Kızım ve imtihanım

Olmaz biz anlamıyoruz, cevaplar o bilince vardığımızda ortaya çıkacak, şimdilik gizli bir yerde saklanıyor :KK53:

hayır yani artık şu batı ortadoğuyu kısır yapıp hastalık kaptırarak öldürmek istiyor geyiğinden yıldım.. çocuğu yurt dışında okula kaydetmek için aşı kartını istiyorlar, kendilerini de kısır bırakacaklar herhalde.. sürekli bir komplo teorisi, hayır yani kim seni neden kısır bıraksın? sanırsın kainat temsilcisi, guru, bilim-ilim fışkırıyor bölgeden de kıskanıp kısırlaştırackalar.. sen olmasan adam o teknolojiyi kime iteleyececek demiyor kimse kızım ya..

Ben annelere bişey sormak istiyorum, bu konuda en büyük ve yakın örnek ülkemizden silinen el ayak ağız hastalığının tekrar görülmeye başlaması, tatile gittiğim oteldeki turist bebeklere kadar denk gelmem, bir sürü tanıdğımın ( ilk anda aklıma gelen 4 farklı şehirden 5 çocuk ) hastalanması

Hani aşılar zararlı içindeki maddeler hasta ediyor ilaç lobisinin kapitalist devletlerin silahlari falan fişman ya. Benim de komplo teorim; Esas aşı karşıtlığı bir silah, eski salgınları hortlatıp dünya nüfusunu azaltmak için ortaya atılmış yeni bir akım. İlla bir komploya inanicam diyorsanız buna inanın. :KK53:

hayır yani artık şu batı ortadoğuyu kısır yapıp hastalık kaptırarak öldürmek istiyor geyiğinden yıldım.. çocuğu yurt dışında okula kaydetmek için aşı kartını istiyorlar, kendilerini de kısır bırakacaklar herhalde.. sürekli bir komplo teorisi, hayır yani kim seni neden kısır bıraksın? sanırsın kainat temsilcisi, guru, bilim-ilim fışkırıyor bölgeden de kıskanıp kısırlaştırackalar.. sen olmasan adam o teknolojiyi kime iteleyececek demiyor kimse kızım ya..

Ki kısır bırakılma geyiğine rağmen sürekli üreyip çoğalma durumuda bu ülkelerde. Avrupalılar üremedigine göre ters etki yapmış demek ki :KK53:

Hani aşılar zararlı içindeki maddeler hasta ediyor ilaç lobisinin kapitalist devletlerin silahlari falan fişman ya. Benim de komplo teorim; Esas aşı karşıtlığı bir silah, eski salgınları hortlatıp dünya nüfusunu azaltmak için ortaya atılmış yeni bir akım. İlla bir komploya inanicam diyorsanız buna inanın. :KK53:

Ki kısır bırakılma geyiğine rağmen sürekli üreyip çoğalma durumuda bu ülkelerde. Avrupalılar üremedigine göre ters etki yapmış demek ki :KK53:

al sana komplo gibi komplo.. yarın bir çiçek mikrobu salarlar, herkes kurtulur aşısızlar gider..

Benim eşimin kuzeni ilk bebeğim olduğunda "aman souvvenir sakın aşıları atlama, bak benim başıma geldi rota hastalığı felaket birşey, çocuğum çok şükür aşılı olduğundan hafif atlattı, ama aşılı olmasaydı ne olurduk tahmin bile edemiyorum, özel bütün aşıları yaptır, pahalı bazıları ama parana kıy" diye tavsiye vermişti.

Gözümü nasıl korkuttuysa artık, ne ilk oğlumun ne de ikinci oğlumun aşılarını eksiksiz yaptırıyorum.
Evet bazıları muayene + aşı + ek olabilecek diğer masraflar olunca, ciddi meblalara ulaşıyor.
Mesela bir hastane alerji tahliline 1500 TL fiyat çıkarttı, yaptıramadım... gibi gibi...

Ancak aşı konusu malesef ki böyle.
Dediğiniz gibi aşı olsa dahi ağır geçiren vakalar vardır, ancak ben de sizin gibi aşıdan yanayım.
Tedbirsizlikten başımı duvarlara vurmaktansa, tedbirimi almayı tercih edenlerdenim....

Bilgi için teşekkür ederim. Tekrardan çok geçmiş olsun.
Çok içten temenni ediyorum ki, son hastalık sınavınız olsun, Allah bir daha yaşatmasın inşallah...
Çook teşekkürler.

Küçükken okulda yapıyorlardı aşıları. Gelmeyenler için bekliyorlardı birde 1 hafta. Aşısını olmadığım bütün hastalıkları geçirdim. Hepte ağırdı. Çocuğuma yaptırdım hepsini o yüzden. 1 tane atladım, geldi oda buldu bizi. Olacağı varmış demek ki, daha titiz davranmak gerekiyormuş.

Ben en çok aşı yaptırmayanlar, çocuklarını aşısı olan bir hastalık sebebiyle kaybetseler nasıl yaşayacaklar onu merak ediyorum. Düşünmek bile korkunç. En ufak bir vicdan azabı bitiriyor insanı zaten.

