Kızım...

olmazsanolmaz

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
752
981
313
İstanbul
Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?

maddi durumum iyi olsa bir dakika düşünmem işi bırakırım. aynı yaşlarda kızım var.o kadar çok özlüyorum ki anlatamam. gün içerisinde bu kadar özlüyorken bütün hafta ayrı kalmaya dayanamam ben.

size yardımcı olamadım ama.benim düşüncelerim de böyle.

Sabah 8 akşam 6 çalışıyorum, eve gitmem 7'yi buluyor. Bu kadar uzun saatler kreşe bırakamam.
Dedesi veya babaannesi kreşten alabilirşer günün herhangi bir saatinde.
Bütün günü onlarla geçirmesinin çocuğa hiçbir yararı yok.
Yaz için bilemiyorum ama kışın çocuğu kreşe vermenin zamanı gelmiş bence.

Siz mutsuz olmamak için evlattan geçenlerdensiniz
Kendinizi öncelikli düşünüyorsunuz...
3 yaş dan bahsediyoruz, bıcır bıcır hergün farklı şekillerde olduğu ,şaşkın bırakacağı hallerinden bahsediyoruz
Vicdanınızdan ötürü ağlıyorsunuz...

Siz mutsuz olmamak için evlattan geçenlerdensiniz
Kendinizi öncelikli düşünüyorsunuz...
3 yaş dan bahsediyoruz, bıcır bıcır hergün farklı şekillerde olduğu ,şaşkın bırakacağı hallerinden bahsediyoruz
Vicdanınızdan ötürü ağlıyorsunuz...

Ben mutlu olmazsam kızımı nasıl mutlu edeyim? Nasıl daha verimli olayım ?

Kreş için erken diye düşünüyorum..4 yaşını doldurmuş olması gerekir bende..ki zaten babaannesi çok iyi bakıyor..Sadece yaz dönemi beni çok zorluyor.
Babaannesi mutlaka çok iyi bakıyordur.
Ama kızınıza verebileceği pek bir şey yok.
Onun yaşıtlarıyla oynaması, sosyalleşmesi, İngilizce şarkılar öğrenmesi şu an yapması gerekenler.
Ve kreşler kızınızın yaşındaki çocuklarla dolu.
Ama tabi ki sizin bileceğiniz bir şey.

krese gondersenız cocugunuz ıcın daha ıyı olur
babanesı ıyı bakıyordur muhakkak ama o yasta cocugun yasıtlarıyla vakıt gecırmesı gelısımı ıcın daha dogru

O 4 aylık süreyi kreşle değerlendirebilirsiniz.
akşamları kreşten eşiniz veya siz alabilirsiniz.
Böyle bir seceneğiniz yok mu?

Back
X