Kızım ve imtihanım

Ccelik

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
5.111
12.531
178
Merhaba Kk.

Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.

Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.

Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?

Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.

Güncel: Bugün resmen eski haline geri dönmüş uyandı. Emmek mi işe yaradı uyumak mı ilaçlar mı bilemiyorum. Ama bence dualarınızın çok payı var bu şifada. Allah razı olsun hepinizden. Hiç tanımadığım onlarca kalp olarak destek oldunuz. Çok çok iyi geldi. Allah hiçbirinizi dayanamayacağınız dertlerle imtihan etmesin. Çok öpüyorum hepinizi. ❤️

Son düzenleme:
Kizimin da burnu akiyor anne sumugumu siler misin diyor ona bile uzuluruz dimi anne olarak.2.5 yasindaki kizim da cok istahli degil.hasta olunca daha da kapaniyor.su an yapacaginiz ilaclarini kullanmak iyi bakmak.uzulmeyin iyilesecek daha iyi olacak tabiki.emzirmeyi birakmayin cok etkili.

Geçmiş olsun..
Bebekken rota aşısı olmuş muydu?
Evet tehlikeli bir hastalık ama bence stabil duruma geçmiş yakında iyileşir.

Ama iştahı hemen geri gelmeyebilir..

Çok geçmiş olsun. Eminim çok zordur ve dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorsunuzdur. Ama birkaç gün sonra bildiğiniz kızınız geri gelecek. Allah dermansız dert vermesin.

Rota aşısı olmuş muydu acaba?

Hastalikla ilgili pek bir bilgim yok ama şöyle söyleyeyim bebekken cok agir atesli hastalik gecirmisim ölüm riski bendede varmis ve suan sapasaglamim.
(Beni eve yollamamislar.)
Doktor eve yolladiysa ilerleme oldugu icindir.
Allah acil sifalar versin

yemesi için zorlama. hastalık durumlarında vücut iyileşmeye odaklanıyor sindirime değil.
probiyotik mi mayalıyorsun yoğurdu? kefir, probiyotik yoğurt, eczaneden alınan probiyotik tedavisi en iyi gelecek şeyler.
bitmiş zaten hastalığı üzme kendini.
kızım da 8 aylıkken geçirdi.
Bunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.

Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?

Kizimin da burnu akiyor anne sumugumu siler misin diyor ona bile uzuluruz dimi anne olarak.2.5 yasindaki kizim da cok istahli degil.hasta olunca daha da kapaniyor.su an yapacaginiz ilaclarini kullanmak iyi bakmak.uzulmeyin iyilesecek daha iyi olacak tabiki.emzirmeyi birakmayin cok etkili.
İnşallah düzelir. Gün sayısıda önemli değil. Yeterki düzelsin.

Canım öncelikle cok geçmiş olsun hem yavruna hem sana.Benim oğlum da geçen sene geçirdi bu hastalığı. Üstelik biz özel bir aşı yaptirmamiza rağmen. 3 gün hastanede yattık. Her biri 5er saat süren 10 tane serum ve daha bir sürü ilaç. Çocuklar bu süre içersinde hiç bir şey yemedikleri için yorgun ve halsiz düşüyorlar.Biraz daha zaman ver yavruna.Merak etme eskisi gibi olacak.Bağışıklık sistemi zayıf kaldığı için yorgun olması normal.Böyle böyle toparlanacak. Sakın yemesi için zorlama.Ne istiyorsa onu yap ama yemesi için zorlama.Emiyormuş zaten.Ateş düşürücü ilaçlar da çok uyku yapar.Tekrar çok geçmiş olsun.

Bu arada malesef yeni salgin bu galiba duydum bikac kisiden daha. Ama uzulmeyin siz bol bol emzirin bisey yemek istememesi normal kizim 1 ay oldu grip oldu ve hala duzgun hicbirsey yemiyor. Hastalik zamani agzina sudan baska hicbirsey yemedi. Ishali gecmis korkma su yogurt kefir anne sutu suan ihtiyaci olan seyler. Benim buyuk ve kucuk ayni anda rota olmustu ama bizde ishal olmadi rota asimiz vardi. Sadece karin agrisi ve atesti sivi kaka 1 defa yapmislardi. Ama kucugu bol bol emzirdim buyuk su bile icmiyordu 5 gun boyunca olunca serum tedavisi yapildi damar bile gitmisti. Doktor kucugu emzirdigim icin susuz besinsiz kalmadigini soylemisti. Gecmis olsun saglikla kalin

Geçmiş olsun..
Bebekken rota aşısı olmuş muydu?
Evet tehlikeli bir hastalık ama bence stabil duruma geçmiş yakında iyileşir.

Ama iştahı hemen geri gelmeyebilir..
Olmadı. Çok karışıklık yaşadık tarihi hakkında. 2 doz vurulması gerekiyormuş sanırım. 1. İle 2. arasında 1 ay olması gerekiyormuş fakan derken ilk dozu kaçırdık. Telaşlanmamıştım da hiç duymadığım için. Ama telaşlanmalıymışım...

Çok geçmiş olsun. Eminim çok zordur ve dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorsunuzdur. Ama birkaç gün sonra bildiğiniz kızınız geri gelecek. Allah dermansız dert vermesin.

