Kızım yalnız yatmıyor

bende tam bu durumla ilgili bir başlık açmak üzereydimki burayı buldum :)

bizim durum çok vahim değil aslında ama yinede böyle devam etmesini istemiyorum.

kızım 3,5 yaşında,her gece çiş yapma,diş fırçalama,kitap seçip okuma ve dua etme rutinimiz var.sonrasında tek kişilik bazasında o uyuyana kadar yanında yatıyorum.bazen ninni istiyor söylüyorum.birde elimi tutma ve kucaklama alışkanlığı var (sanırım sorun bu noktada).uyuduktan sonra bende hemen bitişikteki odama geçiyorum.birkaç ay öncesine kadar kesintisiz uyurdu ve çok nadir gece uyanıp beni yanına çağırırdı,tekrar elimi kucaklayıp uykuya dalardı bende tekrar yatağıma dönerdim.ama özellikle son iki aydır,gece bikaç kere kalkıp yanıma geliyor.ağlaması yok sessizce gelip çağırıyor.o gün babası yoksa direk yanıma yatıyor,(hatta bazen gece uyandığımda yanımda buluyorum ) babası varsa beni yatağına çağırıyor.gidiriyoruz tekrar el kucaklama ve uykuya dalmadan sonra ben tekrar yatağıma dönüyorum (bazende bende uyuyakalıyorum sabaha kadar) bu durum nadir olunca ve bir kereliğine olunca sorun olmuyordu,ama sabaha kadar iki üç kere olmaya başlayınca,benim için sorun halini aldı.dolasıyla uyuduğum uykudanda bişey anlamıyorum yat kalk yat kalk.

gündüz konuşuyorum,güzelce anlatıyorum oda dikkatle dinleyip tamam söz bi daha kalkmicam diyor ama gece olduğunda yine aynı.gece o uyumadan onu yatağına bırakıp yatağıma dönmek istediğimdeyse (tek başına dalmaya alışsın diye ) sessizce ağlamaya başlıyor.bende dayanamıyorum tabi kıvrılıveriyorum yanına.

bu arada 19 haftalık hamileyim,ama bu durumun etkilediğini sanmıyorum çünkü şu an için ona hiç bişey farkettirmiyoruz,hamile olduğumun farkında değil,yanında bu konuyu konuşmuyoruz ve aksine deli gibi kardeş istiyor.

babasıyla arasıda çok çok iyi.baba evdeyse bütün gün onunla beni pek gözü görmüyor.ama öteki taraftan banada çok düşkün,uyku kısmını illa elimi kucaklayıp benimle halledicek,gündüz onunla yalnızken wc.ye girdiğimde kapıyı bile kapattırmıyor,illa beni görecek.

neyse çok uzattım :) bu konu hakkında uygulamamı tavsiye edeceğiniz bişey olursa çok memnun olurum.tekrar eskisi gibi deliksiz uyumasını istiyorum

teşekkür ederim...

Bu yazıyı okuyunca çok duygulandım.Rahmetli anneme az işkence yapmadım bu konuda..İnanın nedenini ben de bilemiyorum gece tek başıma (çocukken) uyuyamıyordum.O kadar korkuyordum ki ağlıyordum eğer beni odada tek bırakırlarsa.Teyzemlere kalmaya gitmiştim kadın baktı korkuyorum benimle aynı odada uyuyordu sonra sessizce kocasının yanına gidiyordu hemen uyanıyordum kesinlikle şımarık bir çocuk değildim inanın annem çok katıydı tam tersi...Kendisi karanlık kömürlükte gaz lambası takıp cirit attığı için benim durumumu anlayamıyordu aynı zamanda oğlak burcuydu(katılığını açıklamaya yetiyor) azarlıyordu sürekli..Büyüyünce yavaş yavaş azalmaya başladı...Sonraları sadece gece korkmaya başladım yani çok geç vakitlerde ama sırf uyurken..Yani uyumazsam sorun olmuyordu..Bu sorunu kesinlikle halledin yoksa hayatı boyunca devam eder...Şimdi ne garip ki hiç tınmıyorum olur da yalnız kalırsam ..Yeter ki korku filmi izlemeyeyim..:) Şunu kesinlikle unutmayın kızmak daha da kötü yapar...İçine kapanıp umutsuzluğa düşer..Sizden nefret edebilir..:5:

En iyisi psikoloğa gitmeniz.....:34:

yaşasın kızım yatağında yatmaya başladı 10 gündür.zor alışır diye düşünmüştüm ama kolay oldu.yatağı yok diye bizimle yatıyordu.sıkıştırarak yatıyorduk.çekilin ya diye uyanıyordu.kızım sen gelince sıkışıyoruz işte.anneler babayla yatar çocuklar yanlız yatar,tv de çizgi film izlerken bak o yanlız yatıyor diye gösterirdim.mesela lauranın yıldızı.odasına yatağını aldım beraber yatağını serdik.yatağın yanındaki duvara çizgi kahramanlı sticerler,yıldız,ay aldım beraber yapıştırdık.3 gün gece uyanınca geldi yanıma ben geri yatağına götürürdüm uyuyana kadar odada kalırdım.kendi koşturarak yatağına gidiyor artık.bir gün babası yokken gel beraber yatalım dedim.hayır ben tek başıma yatıcam dedi.şükür bu dertten de kurtuldum.diğer arkadşların başına artık.