Ayy cok sevindim. Evet rotadan ölen bebekler oluyormus ama onlar hastahane ortamina getirelemeyen ve su bile icemeyecek halsizlikte olup susuz kalip olen bebekler oluyormus diye okumustum. Yani serum takiliyorsa sivisiz da kalmaz korkmayin diyevektim ki iyilesmis kiziniz zaten. Yemesi icin zorlamayin yemezse de emiyormus yeter ona. Sonucta biz hastaayken midemiz bulanirken biz de yiyemiyoruz sonra duzeliyoruz...

Çook teşekkürler.

Küçükken okulda yapıyorlardı aşıları. Gelmeyenler için bekliyorlardı birde 1 hafta. Aşısını olmadığım bütün hastalıkları geçirdim. Hepte ağırdı. Çocuğuma yaptırdım hepsini o yüzden. 1 tane atladım, geldi oda buldu bizi. Olacağı varmış demek ki, daha titiz davranmak gerekiyormuş.

Ben en çok aşı yaptırmayanlar, çocuklarını aşısı olan bir hastalık sebebiyle kaybetseler nasıl yaşayacaklar onu merak ediyorum. Düşünmek bile korkunç. En ufak bir vicdan azabı bitiriyor insanı zaten.
Rota asisi olmamis miydiniz .. ben de bebegime yaptirmadim uf korktum simdi.
Peki nerden neyden kapmis olablir bi tahmininiz var mi? :/

Hep bunlar çok bilmişlikten kaynaklanıyor. Doktorlar bu konuda uyarıyor. Hala yok yan etkisi var yok bilmem ne. O zaman hasta olunca gitmeyin doktora bunların hepsi ilaç lobisinin oyunları nasıl olsa...

Gitmiyorum zaten hasta olunca dr.a.cunku drlar daha cok hasta ediyo.

eskiden aşılanmayan çocukları örnek veriyorlar.. eskiden bir elin parmağı kadar standart hastalık vardı.. su çiçeği yaptırsan ne yaptırmasan ne derlerdi.. şimdi pnömokok'dan rotaya, zatürre'den verem'e zibilyon tane şey türedi, eskiden olanlara da katlandı resmen.. bu tip konularda aklıma hep ünlü bir şarkıcının annesi geliyor ilaç kullanmayı reddettiği için ölen.. ona da kader diyorlar gerçi.. en son benim rota aşısı yaptırmayan arkadaşımın bebeği ölümden döndü, kaybediyordu kız minicik çocuğu..

Kardeşim 8 yaşında çocuk hastalığından öldü, gözlerimin önünde, başı kollarımın arasındayken verdi son nefesini, 9 yaşındaydım ölüm nasıl birşey bilecek yaştaydım yani, yaşadığım travmayı tahmin edersiniz, o öldü 1 hafta geçti geçmedi aynı hastalığa yakalandım, hastalığı çok ağır geçirdiğim için ölüden farksız yatıyordum, annem bu yavrumu da kaybediyorum deyip her gece nefesimi dinleyip ağlardı, anne ben de kardeşimin yanına mı gidiyorum derdim, zaten ondan sonra uzun süre iflah olmadı annem, psikolojik tedavi görmek zorunda kaldı, yaşıyorsa Allah ömür versin, yaşamıyorsa Allah gani gani rahmet eylesin, annemin eve getirdiği doktor sayesinde iyileştim.

Herkesin tercihlerine saygım var ama ben evladımı kardeşim gibi kaybetmemek için tüm aşılarını yaptırdım.

Kardeşim 8 yaşında çocuk hastalığından öldü, gözlerimin önünde, başı kollarımın arasındayken verdi son nefesini, 9 yaşındaydım ölüm nasıl birşey bilecek yaştaydım yani, yaşadığım travmayı tahmin edersiniz, o öldü 1 hafta geçti geçmedi aynı hastalığa yakalandım, hastalığı çok ağır geçirdiğim için ölüden farksız yatıyordum, annem bu yavrumu da kaybediyorum deyip her gece nefesimi dinleyip ağlardı, anne ben de kardeşimin yanına mı gidiyorum derdim, zaten ondan sonra uzun süre iflah olmadı annem, psikolojik tedavi görmek zorunda kaldı, yaşıyorsa Allah ömür versin, yaşamıyorsa Allah gani gani rahmet eylesin, annemin eve getirdiği doktor sayesinde iyileştim.

Herkesin tercihlerine saygım var ama ben evladımı kardeşim gibi kaybetmemek için tüm aşılarını yaptırdım.

Ben bazi konularda saygi duyamiyorum isin asli.. o asi yaptirmayanlar, yasi kucuk veya hasta cocuklar icin tehlikeli.. yeni salginlari tetikleyebilirler.. insanlar baskalarinin sagliklarini hice sayarak istedikleri gibi at kosturmamalilar ama bu ulkede imkansiz yaptirim..

