Kızım ve Meme

Aynen ne yemek yapacağımi ciddi manada sasiriyorum bende, disari cikinca ama yemek yiyelim diyor restoranda yemek istiyor ama lafta sadece genelde:) kan değerlerine baktirin siz belki az yemesine bir ihtimal, sadecr hemoglobin degil tam sayım yaptırım d vitamininede baktirin..

Ya hepsi aslında yememekten işte.
Atıyorum kanı, demiri eksikse bolca et ya da yeşil mercimek yemesi gerek.
Ama yemiyor işte. Zor.
Yine de bunu doktora bir danışacağım.

Memeyi azaltın, hamile olduğunuz için 2-3 ay sonra sütün tadı değişmeye başlayacak emmeyi bırakır zaten.
Evde kek poğaça gibi atıştırmalıklar yap, çocuklar genelde makarna pilav tavuk severler. Makarna haşla önüne koy yada tavuk bageti pişir, kemik kısmını peçeteye sar eline ver. Sık sık meyve çerez koy tabağına ama yemesi için zorlama. Koy yetişebilecegi yere gidip gelip yesin.

Atıştırmalık denedim.
Gezerek dahi olsa yesin, evin pisini, kirini toplarım dedim.
Ama yok.
Ya yatağında bırakır, ya bebeklerine yedirir :)
Dağıtmayı çok sever, kendi kendine yemesi için de teşvik ettiğim için biliyorum, ama birazcık da ağzıma tıkıştırayım demez.
O yüzden ben de doyurucu değil besleyici şeyler vermeye çalışıyorum.

Facebook'ta emzirme sanatı grubuna üye olun çok yardımcı olurlar.
İki bebeğini birden emziren çok var.

Merhabalar,
16 aylık bir kızım var.
Oldukça küçük/minyon bir çocuk.
9 kilo var ya da yok.
Boyu da 76 cm.
Yemeye düşkün değil.
Akşama kadar aç gezebilir.
Ben bu duruma fazlasıyla üzülüyorum ama elimden oyunla yedirmeye çalışmaktan başka bir şey gelmiyor.

Sorum şu; bu aralar ziyadesiyle memeye düşkünleşti.
Belki saat başı istiyor.
Herkes memeden kesilirse yer, diyor.
Ama ben ya yemezse, anne sütünden de mi mahrum kalsın diyorum.
Bir de bir aylık hamileyim ve belki 5. 6. aydan sonra kolostrom (çok besleyici namı diğer ağız sütü) gelirse, kızım da emerse toparlar mı kendini diye de düşünüyorum.

Tecrübeye, fikirlere, örneklere ihtiyacım var.
gebeligin 4. ayindan sonra cocugunuzu emzirmeyi kesmeniz lazim.
doktora goturun cocugunuzu boy ve kilo olrak yasitlarindan geri de ise size uygun beslenme programini sunacaktir.

Gerçekten hiç bu açıdan düşünmemiştim.
En azından gündüzü azaltmamda yarar var sanırım.
Ama bir iki reddettim diye çok üzüldü, agladı.
Nasıl başardınız siz?
Ramazanda istediginde daha saati gelmedi memenin dedim biraz agladi oyaladim ac kalinca mecbur biseyler yedi. Gece emmesinde de gunduz surekli gece meme yok artik dedim uyandiginda su verdim ilk 3 gun cok agladi ama tepkisiz kaldim aglayarak uyudu 3 gunun sonunda kabullendi. Eskiden emmek icin en az 3 kez uyanirdi. Simdi 1 kez uyaniyor su veriyorm anne meme diyor gece meme yok oğlum diyorum bir iki dizirdanip uyuyor.

Back
X