Rota aşısı olmuş muydu acaba?
İnşallah öyle olur. Çok sağolun.

Yaptırmamıştık, tarihini karıştırdık. Geç kaldık. Keşke daha titiz davransaydım diye dövünüyorum şimdi.

Hastalikla ilgili pek bir bilgim yok ama şöyle söyleyeyim bebekken cok agir atesli hastalik gecirmisim ölüm riski bendede varmis ve suan sapasaglamim.
(Beni eve yollamamislar.)
Doktor eve yolladiysa ilerleme oldugu icindir.
Allah acil sifalar versin
Amiin çok teşekkürler. Umarım o ilerleme gözle görülür bir hale gelebilir.

Ccelik Ccelik öncelikle geçmiş olsun geçen sene biz de atlattık kızım 20 aylıkti sanırım
Çok başında farkettim ama hemen doktora aldım kuzeninden bulaşmışti kuzuma doktora söyleyince tahlil sonuçlarını bile beklemeden hemen yatış yapılıp tedaviye başlandı 2 güne toparladı aynı şekilde yemek yemiyordu hep uyumak istiyordu
Emziriyodum ben de doktora yemek yemiyor çok üzülüyorum ne yapıyım dediğim zaman emiyor mu diye sordu evet dedim bizim için en kıymetli şey anne sütü bol bol emzir her fırsatta hemen toparlayacak dedi ve dediği gibi oldu cnm
Lütfen diğer ihtimalleri düşünme. Kuzuyla aynı cümlede bile kullanma. şu an vücudu yorgun dinlenip toparlamaya ihtiyacı var bol bol emzir
Yine de ikna olmadıysan başka doktora götür için rahatlasın
Rota virüsü aşısını yaptırmamistim ve kızım hasta olduğu zaman çok pişman olmuştum şu an hamileyim ve kesinlikle yaptıracam.

Cok gecmis olsun
Yemesi icin baski yapmayin , bol bol emzirin
Vucudun iyilesme surecinde toplumda bilinenin aksine yemek yememesi normaldir , vucut mikroplarla bogusuyor ve onlari yok ediyor yani aslinda mikroplari yiyor gibi dusunebilirsiniz
Iyilestikten sonra istahi acilir eskisi gibi olur merak etmeyin

Canım öncelikle cok geçmiş olsun hem yavruna hem sana.Benim oğlum da geçen sene geçirdi bu hastalığı. Üstelik biz özel bir aşı yaptirmamiza rağmen. 3 gün hastanede yattık. Her biri 5er saat süren 10 tane serum ve daha bir sürü ilaç. Çocuklar bu süre içersinde hiç bir şey yemedikleri için yorgun ve halsiz düşüyorlar.Biraz daha zaman ver yavruna.Merak etme eskisi gibi olacak.Bağışıklık sistemi zayıf kaldığı için yorgun olması normal.Böyle böyle toparlanacak. Sakın yemesi için zorlama.Ne istiyorsa onu yap ama yemesi için zorlama.Emiyormuş zaten.Ateş düşürücü ilaçlar da çok uyku yapar.Tekrar çok geçmiş olsun.
Çok teşekkürler. Geçirmiş birilerini duymak çok rahatlatıyor. Daha hiçbir hastalığı bu kadar sürmediği için bi umutsuzluk sardı içimi.

Yemeği sürekli teklif ediyorum. Zorlamak değil ama 15-20 dakikada bir gösteriyorum. Çok su istiyor çünkü. Yemek yemeden çok içince de kusuyor. İlaçlarda boşa gidiyor bu sefer.

Ccelik Ccelik öncelikle geçmiş olsun geçen sene biz de atlattık kızım 20 aylıkti sanırım
Çok başında farkettim ama hemen doktora aldım kuzeninden bulaşmışti kuzuma doktora söyleyince tahlil sonuçlarını bile beklemeden hemen yatış yapılıp tedaviye başlandı 2 güne toparladı aynı şekilde yemek yemiyordu hep uyumak istiyordu
Emziriyodum ben de doktora yemek yemiyor çok üzülüyorum ne yapıyım dediğim zaman emiyor mu diye sordu evet dedim bizim için en kıymetli şey anne sütü bol bol emzir her fırsatta hemen toparlayacak dedi ve dediği gibi oldu cnm
Lütfen diğer ihtimalleri düşünme. Kuzuyla aynı cümlede bile kullanma. şu an vücudu yorgun dinlenip toparlamaya ihtiyacı var bol bol emzir
Yine de ikna olmadıysan başka doktora götür için rahatlasın
Rota virüsü aşısını yaptırmamistim ve kızım hasta olduğu zaman çok pişman olmuştum şu an hamileyim ve kesinlikle yaptıracam.
Çok sağolun, içimi ferahlattınız. Bende sık sık emziriyorum. İyiki kesmemişim emzirmeyi ve keşke yaptırsaymışım aşıyı diyorum. Keşke zorunlu bir aşı olsa. Halbuki ne kadar da önemliymiş.

Şuanki halinin normal olması çok rahatlattı gerçekten.

Back
X