Kızım ve Meme

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.953
8.934
408
Merhabalar,
16 aylık bir kızım var.
Oldukça küçük/minyon bir çocuk.
9 kilo var ya da yok.
Boyu da 76 cm.
Yemeye düşkün değil.
Akşama kadar aç gezebilir.
Ben bu duruma fazlasıyla üzülüyorum ama elimden oyunla yedirmeye çalışmaktan başka bir şey gelmiyor.

Sorum şu; bu aralar ziyadesiyle memeye düşkünleşti.
Belki saat başı istiyor.
Herkes memeden kesilirse yer, diyor.
Ama ben ya yemezse, anne sütünden de mi mahrum kalsın diyorum.
Bir de bir aylık hamileyim ve belki 5. 6. aydan sonra kolostrom (çok besleyici namı diğer ağız sütü) gelirse, kızım da emerse toparlar mı kendini diye de düşünüyorum.

Tecrübeye, fikirlere, örneklere ihtiyacım var.

neredeyse 1.5 yasinda kizinz meme disinda beslenmesi yok mu? ayrica hamileyken emzirme konusunu doktora danistiniz mi?

ayrica ilk agiz sutu ikinci cocugunuz icin. onun bagisikligi icin. ilk cocuk icin degil

Elbette sadece meme vermiyorum.
Aslında artık onun sadece keyif kahvesi gibi yemeklerden sonra olması gerektiğini de biliyorum.
Ama kızım oldukça az yiyor ve ne yaparsam yapayım sınırını aşamıyorum.
Bu aralar ise daha bir düşkün oldu memeye.

Evet, danıştım ve emzirilen bebek için bir sıkıntı olmadıgını söyledi.
Yeni bir hamilelik ve 3 aya kadar ben istemesem de diğer bebek de alacağını alıyor zaten ama beslenmeme ve dinlenmeye de dikkat ediyorum.

Ikinci için olduğunu biliyorum ve bu yüzden doğduktan sonra değil, hamileliğimde gelen ağız sütünden bahsettim.

Aslında net olarak kessem mi ya da kestiğimde yemeye başlayacak mı gibi sorular aklımı kurcalıyor.

canim yemeyen cocuk ne zordur yakindan biliyorum.dr unuza danisarak vitamin takviyesi kullanabiLirsin cunku soyledigin olculerde maalesef persantil egrilerinde biraz gerilerde kaliyor. Bende 2 kiz annesi olarak gelisimlerini surekli takip ediyorum herseyin dogalini kullaniYorum hazir paketli urunler neredeyse hic vermiYorum ama dr.uMuzUn onayiyla kullandigim bir surup var ilac degil uzum cekirdegi ozu inanilmaz istah aciyor 40 tl civari yazin onu kullaniyor kisinda balik yagi veriyorum keske kendisi yese almasi.gereken vitamini gidalardan alsa ama olmayinca olmuyor ne yazikki.birde emzirme kOnusunda dr. Kontrolunde devam edilebiliyor onun bir yontemi var.dogum yaklasinca.sanirim tek memeye dusuruluyor diger memedeki sut yeni.bebek icin haZrlaniyor vs diye duymustum bir uzmandan sen daha iyi arastirirsin tabii.

Elbette sadece meme vermiyorum.
Aslında artık onun sadece keyif kahvesi gibi yemeklerden sonra olması gerektiğini de biliyorum.
Ama kızım oldukça az yiyor ve ne yaparsam yapayım sınırını aşamıyorum.
Bu aralar ise daha bir düşkün oldu memeye.

Evet, danıştım ve emzirilen bebek için bir sıkıntı olmadıgını söyledi.
Yeni bir hamilelik ve 3 aya kadar ben istemesem de diğer bebek de alacağını alıyor zaten ama beslenmeme ve dinlenmeye de dikkat ediyorum.

Ikinci için olduğunu biliyorum ve bu yüzden doğduktan sonra değil, hamileliğimde gelen ağız sütünden bahsettim.

Aslında net olarak kessem mi ya da kestiğimde yemeye başlayacak mı gibi sorular aklımı kurcalıyor.
emzirilen bebek icin zarari yok dedi doktor? peki karninizdaki bebek icin? bir de agiz sutu dedgimiz sey ilk gogusten gelen kisa sure devam eden suttur. bu hamilelikte de gelebilir dogumdn sonra da. siz emzirdkce ilk cocugunuzu o normal sute dinusecektir. ikinci cocugun almasi gereken sutu ilke vermis olcksiniz. ayrica o son aylarda emz8rmenz de zaten dogru degil. siz doktora bir daha danisin. aguz sutunu ilk cocuga ver diyebilecek bi doktor sanmiyorum olsun.

