kizima birsey olacak diye cok.korkuyorum bir fikir verirmisiniz???

keskelerveben

bittercikolatam
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.074
954
53
Ben kirada oturuyorum . Evimin ust kati bos ev sahibimin ama ust kat yaptiriyor bu kis basladilar evi yaptirmaya camlari takildi sivasi bitti fakat ustalar siva yaparken her odada harc yogurup duvarlari oyle sivamslar (harci suyla yoguruyorlar ) daha yeni bu senede kalorifer yakmaya basladik bina olarak insaat basladi kalorifer dosendi evimin butun tavanlari kuf oldu kokudan evde durulmuyr hal boyleyken kis basindan beri boyatamadik benim kizimnda alerjisi var cok sukur hasta olmadi ama her an olacak diye cok.korkuyorum simdi bu hafta evimi.boyaticam.insaallah kuf onleyici bo bilen arkadslar yada boyandiktan sonra kufun tekrarlamamasi icin onerileri olanlar varsa lutfen yardim edin ( eylul ayinda ev sahibim.yukari daireye tasinacak )

Küflü bölgeleri klorix yani çamaşır suyuyla silin. Küfü yok ettigini biliyorum. Ama boyalar hakkinda bilgim yok malesef...

öncelikle evin neden nem-küf yaptığını bilmek gerek. maalesef annemlerin evi de aynı şekilde. kalorifer ve ısı yalıtımı yapıldığından beri nem ve küfe bi çözüm bulamadılar. küf karşıtı boyayı bilmiyorum ama annem çoğu sefer yapma dediğimiz halde çamaşır suyuyla silmeye kalkıştı. hastanelik oldu. bence çamaşır suyunu deneme. hele de küçük çocuğun varken. benim kıza annemler bakıyor ve annemlerden gelince üzerinde bildiğin küf kokusu oluyor. kiracısınız herhalde imkanınız varsa taşının derim. çünkü bazı evler sonradan yapılma kalorifer ve ısı yalıtımına uygun olmuyor galiba.

ben de bahçe katında oturuyorum,,küf nem olmasın diye,oğlumun da benim de alerjimiz var, önce kazındı duvarlar ,ardından sıvanıp boyandı..ilk kat küf önleyici birşeyler sürüyorlar sonra da jotun marka boya ile boyattık.biraz daha pahalı bir boya ancak hem silinebilyior hem küf nem önleyici.1 senedir oturuyorum çok memnunum.

Benim de yatak odamın bir köşesi simsiyah lekeydi. Çamaşır suyu falan kısmen temizliyor yine eski haline dönüyor. Zaten onu solumak da zararlı. Özellikle alerjik bünyeye. Bir kaç ay önce bauhaus ta nem ve küf önleyici astar boya aldık. Aldığımız yerden 2 sene idare eder dendi. En az 2 kat sürülüp üstüne normal boya sürülüyor.

Yukari daire bos ve soguk oldugu icin benim dairemde sicak isi farki demis ustalar ev sahibim oyle soyledi onumzdeki eylul ayinda tasinacaklar ust daireye o yuzden cikmak istemiyrum evimi seviyorum bir de binada sadece iki daore kuf oldu biri benimki biri de ucuncu katta bi komsunun onun ust kati da yapiliyor baska kuf olan yok evinde isi farkindanmis yani

Ablamın eski evinde olmuştu ama ne küf.en üst kattı kaç kere koruyucu boya yapıldı yok.taşındı en sonunda.
Netten baktık Çamaşır suyuyla silmek değilde fısfıs şişesine doldurup sıkıyordu ama silmiyordu.Bir müddet geçti ama tekrarladı.tavan için yapılırsa göze gelme riski var dikkatli olmalı.

Cok sagolun birtek bauhaus ta mi oluyr astar boya dediginz bulundgm yerde yok cnku boyacilarda da bulabilir miyim acaba

Canim kuf olan bolgeyi guzelce temizleyip kuf olmamasi icin onleyici boya var o boyayla boyandigi zaman kuf olmuyo tabi isi Bilen iyi bir ustayla

Ben çamaşır suyunu kovaya döküyorum birazda tursil atıyorum araba yıkama fırçalasi ile duvarlara sürüyorum temizleniyo evdeki isi dışardaki soğuğu bastirmadikca oluyo küf malesef ben hergün camlar açık havalandiriyorum sabahtan açıp aksam kapatıyorum yatak odamda oluyo sadece ama çok zor allah yardım etsin

Fisfisla sik direk su karıştırma sik birak bi dakkaya kalmio gecio ben yeni yaptm daha sade klorak baska bisi katmada yapmada bulanio sonra duvarda iz kalio boyada zor kapatio sonra

Boya ustaları kuf için daha net fikir verirler ama biz geçen yıl kale markasının kalia serisini almıştık koridor ve oturma odası için. Kuf konusunda çok iyi olduğunu duymuştum.ekstradan sigara toz vs. İçin kendini temizliyordu.bizim evde kuf yok tabi net bir şey diyemiyorum, birde Marshall ın en pahalı olan boyası, serinin adını hatırlamıyorum elegance olabilir , onda da kuf önleme özelliği vardı, yatak odası ve çocuk odasına kullandık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…