaman istersen wcye gidelim diyin . bak burada yapmak daha rahat diyin .

geldi mi , gidelim mi? diye sormak dogru olmaz.

zaten çocuk islak olmaktan rahatsiz olur yani bi kac kere de ustine yapması onu rahatsiz edeceginden de acele etmeyin.

muhtemelen siz goturuyorsunuz hadi otur vs. o da sizinle mucadele ediyor.

Bakıcam o sayfaya bende bir pedegogla görüştüm birkaç gün önce yanlış yaptığım bitakım şeyler oluyo istem dışı fazla abartmışım aferin demek yeterliymiş mesela.hiç kızmadım zaten kıyamıyorumda ve hastalık başa döndürdü bizi ama onun iyiliğinden ve sağlığından önemli değil hiçbirşey tabiki kirlenir temizlenir vs acemilik zormuş

Bakıcam o sayfaya bende bir pedegogla görüştüm birkaç gün önce yanlış yaptığım bitakım şeyler oluyo istem dışı fazla abartmışım aferin demek yeterliymiş mesela.hiç kızmadım zaten kıyamıyorumda ve hastalık başa döndürdü bizi ama onun iyiliğinden ve sağlığından önemli değil hiçbirşey tabiki kirlenir temizlenir vs acemilik zormuş
Basardiniz mi tutma olayini cozdunuz mu nasil cozdunuz lutfen anlatin...

Benim kizimda 3 yasinda 3 gunde cis olayini cozduk cook sukur gecede altina yapmiyor cisini...ammaaaa kakada cook sorun yasiyoruz tuvalet egitiminde 11.gundeyiz bugun kakayi ilk uc gun tuttu sonra aciyor dedi bizde zorlamadik ve kakayi kulotuna yapti bizde olsun dedik bidahakine tuvalete yaparsin dedik bye bye kaka yaptik ...sonraki gunler yine tutuyor lifli gidalar veriyorum hatta dr gorustum kaka yumusak olsun diye d... ile baslayan bir surup veriyorum tutamasin diye sonra dr aciyor olabilir catlak olabilir ihtimaline anestol pomad ve bepanten plus krem kullandim 3 kere sans eseri tuvalete denk geldi...

Bizde bayram havasi hediyeler danslar basardim diyeee bagiriyor aferimler ...bir aylik vez parasini uc gunde hediyede harcadik olsun yeterki ogrensin dedik.. ;))))

Tuvalette kaka icin oturduk sayilar saydik sarkilar soyledik ...resim yaptik oyun hamuru ile oynadik yoook yapmiyor..ben beslenmesine cook dikkat ediyorum kayisilar ., incir , kiraz , kavun , armut ...kabak corbasi , zeytinyagli fasulye , kepek ekmek 11 gundur boyle besleniyoruz....zaten bizim evde zeytinyagi disinda yag kullanilmaz...

Bugun iftarda cildirtti bizi kaka var ve coook yumusak kacmasin diye bacagini makas yapiyor ordan oraya kosuyor kizim gidelim diyor yok diyor...artik tutamadi biraz kacirdi bizde ceza olarak 1 saat ustunu degistirmedik agladi agladi orali olmadi...tabiii cok anlattik bak kizim kaka buraya yapilir diyorum hayir yspmayacam diyor cildirtti iftar oncesi beni...

Sonra yikadik anlattik optuk kokladik yatirdik...ama sevdigi bir takim oyuncaklari kaldirdim biraz anlasin diye sonucta 3 yasinda herseyi biliyor....

Siz nasil cozum buldunuz lutfen paylasin ???

Basardiniz mi tutma olayini cozdunuz mu nasil cozdunuz lutfen anlatin...

