Kıźım

Ballikurabiye

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2016
36
25
18
50
Merhaba arkadaşlar düşünmekten kahroluyorum ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım fikir verin lütfen. Kızım 17 yaşında bu yıl son senesi ve sınava hazırlanıyor ilkokuldan beri derslerinde cok cok iyiydi öyleki türkiye dereceleri vardı. Okulunda örnek öğrenci öğretmenlerin gözdesiydi şimdi yaz kursuna gidiyor sinava hazırlik ama bu sene derslerle hiç alakası yok aklı bir kariş havada varsa yoksa arkadaşları arkadaslariyla vakit geçirmek eğlenmek. Azıcik uyarsak kıyameti koparıyor sesini yukseltiyor ki hiç bizm alışık olmadığımız bir durum. Güzellikle konuşmaya çalışıyoruz olmuyor e bizimde sinirler normal olarak geriliyor. Ben sabır deyip alttan alıyorum ama babasıyla kedi köpek gibiler hergün evde huzursuzluk ne yapmalıyım bilmiyorum.

Deli çağları, elbet yaşayacak.
Ancak kontrol altında tutulmalı..
Sıkı bir çalışmayla istediği bölümü kazanabilir.
Uyarırken onu sıkmamaya çalışın..
Bir denemeleri gelsin bakın kaç puan almış.

Ben de aklı bir karış havada bir öğrenciydim. Sürekli gezerdim dersaneden kaçıp.
İyi bir üniversiteden mezun oldum. Ama en iyisinden mezun olamadım. İçimde yaradır..
Bu yorumları da okutabilirsiniz.

Çok önemli bir sınav gençlerin en deli zamanına denk geliyor maalesef..
Bu yıla kadar çok iyi bir öğrenci olmuş şu an biraz boslasa da yine çalışıyordur elbet.. o zaten hergün bu konunun içinde.. hatirlatmayin.. o da biliyor ve bu konuyu açmanız kizdiriyor onu.. farklı sohbetler ile rahatlatın onu.. hatta konuyu bi süre kapayin.. kolay gelsin zor durumlar iyi olur ama uzulmeyin

Arkadaşlarlarıyla birlikte vakit geçirmek istemesi normal ama bunu şöyle bir disipline bağlamayı teklif etseniz : kendisi bir çalışma programı hazırlasın. O gün çalışması gereken konu neyse onu çalıştıktan sonra ödül olarak arkadaşlarıyla vakit geçirsin. Hem istediğini yapmış olur, hem programlı bir şekilde çalışmış olur.

Bu dönemde çocuklar için arkadaşları daha önemlidir.arkadaşlarının dedikleri,yaptıkları ailenin dediklerinden ,yaptıklarından daha değerlidir. Kızınız şimdiye kadar olumlu özellikleri olan biriyse arkadaşları da öyledir kanaatimce. Arkadaşlarıyla da çaktırmadan gorusebilirdiniz.birbirlerini sınava motive etme konusunda.bir öğretmen olarak böyle düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar düşünmekten kahroluyorum ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım fikir verin lütfen. Kızım 17 yaşında bu yıl son senesi ve sınava hazırlanıyor ilkokuldan beri derslerinde cok cok iyiydi öyleki türkiye dereceleri vardı. Okulunda örnek öğrenci öğretmenlerin gözdesiydi şimdi yaz kursuna gidiyor sinava hazırlik ama bu sene derslerle hiç alakası yok aklı bir kariş havada varsa yoksa arkadaşları arkadaslariyla vakit geçirmek eğlenmek. Azıcik uyarsak kıyameti koparıyor sesini yukseltiyor ki hiç bizm alışık olmadığımız bir durum. Güzellikle konuşmaya çalışıyoruz olmuyor e bizimde sinirler normal olarak geriliyor. Ben sabır deyip alttan alıyorum ama babasıyla kedi köpek gibiler hergün evde huzursuzluk ne yapmalıyım bilmiyorum.

Annem ben lisedeyken arkadaşlarımla buluşalım görüşelim vs hiç istemezdi. Hep onlar mi seni kurtaracak derdi. Sonra neyse kazandık bir yerler okuduk vs. Ama şimdi bakıyorum ki hayatta çalışanlar değil sosyal olanlar kazanıyor. Ve şimdi evet diyorum ki annemi biraksaydin sosyal olarak gelismeme izin verseydin ben de kazananlardan olacaktım. Evet lise arkadaşlarım ile kurduğum ilişkiler benim bugün daha iyi bir iş networku oluşturmama ve onu sürdürmeme vesile olacaktı.

Çocuğunuz için sizin yapmanız gereken en doğru şey daha kaliteli arkadaşlar edinebilecegi iyi okullara gondermek.

TR de dereceleri olan çalışkan bir çocugun sınıfında ki arkadaşları da 3 aşağı 5 yukarı öyle olmalıdır. Şu anda arkadaş olduğu çocuklar onunla yakın seviyelerde değil mi?

Back
X