Ebeveyn yataklarını işgal eden çocuklar...

Çocuğunuz her akşam soluğu sizin yatağınızda
alıyorsa büyük bir sorununuz var demektir.
Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, ebeveynlere şu
tavsiyede bulunuyor:

Doğduğu anda çocuğunuzun odasını ayırın, alışırsa yanınızdan ayrılmayacaktır!..

Çocuklar geceleri anne-babalarının yanında
uyamalı mı uyumamalı mı?
Psikiyatrist Dr. Sabri
Yurdakul bu sorunu yaşayan ailelere yönelik
sorularımızı yanıtladı:

* Çocuklarla annebabaların yatakları ne zaman
ayrılmalı?
Bence doğumdan itibaren çocuğun yatağı anne-
babadan ayrı olmalı. Çocuklar hep kendi
yataklarında yatmalı. Çocukların aileleriyle aynı
yatakta yatmalarına tamamen karşıyım. Bir yaşına kadar çocuk ağladığında, anne-babalar ona yakın olmak istiyor. O süreçte, çocuk onlarla aynı odada bulunabilir. Ama bir yaşındaki bir çocuğun artık
uyku düzeni oturur. O yüzden de odasını ayırmak
gerekir. Bir yaşına kadar çocuk yatağa alınmaya
alıştıysa, sonradan gönderilmesi çok zor olur. O
yüzden, onun yerine ebeveynler onun bulunduğu odadan ayrılabilirler.
ÇIT ÇIKSA ANNELER DUYAR

* Çocukla aynı odada yatmak, ebeveynlerin cinsel
hayatını kötü etkiler mi?
Bunu önlemek için ne
yapılabilir?
Çocuk bir yaşına kadar zaten uykuda olacağı için
anne-babasının ilişkisinden etkilenmez. Ama bir
yaşından sonra, her şeyin farkına varır. Bence çocuk, doğumundan itibaren ayrı odada yatmalıdır.
Ebeveynlerinin odasında yatması doğru değildir.
Ancak genellikle anne-babalarda korku oluyor; uyuyakalıp çocuklarının sesini duyamayacaklarından çekiniyorlar. Oysa anne ile
çocuk arasında zaten kendiliğinden bir bağ vardır.
Çocuğun odasında çıt çıksa, anne onu duyar. Buna
güvenmeyen ebeveynler, odalar arasında ses
transferini sağlayan bir makineden yardım alıp, içlerini rahatlatabilirler.

* Çocukların yatak odaları nasıl düzenlenmelidir?
3-4 yaşına kadar yataklarının, düşmeyecekleri bir yükseklikte olması lazım. Odalarında hafif ışık
olmalı. Odada çocuğun dikkatini çekebilecek
resimler ve oyuncaklar bulunmalı. Çocuğu uyaran
sesler çok önemlidir. Bu yüzden oyuncaklarının
arasında ses çıkartan oyuncaklar da yer almalı ve odasında ağladığı zaman sesini ebeveynlerine
duyurabilecek bir sistem olmalı. Çocuğun ileriki
yaşları da düşünülerek, odasında onun için takılıp
düşmeyeceği bir açık alan yaratılmalı. Anne ya da
babanın çocuk yatağa girip uyuyana kadar, onun
yanında olmasında fayda var. Çocuğa, "Git, kendi başına yat" demek olmaz. Çocuğun ebeveynlerinin
sesiyle kurduğu ilişki çok önemlidir. Bu yüzden
uyumadan önce ona masal okuyabilir, onu dokunarak, saçlarını okşayarak uyutabilirsiniz.

Çocuk uyurken tamamen sessiz bir ortam yerine,
hafif sesli bir ortam yaratmak da faydalıdır.

* Anne-babalarıyla birlikte uyuyan çocukların
cinsel kimlikleri kötü etkilenir mi?
Yatağa 3 kişi sığmadıkları için böyle bir durum
yaşandığında çocuk çoğunlukla annesi ile yatıyor.
Bu, çocukların cinsel gelişimi için iyi bir ortam değil.
Zamanla bunu çocuğa açıklamak zorlaşır. Ona, "Sen git yataktan" denemez.

KARDEŞİNDEN DE AYIRIN!
* Çocuğun evde ailesiyle birlikte yaşayan bir aile
büyüğüyle ya da varsa bakıcısı ile aynı odada
yatmasının bir sakıncası var mıdır?
Aile büyükleri ya da bakıcılarla çocukların aynı
odada kalmalarını kesinlikle doğru bulmuyorum.
Bence çocukların 7-8 yaşından sonra karşı cinsteki kardeşiyle aynı odada yatmaları da hiç sağlıklı değildir. Çocukların yatakları mutlaka ayrılmalıdır.