Bence kestiginde yer ki ben ramazanda gunde sadece 3 kez meme verdim yani bakti meme yok mevbur yemek yedi. Ramazandan sonra hastalaninca tekrar emmeyi artirdik ama simdi de cok sik uyandigi icin gece emmesini kestim gayet de memnunum. Ayrica farkli bir acidan bakmak istedim. Bence doğumun yaklasmadan kes hem sen alis hem vucudun dinlensin hem de bebegin alissin. Cunku doguma yakin zamanda mecbur kestigin zaman eger yeme sorunu yasarsaniz sen karni burnunda halinle bu sorunu aşmak icin cok ugrasamayabilirsin. Bir de bebegin hem en buyuk varligi memeden ayrilip hem de kicaginda baska bir bebek gorurulse buyu tranva yasayabikir. Yani en azindan diguma kadar meme stresini atmis olursun bence

Bence kestiginde yer ki ben ramazanda gunde sadece 3 kez meme verdim yani bakti meme yok mevbur yemek yedi. Ramazandan sonra hastalaninca tekrar emmeyi artirdik ama simdi de cok sik uyandigi icin gece emmesini kestim gayet de memnunum. Ayrica farkli bir acidan bakmak istedim. Bence doğumun yaklasmadan kes hem sen alis hem vucudun dinlensin hem de bebegin alissin. Cunku doguma yakin zamanda mecbur kestigin zaman eger yeme sorunu yasarsaniz sen karni burnunda halinle bu sorunu aşmak icin cok ugrasamayabilirsin. Bir de bebegin hem en buyuk varligi memeden ayrilip hem de kicaginda baska bir bebek gorurulse buyu tranva yasayabikir. Yani en azindan diguma kadar meme stresini atmis olursun bence

emzirilen bebek icin zarari yok dedi doktor? peki karninizdaki bebek icin? bir de agiz sutu dedgimiz sey ilk gogusten gelen kisa sure devam eden suttur. bu hamilelikte de gelebilir dogumdn sonra da. siz emzirdkce ilk cocugunuzu o normal sute dinusecektir. ikinci cocugun almasi gereken sutu ilke vermis olcksiniz. ayrica o son aylarda emz8rmenz de zaten dogru degil. siz doktora bir daha danisin. aguz sutunu ilk cocuga ver diyebilecek bi doktor sanmiyorum olsun.
Hanfendi artik doktorlar hamileyken ilk 5 6 ay diger bebege sut verilebilecegini hatta sorun yoksa cesitli yontemlerle daha ileriki aylara kadar devam edilebilecegini savunuyor.evet onceden buna izin verilmiyordu ancak son donemde yapilan arastirmalara gore herhangi bir sorun teskil etmiyor ancak Bebekte veya farkli bir sorun olursa tabiiki dr. sutten kesilmesine karar verebilir. malum tipta kesin dogru yok bilgiler surekli guncelleniYor bende emzirirken hamile kaldim ve Doktorum profosordu riskli.gebelik uzmaniydi ayni sekilde 2 yaSina kadar emzirmeye devam ettirdi ki bizim zaten birkac ayimiz kalmisti 2 olmasina sorun gormedi

Hanfendi artik doktorlar hamileyken ilk 5 6 ay diger bebege sut verilebilecegini hatta sorun yoksa cesitli yontemlerle daha ileriki aylara kadar devam edilebilecegini savunuyor.evet onceden buna izin verilmiyordu ancak son donemde yapilan arastirmalara gore herhangi bir sorun teskil etmiyor ancak Bebekte veya farkli bir sorun olursa tabiiki dr. sutten kesilmesine karar verebilir. malum tipta kesin dogru yok bilgiler surekli guncelleniYor bende emzirirken hamile kaldim ve Doktorum profosordu riskli.gebelik uzmaniydi ayni sekilde 2 yaSina kadar emzirmeye devam ettirdi ki bizim zaten birkac ayimiz kalmisti 2 olmasina sorun gormedi
2 yasindaki cocugun agiz sutune ihtiyci var ama yeni dogan bebegin yok? ilginc... bunu savunan doktorunuz bu konuya ne dedi peki?

