Doğuma Hazırlık kızıma dini anlamı olan kur'an dan isim arıyorum....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
erva
berra
mina
elif
yüsra
nisa
tuana
şura
elizan
buğlem
sure
şeval
asel
mehlika.............

Kuran-ı Kerim'de ismi geçen tek kadın Hz.Meryem'dir.Diğer isim olarak konanlar çoğunlukla sıfattır.Şu aralar güzel diye bağlaçları ve fiileri bile isim olarak koyanlar var.Dikkat etmek lazım

önerileriniz için teşekkür ederim ben farklı olsun istiyorum meryem alışılmış bir isim ama tabi o ismin anlamınında güzel olması lazım...

önerileriniz için teşekkür ederim ben farklı olsun istiyorum meryem alışılmış bir isim ama tabi o ismin anlamınında güzel olması lazım...

Esra olabilir.
Kuran-ı-Kerim'in 17. suresi olan Isra suresi zor telaffuzu dolayisiyla Türkçe'ye 'Esra' olarak geçmiştir.
Bu surede Hz. Peygamberimiz'in miraç gecesi anlatılıyor

araştırdıgım diger isimlride paylaşıyım fikir olsun size reyyan eflal aynülhayat mina meyra elfin

bu isimleri ilk defa duyuyorum değişik geldi önerileriniz için teşekkür ederim benimde aklımda iki isim var sizinle paylaşayım esila berra ve yağmur berra ama eşimle isim konusunda karar veremiyoruz isim beğenmiyor...

Allah izin verirse bir kızıcığım olursa adını Meryem koyacağım ben de. Anlamı büyük. Bir genç kadının f.hişelikle suçlanması, onlara direnebilmesi, evlat acısını görüp yıkılmaması.. Tam bir kadınlaşma sürecini temsil ediyor.

Öte yandan bilindik bir isimdir Nur..

Hüma da geçermiş. Hem de tarihi bir isimdir, Fatih Sultan Mehmed Han'ın anasıdır.

Sare, Hz. İbrahim'in güzeller güzeli hanımının adıymış..

Melek de klasik ama bir o kadar güzel.

Son düzenleme:

hira
anlamıda canım çok güzel
(Mekke`de bulunan Hira Dağı (Cebel-i Nur). Peygamber Efendimize Allah tarafından peygamberlik görevi verilmeden önce kendisi çeşitli zamanlarda bu dağda bulunan Hira Mağarasına çıkar ve orada tefekkürde bulunurmuş (Hira Mağarası dağın sol üst yanındaki çıkıntıda bulunmaktadır). Kendisine ilk vahiy bu dağda iken gelmiş ve Cebrâil isimli vahiy meleğini ilk defa bu dağda gerçek haliyle görmüştür. Efendimize bu dağda vahyedilen ilk Kur`an ayetleri şunlardı: ``YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU! O, İNSANI BİR AŞILANMIŞ YUMURTADAN YARATTI. OKU! İNSANA BİLMEDİKLERİNİ BELLETEN, KALEMLE (YAZMAYI) ÖĞRETEN RABBİN, EN BÜYÜK KEREM SAHİBİDİR.`` )

Ben Nas 'ı beğeniyorum. hem kimsede yok hem hitap olarak kulağa hoş geliyor hemde ismiyle nazardan korunur ...

Back
X