Kızım ve uykusu

Eliffezgi

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2007
1.205
1.379
658
Hanımlar merhaba
Hemen konuya geçiyorum.2.5 yaşındaki Kızımı şu anda ayağımda sallıyorum.Ama Adile Naşit'i Kemal Sunal uyutuyor da uyumuyor ya cin gibi hani .Aynen biz de öyleyiz şimdi..
Kızım bu saatlerde, bazen daha erken yatıyor.Sabah da 11 gibi uyanıyor. Eğer gündüz uykusu uyumak isterse 4 ile 5 arası en az bir saat uyuyor. Bu defa işte gece geç saatlere kadar uyanık kalıyor.Yaklaşık 40 dakikadır sallıyorum.
Gündüz uykusu faydalı diye kesmek istemiyorum.Ama uyuyunca bu defa gece uyumuyor.Şu an pert olmuş durumdayım.
Sizce artık gündüz uykusunu kesmeli miyim?
Ne dersiniz?
Çok birşey kaybeder miyiz uyumazsak?
Yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim.
İnanın şu anda tv aç diye ağlıyor.Napıcam ben?:kızgın::KK43:

Sabah 8 de kaldır öğlen 1 de uyut bir saat bak bakalım akşam uyuyor mu? Eğer uyumuyorsa gündüz uykusunu bıraktır bence.

Benim kızım da gündüz 1 saat uyusa gece yarısına kadar oturmak istiyordu o yüzden 2,5 yaş civarı bıraktırdım öğlen uykusunu.

Büyüme hormonları karanlıkta salgılanır. Yani gece uykusu gündüzden daha faydalı.

Sabahları erken kaldır 8 gibi falan. Öğlende 2 gibi yatırırsın.
Onu da denedim. Öğlen ayağımda salladım bir saat kadar.Odadan çıktım uyandı.Ben de erken kalkamıyorum aslında.Oğlumu erkenden okula gönderince geri yatıyorum mecburen

Sabah 8 de kaldır öğlen 1 de uyut bir saat bak bakalım akşam uyuyor mu? Eğer uyumuyorsa gündüz uykusunu bıraktır bence.

Benim kızım da gündüz 1 saat uyusa gece yarısına kadar oturmak istiyordu o yüzden 2,5 yaş civarı bıraktırdım öğlen uykusunu.

Büyüme hormonları karanlıkta salgılanır. Yani gece uykusu gündüzden daha faydalı.
Doğru söylüyorsunuz, gündüz uyumayınca akşam zorlanmadan uyuyor.İnanın bazen bir saat sallıuorum yerine koyarken uyanıyor.

Doğru söylüyorsunuz, gündüz uyumayınca akşam zorlanmadan uyuyor.İnanın bazen bir saat sallıuorum yerine koyarken uyanıyor.
Uykusu gelmediği için sallanınca bile uyumuyor. Dediğim gibi yaparsanız sallamayı da kolay bırakırsınız.

Onu da denedim. Öğlen ayağımda salladım bir saat kadar.Odadan çıktım uyandı.Ben de erken kalkamıyorum aslında.Oğlumu erkenden okula gönderince geri yatıyorum mecburen
Ama öğlen uykusu çok önemli ve kesmeniz doğru değil.sabahları kendinizden fedakarlık etmek durumunundasınız. Bir kaç gün zor olur ama en geç 2 gibi uyutursanız alışır. Akşamda 9 gibi uyur.

Aynen.Sabah erken kalkmıyor.Gündüzleri hiç uyutmasam mı acaba?
gundz erken kalkmasi aksam erken yatmasina bagli. gec yatarsa gec kalkar, ogle uyku saati sarkar. oglen uykusana erken yatsin. gece de erken uyur sabah da erken kalkar. bunun icin sadece birgun hic ogle uykusu yapmayin aksam erken yatsin ertesi gun duzeninizi yapin. ogle uykusu 4 yasina ladar faydali.