canim yemeyen cocuk ne zordur yakindan biliyorum.dr unuza danisarak vitamin takviyesi kullanabiLirsin cunku soyledigin olculerde maalesef persantil egrilerinde biraz gerilerde kaliyor. Bende 2 kiz annesi olarak gelisimlerini surekli takip ediyorum herseyin dogalini kullaniYorum hazir paketli urunler neredeyse hic vermiYorum ama dr.uMuzUn onayiyla kullandigim bir surup var ilac degil uzum cekirdegi ozu inanilmaz istah aciyor 40 tl civari yazin onu kullaniyor kisinda balik yagi veriyorum keske kendisi yese almasi.gereken vitamini gidalardan alsa ama olmayinca olmuyor ne yazikki.birde emzirme kOnusunda dr. Kontrolunde devam edilebiliyor onun bir yontemi var.dogum yaklasinca.sanirim tek memeye dusuruluyor diger memedeki sut yeni.bebek icin haZrlaniyor vs diye duymustum bir uzmandan sen daha iyi arastirirsin tabii.

Dediğiniz şurubu biliyorum.
Gerçekten işe yarıyor mu?
Ben kızımın ellerine bakınca bile ne kadar zayıf diye duygulanıyorum.
Elbette sağlıklı olsun diyorum ama tam gelişim çağında böyle olmasına çok üzülüyorum.

Hamileyken emzirme durumunun inceliklerini de araştırıyorum, evet ama hani sanki bir kere toparlasa sonra bu iştahsızlıktan kurtulacakmış gibi hissediyorum, bu yüzden memeden ayırmak da istemiyorum.
Yani kolostromdan medet ummak pek akıllıca değil ama belki vesiledir diye..
Ama memeye güvendiğini de fark ediyorum öte yandan.

Peki karnında ki bebeğin o ne olacak? Ağız sütünün sadece bir defa geldiğini biliyorum. Eğer çift emzirme yapıyorsan bile belli bi süre kala Doğuma kesmen lazım ve tek memeyi sadece bebeğine ayırman Laz'ım çünkü ablasından çok karnındaki yavrunun sarı süte ihtiyacı olacak. Kızımı 18 aylıkken kestim sütten. Bi hafta sonra adapte oldu duruma. Güzel yemek yiyor sıkıntısı Yok . Kes bence sütten diğer bebek sütü bırakana kadar onu kesemezsin bide. Kuzenim iki kardeş emsin diye büyük oğlunu 5 yaşına kadar emzirmek zorunda kaldı. Çocuk kardeşimde bıraksın diyip duruyordu . Yaşadığı ikilem akıllara zarar. Ya küçük emmesin diyecek yada ikisi emecek

Gergin misiniz?
Evet doktorumuz emzirmeme müsaade ediyor.
Hatta dünyada doğumdan sonra bile iki ayrı bebegini de emziren anneler var.

Süt de öyle iki kere emzirdim bitti gibi bir şey değil.

Gerçekten hiç bu açıdan düşünmemiştim.
En azından gündüzü azaltmamda yarar var sanırım.
Ama bir iki reddettim diye çok üzüldü, agladı.
Nasıl başardınız siz?

Gergin misiniz?
Evet doktorumuz emzirmeme müsaade ediyor.
Hatta dünyada doğumdan sonra bile iki ayrı bebegini de emziren anneler var.

Süt de öyle iki kere emzirdim bitti gibi bir şey değil.
gerginlik ne alaka? fikrinize katilmadgim icin neden gergin oldgmu dusunuyorsunuz? ilk agiz sutu devamli olan bi sut degil hanfendi. isime gelmeyen yorum yapmayin diye belrtseydniz konunuzda o zaman. tobeeeee. gergin miymisim.

2 yasindaki cocugun agiz sutune ihtiyci var ama yeni dogan bebegin yok? ilginc... bunu savunan doktorunuz bu konuya ne dedi peki?
dediGim gibi bunu savunan bir tek benim doktorum degil sosyal medyadada bununla ilgili bir cok grup var gerekli aciklamalaeda var.hamilelikte goguslerden gelen sivi zaten tam anlamiyla kolostrum degil vucutta artan prolaktin hormaonunun etkisi ile vucudun doguma,sut salgilanmasina hazirlanmasinin etkisiyle gelen sivi diyebiliriz.esas kolostrum bebegin dogumuyla beraber salgilanir.buda zaten doktorun gerekli bilgilendirmeleriyle yonlenecektir o zamana kadar.ben hamilelikte sut verilmez diye bilinen eski bir soylemi duzeltmek istedim sadece gerisi doktorla anneye bagli.