En ideali; çocuğun kendi odasında tek başına yatmasıdır.

ALINTIDIR... paylaşmak istedim...sanırım bu sorunu yaşamamak için en baştan önlem almalıyız :)

bende tam bu durumla ilgili bir başlık açmak üzereydimki burayı buldum :)

bizim durum çok vahim değil aslında ama yinede böyle devam etmesini istemiyorum.

kızım 3,5 yaşında,her gece çiş yapma,diş fırçalama,kitap seçip okuma ve dua etme rutinimiz var.sonrasında tek kişilik bazasında o uyuyana kadar yanında yatıyorum.bazen ninni istiyor söylüyorum.birde elimi tutma ve kucaklama alışkanlığı var (sanırım sorun bu noktada).uyuduktan sonra bende hemen bitişikteki odama geçiyorum.birkaç ay öncesine kadar kesintisiz uyurdu ve çok nadir gece uyanıp beni yanına çağırırdı,tekrar elimi kucaklayıp uykuya dalardı bende tekrar yatağıma dönerdim.ama özellikle son iki aydır,gece bikaç kere kalkıp yanıma geliyor.ağlaması yok sessizce gelip çağırıyor.o gün babası yoksa direk yanıma yatıyor,(hatta bazen gece uyandığımda yanımda buluyorum ) babası varsa beni yatağına çağırıyor.gidiriyoruz tekrar el kucaklama ve uykuya dalmadan sonra ben tekrar yatağıma dönüyorum (bazende bende uyuyakalıyorum sabaha kadar) bu durum nadir olunca ve bir kereliğine olunca sorun olmuyordu,ama sabaha kadar iki üç kere olmaya başlayınca,benim için sorun halini aldı.dolasıyla uyuduğum uykudanda bişey anlamıyorum yat kalk yat kalk.

gündüz konuşuyorum,güzelce anlatıyorum oda dikkatle dinleyip tamam söz bi daha kalkmicam diyor ama gece olduğunda yine aynı.gece o uyumadan onu yatağına bırakıp yatağıma dönmek istediğimdeyse (tek başına dalmaya alışsın diye ) sessizce ağlamaya başlıyor.bende dayanamıyorum tabi kıvrılıveriyorum yanına.

bu arada 19 haftalık hamileyim,ama bu durumun etkilediğini sanmıyorum çünkü şu an için ona hiç bişey farkettirmiyoruz,hamile olduğumun farkında değil,yanında bu konuyu konuşmuyoruz ve aksine deli gibi kardeş istiyor.

babasıyla arasıda çok çok iyi.baba evdeyse bütün gün onunla beni pek gözü görmüyor.ama öteki taraftan banada çok düşkün,uyku kısmını illa elimi kucaklayıp benimle halledicek,gündüz onunla yalnızken wc.ye girdiğimde kapıyı bile kapattırmıyor,illa beni görecek.

neyse çok uzattım :) bu konu hakkında uygulamamı tavsiye edeceğiniz bişey olursa çok memnun olurum.tekrar eskisi gibi deliksiz uyumasını istiyorum

teşekkür ederim...
Aynı şeyleri ben şimdi yaşıyorum ama bizim kardeşimiz oldu ve artık kızım babayla yatıyor. Biz ikiye bölündük uyku vaktinde büyük babada küçük bende.
Ama artık eşim çok bunaldı ne zaman bu kız kendi uyuyacak diyor. Siz bir çare buldunuz mu

Merhaba bayanlar benim 5 yaşında bir kızım var ve gece yalnız yatmak istemiyor. Ne yaptıysam fayda etmedi.Banada aşırı derecede düşkün hiç ayrılmak istemiyor. tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Merhaba, zor bir durum olsa gerek...
Kendi odasinda ve yataginda mi yatiyor? korkuyormu acaba??? bunlari size anlatiyormu peki...
Günduz nasil davraniyor, yine mi hep sizi istiyor yaninda?

Ben kizimi 6aylikken yalniz uyumasi icin cok ugrastim cabaladim. Tabi 1-2 ay aglamakla gecti...
Ama sonunda basarili olduk.
bu sorunu daha erken ele alsaydiniz, ya$ kucuk olunca daha kolay adapte oluyorlar.

Merhaba, zor bir durum olsa gerek...
Kendi odasinda ve yataginda mi yatiyor? korkuyormu acaba??? bunlari size anlatiyormu peki...
Günduz nasil davraniyor, yine mi hep sizi istiyor yaninda?

Ben kizimi 6aylikken yalniz uyumasi icin cok ugrastim cabaladim. Tabi 1-2 ay aglamakla gecti...
Ama sonunda basarili olduk.
bu sorunu daha erken ele alsaydiniz, ya$ kucuk olunca daha kolay adapte oluyorlar.
Merhaba kızım artık odasında kendi yatağında yatıyor.Artık 10 yaşında oldu ,birde kardeşi oldu 27 aylık o da benimle yatmak istiyor malesef.Yakında ablasıyla yatmaya alıştırabilirim umarım.

Back
X