Ama öğlen uykusu çok önemli ve kesmeniz doğru değil.sabahları kendinizden fedakarlık etmek durumunundasınız. Bir kaç gün zor olur ama en geç 2 gibi uyutursanız alışır. Akşamda 9 gibi uyur.
O zaman sabah erken uyandırmak , belki biraz parkta koşup oynatıp yorarak eve gelip uyutmak iyi olur. Çok teşekkür ederim yorumunuza

gundz erken kalkmasi aksam erken yatmasina bagli. gec yatarsa gec kalkar, ogle uyku saati sarkar. oglen uykusana erken yatsin. gece de erken uyur sabah da erken kalkar. bunun icin sadece birgun hic ogle uykusu yapmayin aksam erken yatsin ertesi gun duzeninizi yapin. ogle uykusu 4 yasina ladar faydali.
Kızım genelde 11 e kadar ve bazen de 12 ye kadar uyuduğu için onu öğlen uykusu uyumuş gibi kabul ediyordum .Yanlış mı düşünmüşüm acaba?Yani gün boyunca uyuduğu saat fazla olduğu için

Sabah uyanma saati baya bir geç. Erken kalkarsa kahvaltı öğle yemeği düzeni de oturur. Öğle uykusu da iki saat civarı yeterli o yaş için ve bence kesmeyin.

Kızım genelde 11 e kadar ve bazen de 12 ye kadar uyuduğu için onu öğlen uykusu uyumuş gibi kabul ediyordum .Yanlış mı düşünmüşüm acaba?Yani gün boyunca uyuduğu saat fazla olduğu için
ben dogrusunu anlattim canm. 12de kalkmamali bi cocuk. bigun uyumasin oglen aksam erken yatir. sabah da kalksn erken duzenini kur.

Aslında sallamayı bırakabilseniz kendi kendine uykuya dalsa daha çok uyur
Ben oğlumu hiç sallamadım hep doyurp gazını aldım yatırdım halada öyle uykusu geldimi kendisi uzanır yatar
3 yaşında şimdi öğlen artık uyumuyor

Ama ikizlerim var 7 aylık maalesef ikisine birden yetişemedim diye salladım ama sallamayı kestiğim an uyanıyorlar
Bende uyku eğitimine geçeceğim artık

Mesela birini demin mama yedirdim gazını aldım beşiğine koydum uyumak üzere ama diğeri bakınıyo tavşan gibi:)

Bide havalar ısındı parka falan çıkabilirseniz yorulsun iyice uykusu geldiğini anladığınız zaman yatırın
Sabah da erken kaldırın inşallah düzelir

Sabah uyanma saati baya bir geç. Erken kalkarsa kahvaltı öğle yemeği düzeni de oturur. Öğle uykusu da iki saat civarı yeterli o yaş için ve bence kesmeyin.
Zaten o yüzden yemek saatleri karmaşık inanın.Doğru söylüyorsunuz kesmemem lazım. Teşekkür ediyorum

ben dogrusunu anlattim canm. 12de kalkmamali bi cocuk. bigun uyumasin oglen aksam erken yatir. sabah da kalksn erken duzenini kur.
Çok haklısınız.12 de kalkıyor 1-2 gibi kahvaltı yapıyor, geri 4-5 arası uyuyor.Bu düzeni değiştirmek lazım. Teşekkür ederim

Bizde ayni durumdayiz suan salliyorum ama bebislerde degil hata ben sabah erken kaldiramiyorum babamiz ise gec gittiginden dolayi uyuyor bakalim nasil duzene sokacagiz bilmem.

Aslında sallamayı bırakabilseniz kendi kendine uykuya dalsa daha çok uyur
Ben oğlumu hiç sallamadım hep doyurp gazını aldım yatırdım halada öyle uykusu geldimi kendisi uzanır yatar
3 yaşında şimdi öğlen artık uyumuyor

Ama ikizlerim var 7 aylık maalesef ikisine birden yetişemedim diye salladım ama sallamayı kestiğim an uyanıyorlar
Bende uyku eğitimine geçeceğim artık

Mesela birini demin mama yedirdim gazını aldım beşiğine koydum uyumak üzere ama diğeri bakınıyo tavşan gibi:)

Bide havalar ısındı parka falan çıkabilirseniz yorulsun iyice uykusu geldiğini anladığınız zaman yatırın
Sabah da erken kaldırın inşallah düzelir
Çok teşekkür ederim.Allah bağışlasın evlatlarınızı inşallah.Tavşancığı da diğerlerini de öpüyorum.
Emzirirken sallama olayına hiç girişmedim .Sütten kesince sallamaya başladım.Şimdi de yoruluyorum inanın.Uyusa keşke .O da yok .Boşu boşuna sallıyorum.

Back
X