Artik hamileyken emzirebiliyor anneler tabiki beslenmelerine çok dikkat etmek zorunda kalsiyum vs cok önemli.
Konu sahibi benim oglumda aynıydı 24 aylik memeyi kestik tabi suandada mukemmel yemiyor biraz fark yapti sadece ama hala yeme sorumuz var 3 yasinda 13.5 kilo 93 cm bazi çocuklar ne yaparsan yap olmuyor

Dediğiniz şurubu biliyorum.
Gerçekten işe yarıyor mu?
Ben kızımın ellerine bakınca bile ne kadar zayıf diye duygulanıyorum.
Elbette sağlıklı olsun diyorum ama tam gelişim çağında böyle olmasına çok üzülüyorum.

Hamileyken emzirme durumunun inceliklerini de araştırıyorum, evet ama hani sanki bir kere toparlasa sonra bu iştahsızlıktan kurtulacakmış gibi hissediyorum, bu yüzden memeden ayırmak da istemiyorum.
Yani kolostromdan medet ummak pek akıllıca değil ama belki vesiledir diye..
Ama memeye güvendiğini de fark ediyorum öte yandan.
Canim 1 sise bitene kadar pek etki etmiyor ama 1 sise bittikten sonra inanamayacaksin cocuk hipnoz olmus gibi yemek yiyor yemekten zevk aliyor resmen ben okul oncesi ogretmeniyim inanki hazirladigim resimli oyunlu tabaklarin sayisini unuttum ertesi gun yapacagim yesil fasuLye ile ilgili birgun onceden.etkinlikler hikayeler hazirliyordum.bu kadar ustune dustugu icin yemiyor,biz oylemi buyuduk vs diyenler olacaktir elbet ama ben bu durumu doktorumuzlada unv den bir pedagog hOcamlada gorustum yemek bir fitrat olayi olmuyorsa olmuyor Bir noktadan sonra dediler. Ama ben pes edip biraksam kizim iyice minyon olacak cokecek ve ben onun bu donemlerini bir daha yakalayamayacagim yedigi her bir Lokma onun icin gerekli su anda.eger duzenli kullanirsan cok faydasini gorursun canim.ama dedigim gibi ilk sise bitince anliyorsun Ve lutfen istahi acildi deyip birakma,bir sure devam et.

gerginlik ne alaka? fikrinize katilmadgim icin neden gergin oldgmu dusunuyorsunuz? ilk agiz sutu devamli olan bi sut degil hanfendi. isime gelmeyen yorum yapmayin diye belrtseydniz konunuzda o zaman. tobeeeee. gergin miymisim.

Eliniz de belinizde mi?
Fikrime katılmıyor değilsiniz, fikrimizi sorguluyorsunuz.
Doktor bunu dedi haa? modunda yazdığınız için gergin misiniz dedim, yaptığınız bir töhmettir.
İşime gelip gelmediğini kontrol edebilmeniz için bir öneri vermeniz gerekirdi.
Sizin hiçbir öneriniz yok.
Teşekkürler.

Peki karnında ki bebeğin o ne olacak? Ağız sütünün sadece bir defa geldiğini biliyorum. Eğer çift emzirme yapıyorsan bile belli bi süre kala Doğuma kesmen lazım ve tek memeyi sadece bebeğine ayırman Laz'ım çünkü ablasından çok karnındaki yavrunun sarı süte ihtiyacı olacak. Kızımı 18 aylıkken kestim sütten. Bi hafta sonra adapte oldu duruma. Güzel yemek yiyor sıkıntısı Yok . Kes bence sütten diğer bebek sütü bırakana kadar onu kesemezsin bide. Kuzenim iki kardeş emsin diye büyük oğlunu 5 yaşına kadar emzirmek zorunda kaldı. Çocuk kardeşimde bıraksın diyip duruyordu . Yaşadığı ikilem akıllara zarar. Ya küçük emmesin diyecek yada ikisi emecek

Peki memeden ayırmadan önce yemesi sıkıntılı mıydı?
Keserken çok zorlandınız mı, düşkün müydü?

Back
X