Benim kizimda 3 yasinda 3 gunde cis olayini cozduk cook sukur gecede altina yapmiyor cisini...ammaaaa kakada cook sorun yasiyoruz tuvalet egitiminde 11.gundeyiz bugun kakayi ilk uc gun tuttu sonra aciyor dedi bizde zorlamadik ve kakayi kulotuna yapti bizde olsun dedik bidahakine tuvalete yaparsin dedik bye bye kaka yaptik ...sonraki gunler yine tutuyor lifli gidalar veriyorum hatta dr gorustum kaka yumusak olsun diye d... ile baslayan bir surup veriyorum tutamasin diye sonra dr aciyor olabilir catlak olabilir ihtimaline anestol pomad ve bepanten plus krem kullandim 3 kere sans eseri tuvalete denk geldi...

Bizde bayram havasi hediyeler danslar basardim diyeee bagiriyor aferimler ...bir aylik vez parasini uc gunde hediyede harcadik olsun yeterki ogrensin dedik.. :KK66:)))

Tuvalette kaka icin oturduk sayilar saydik sarkilar soyledik ...resim yaptik oyun hamuru ile oynadik yoook yapmiyor..ben beslenmesine cook dikkat ediyorum kayisilar ., incir , kiraz , kavun , armut ...kabak corbasi , zeytinyagli fasulye , kepek ekmek 11 gundur boyle besleniyoruz....zaten bizim evde zeytinyagi disinda yag kullanilmaz...

Bugun iftarda cildirtti bizi kaka var ve coook yumusak kacmasin diye bacagini makas yapiyor ordan oraya kosuyor kizim gidelim diyor yok diyor...artik tutamadi biraz kacirdi bizde ceza olarak 1 saat ustunu degistirmedik agladi agladi orali olmadi...tabiii cok anlattik bak kizim kaka buraya yapilir diyorum hayir yspmayacam diyor cildirtti iftar oncesi beni...

Sonra yikadik anlattik optuk kokladik yatirdik...ama sevdigi bir takim oyuncaklari kaldirdim biraz anlasin diye sonucta 3 yasinda herseyi biliyor....

Siz nasil cozum buldunuz lutfen paylasin ???
çok güzel anlattınız:super:.
benim oğlum 3 yaşindan sonra alıştırdımm ılk 3 gun kaçırıyordu. sonra yavaş yavaş alıştı. kendısı toılete gıdıyor bende onun arkasında gıdıyorum çunku doğru duzgun lazımlıkta uturmuyor, yardım edıyorum. ama kakkası kaç gundur tutuyodu sonra o da yavaş yavaş yapmaya başladı. kızmadan, sinirlenmeden, alkış ile partı ıle toıletemiz bıtıryoruz. oyle.
ama gece hala alıştırmadım. konuşmasine beklemedim . oğlum otistik hala konuşmuyor, tek tek kelimeler.allah yardımcı olur:super:

çok güzel anlattınız:super:.
benim oğlum 3 yaşindan sonra alıştırdımm ılk 3 gun kaçırıyordu. sonra yavaş yavaş alıştı. kendısı toılete gıdıyor bende onun arkasında gıdıyorum çunku doğru duzgun lazımlıkta uturmuyor, yardım edıyorum. ama kakkası kaç gundur tutuyodu sonra o da yavaş yavaş yapmaya başladı. kızmadan, sinirlenmeden, alkış ile partı ıle toıletemiz bıtıryoruz. oyle.
ama gece hala alıştırmadım. konuşmasine beklemedim . oğlum otistik hala konuşmuyor, tek tek kelimeler.allah yardımcı olur:super:
çook şükür sizin çocugunuz yavas yavas kakayı yapmış benimki kıvranıyor iki büklüm geziyor çünkü kaka çok yumuşak yapmamak için kıvranıyor :(((

çook şükür sizin çocugunuz yavas yavas kakayı yapmış benimki kıvranıyor iki büklüm geziyor çünkü kaka çok yumuşak yapmamak için kıvranıyor :KK43:((
vakıt ıle alışır eminim. dua edelım bırbıremıze . olacak meraketme

Back
X