- 1 Şubat 2017
- 1.104
- 610
- 123
- Konu Sahibi Miraclessss
-
Bariz yanlis tavirlar surekli alttan alinmaz ama o zaman cocuk yanlis yaptiginin farkina varamaz.okadar alttan almaya çalışmama ilgi sevgi göstermeme rağmen olumlu bir dönüş alabilmiş değilim malesef
Benim kızımda 11 yaşında,benzer durumları yaşadık biz de,gerçekten çok zor bir süreç ama ergenliğe geçiş zamanları böyle oluyor malesef.Bu süreci kabullenip üzerine fazla gitmeyin derim ben,şu anda çok şükür daha iyi ilerliyoruz.10yaşinda bı evladım var Allah bağışlasın.onu çok hemde çok seviyorum çok üstüne titriyorum.oda beni çok sever bana kıyamaz.gelin gorunki son bir senedir çok değişti.aslinda tam anlamıyla bu değişim bir yıl içinde olmadı.ama 3yas sendromu dedik 6yaş sendromu dedik diye diye bu raddeye geldik.en önemli sorunumuz yemek ayirmasi.yasitlarindan şuan daha zayıf oluşu inanılmaz canımı sıkıyor.ikinci bir mevzuki o da yaşıtlarından küfür öğrenmiş ve bunu hayatında kullanmak istemesi.üçüncu konumuz da kendini kabul ettirmek için bize bile rest çekmeye başlaması, hırçın davranışları.şimdi bu aşamalardan geçmiş bu sorunlarla sorunsuz başedebilip evlatlarını büyütebilmiş annelerimizden fikir almak almak istiyorum.zira allak bullak oldum ve ne yapacağımı bilemez haldeyim.okadar alttan almaya çalışmama ilgi sevgi göstermeme rağmen olumlu bir dönüş alabilmiş değilim malesef
Bol bol netten arastiyorum.İnanirmisiniz şu tatil girdi gireli büyük insan gibi alıyorum karşıma onunla sohbet etmeye çalışıyorum.nevarki öyle bir zırh orduki araya tam anlamıyla yaklasamiyorum.eskiden olduğu gibi değil.Ergenlikle ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.
Nasıl yaklaşacağınız ve onun nasıl hissettiğiyle ilgili fikriniz olur
Tabiki de alınmaz olmaması gereken durumlarda ikazlarim uyarılarım oluyor.Bariz yanlis tavirlar surekli alttan alinmaz ama o zaman cocuk yanlis yaptiginin farkina varamaz.
Aile icinde cozulemiyor belliki, kesinlikle cocugunuzu pedagoga goturun ve birlikte uzmandan yardim alin, hatta simdiye kadar gitmeniz gerekirmis ama daha fazla gec kalmayin...
Allah bağışlasın sizin evladinizida.insallah biz de az hasarla çıkarız bu işin içinden.Benim kızımda 11 yaşında,benzer durumları yaşadık biz de,gerçekten çok zor bir süreç ama ergenliğe geçiş zamanları böyle oluyor malesef.Bu süreci kabullenip üzerine fazla gitmeyin derim ben,şu anda çok şükür daha iyi ilerliyoruz.
Çok teşekkür ederim,ben de sizin için aynı dileklerimi iletiyorum.Geçecek bu süreç emin olunAllah bağışlasın sizin evladinizida.insallah biz de az hasarla çıkarız bu işin içinden.
İnşallah.guzel temennilerini icin teşekkür ederimÇok teşekkür edeceğim,ben de sizin için aynı dileklerimi iletiyorum.Geçecek bu süreç emin olun.
Ne güzel anlatmışsınız sağolun.zaten benim davranışlarımda aşağı yukarı buna benzer.biraz zamana ihtiyacımız var galibaOğlum 5 yaşında henüz, size bu sebepten dolayı kesin çözüm sunamam. Ama gittiğim türkiyenin sayılı çocuk psikiyatristlerinden birinin söylediği şuydu;
Çocuğun çocuk olduğunu unutmayın, bazı davranışlarını görmezden gelin. Ancak asla yapmaması gereken bir durum olduğunda kesin ve net bir tavırla sebep-sonuç ilişkisi kurarak onun anlayabileceği şekilde neden yanlış olduğunu anlatın. Bunu her zaman uyarmaktan ve söylemekten geri durmayın demişti.
Yani demem o ki küfür kabul edilebilir bir şey değil. Tavrınız net, ölçülü olacak şekilde keskin ama anlatma odaklı olsun. Mesela benim en büyük uyarım ve olmazsa olmazım;saygısızlık.. büyüklere bağırmaktır. Asla görmezden gelmem. Ciddi de ilerleme kaydettim.
Kapı çarpma meselesini de sebeplerine göre değerlendirin. Eğer basit birşeyse görmeyin, ilgilenmeyin. Çünkü sizi öfkelendirdiğini gördüğünde çocuklar sırf canınızı yakmak için gıcık olduğunuz şeyleri inadına yapar. Takmamayı görmemeyi deneyin bir de..
Yerinizde olsam “kapıyı kıracaksın, bir dahakine daha yumuşak çarp” deme seçeneği kullanırdım bir süre.
Ah canım ya keşke biraz yese de bedenide büyüyebilirBence de acele etmeyin, sakin olun ve onun hala bedeni büyüse de bir çocuk olduğunu unutmayın.
BuyuyebilseAh canım ya keşke biraz yese de bedenide büyüyebilir
Ergenlige girmiş.Sınırlar koyun ama çok inatlaşmayın.Ne yazikki bu kufurlu konusma olayi ergenlige giren kendini kabul ettirmeye calisan cocuklarda cok fazla.Hani oha bile demeyen kibar bir cocuk beklerseniz hayal kirikligina ugrarsiniz.Belli sınırlar icin de gormemezlige gekin.Bu bir süreç gececek eninde sonunda10yaşinda bı evladım var Allah bağışlasın.onu çok hemde çok seviyorum çok üstüne titriyorum.oda beni çok sever bana kıyamaz.gelin gorunki son bir senedir çok değişti.aslinda tam anlamıyla bu değişim bir yıl içinde olmadı.ama 3yas sendromu dedik 6yaş sendromu dedik diye diye bu raddeye geldik.en önemli sorunumuz yemek ayirmasi.yasitlarindan şuan daha zayıf oluşu inanılmaz canımı sıkıyor.ikinci bir mevzuki o da yaşıtlarından küfür öğrenmiş ve bunu hayatında kullanmak istemesi.üçüncu konumuz da kendini kabul ettirmek için bize bile rest çekmeye başlaması, hırçın davranışları.şimdi bu aşamalardan geçmiş bu sorunlarla sorunsuz başedebilip evlatlarını büyütebilmiş annelerimizden fikir almak almak istiyorum.zira allak bullak oldum ve ne yapacağımı bilemez haldeyim.okadar alttan almaya çalışmama ilgi sevgi göstermeme rağmen olumlu bir dönüş alabilmiş değilim malesef
Biz anneler böyleyiz. Haklısınız. Ama temelde kilo kaynaklı ciddi bir sağlık problemi yoksa çok üstüne düşmeyin.Buyuyebilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?