Özellikle çocukluk çağı aşılarında ciddi sıkıntı yaşamaya başladık. 2017 yılında 23 bin kişi, çocuğuna aşı yapılmasını reddetti. Bu aşılar arasında kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, boğmaca, çocuk felci, menenjit aşıları bulunuyor. Aşıyı reddedenlerin sayısı 50 bine çıkarsa Türkiye'de ciddi bir kızamık salgını meydana gelebilir. Bu sayıya ulaşmak da bu gidişle hiç de zor değil. 2011'de aşı reddi 183'ken, 2013'te 980, 2015'te 5 bin 400, 2016'da 12 bin oldu. Yani insanlar aşı konusunda yalan yanlış konuşmaya devam ederlerse, rakam katlanarak artacak, karşımıza salgın olarak çıkacak."

AŞI YAPTIRANLAR DA TEHLİKEDE
"Çocuğuna aşı yaptırmamayı özgürlük olarak görenler var. Bu karar aşı yaptıran aileleri de maalesef etkiler hale geldi. Çünkü hiçbir aşı tek başına yüzde yüz korumaz. En yüksek korumaya sahip olan kızamık aşısı bile yüzde 98 korur. 2017 yılında 85 çocukta kızamık vakası görüldü. Bunların 4'ü aşılanmıştı. 2018'in ilk üç ayında kızamık vaka sayısı 44'e ulaştı. Üstelik bu çocukların 3'ü aşılanmıştı. Yani artık aşı yaptıran çocuklar da tehlikede. Yaklaşık 15 yıldır böyle bir tablo ile karşılaşmamıştık. Bu durum bizi korkutmaya başladı. Bu çocukların hastalığa yakalanmaması için hastalık etkeninin toplumda dolaşmaması gerekir. Yüksek oranda aşılarsanız çocukların hasta olma ihtimali neredeyse yok olur.

100 ÇOCUKTAN 20'Sİ ÖLÜR

Salgın meydana gelirse geçmiş veriler şunu gösteriyor ki, her kızamık geçiren bin çocuğun 100'ü hastaneye yatacak. Bu çocukların yaklaşık 20'si ölecek, 30'unda beyin hasarı meydana gelecek. Aşı konusunda artık ciddi bir bilinçlendirme şart. Çünkü Türkiye'de zorunlu aşılama yok. Belki artık zorunlu aşı uygulaması tartışılabilir. Aşının aleyhinde insanlar her yerde konuşamamalılar. İnsanların artık bu sorumluluğu hissetmeleri lazım. Batı ülkelerinde de çok yerde zorunlu değil, ancak yaptırmayanlar yalan yanlış konuşmuyorlar."

NEDEN REDDEDİYORLAR

Bazı aşılarda etki artırıcı olarak alüminyum bulunuyor. Bazı uzmanlar bunun sağlığa zararlı olduğunu iddia ediyor. Uzmanların büyük bölümü ise aşılardaki alüminyum düzeyinin insan sağlığını etkilemeyecek kadar düşük seviyede olduğunu belirtiyorlar.

Buyrun aşıyı reddeden sivri akıllıların sayesinde kızamık salgını kapıdaymış işte :KK43:

"Son 7 yılda Türkiye'deki aşı reddinde artış var. Sağlık Bakanlığı'ndan, artışın devam etmesi durumunda (bunun zor olmadığı belirtildi) kızamık salgını yaşanabileceği uyarısı geldi

Türkiye'de aşı reddi 23 binlere çıktı!

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu durumun sonuçlarının giderek ağırlaştığını söyledi.

"Aşı olan çocuklarda da kızamık görülmeye başlandı" diyen Ceyhan, "Yaklaşık 15 yıldır böyle bir tablo ile karşılaşmamıştık. Aşı reddi 50 binleri bulursa Türkiye’de salgın meydana gelebilir” uyarısında bulundu."

Buyrun aşıyı reddeden sivri akıllıların sayesinde kızamık salgını kapıdaymış işte :KK43:

"Son 7 yılda Türkiye'deki aşı reddinde artış var. Sağlık Bakanlığı'ndan, artışın devam etmesi durumunda (bunun zor olmadığı belirtildi) kızamık salgını yaşanabileceği uyarısı geldi

Türkiye'de aşı reddi 23 binlere çıktı!

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu durumun sonuçlarının giderek ağırlaştığını söyledi.

"Aşı olan çocuklarda da kızamık görülmeye başlandı" diyen Ceyhan, "Yaklaşık 15 yıldır böyle bir tablo ile karşılaşmamıştık. Aşı reddi 50 binleri bulursa Türkiye’de salgın meydana gelebilir” uyarısında bulundu."

Bunlari okula falan almayacaksin, hastalininca sagik giderlerini de odemeyeceksin gorecekler. Sonucta hepimizin vergileri ile odeniyor o masraflar.

Aile hekimi 2 aylıkken ücretsiz yapıyor menenjit aşısını canım başka bir aşıdır o
Menenjit asisi cnm eminim hatta nimenrix tek doz yaptirdik 210 tl. 2 aylik yapilan asi hangisi merak ettim.asilarin icinde olabiliyomus menenjitte ama bu tamamen menenjit asisi.bi daha bak istersen

Back
X