Doğuma Hazırlık kızıma isim anketi oylar mısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

İSİM

• Ankete Katılan
    62
  • Anket Kapalı .
canım oncelıkle bebegının hayırlı evlat olmasını,sızlerınde hayırlı anne baba olmanızı diliyorum...bence CEYLA cok guzell..hem anlamıda cok guzel...ben olsam ceyla koyardım...beril de guzel ama benım sıralamam 1.ceyla 2. beril ela yı dusunmezdım cunku guzel bır anlamı yok...kısıler ısımlerının anlamlarını ıclerınde tasırlarmıs...bence ceyla:))))

Ceyla ve Ceylin aynı kökten gelir. Ceyl de ; insanlık / kuşak / nesil manalarına geliyor osmanlıca ve farsçada.
Bence çok hoş.
Beril de pek zarif bir isim.
Ama ben oyumu ' Ela ' dan yana kullanıyorum. Zeynep Ela veya İpek Ela gibi , iki isim koyabilirsiniz.

Sevgilerimle

Ben oyumu Ela dan yana kullandım.Çünkü seçtiğiniz isimler arasında TDK'de yer alan tek isim.Ben ismin Türkçe olmasına çok önem veririm.Ayrıca bazı isimlerin anlamları yanlış olabiliyor.Ela değil de Ceyla yanlış olabilir mesela.Güvenilir bi kaynaktan bakmak lazım.Ela güzel bir isim ama sadece bir göz rengi.Ben Beril'e yakın olarak Berin'i öneririm size. En yüksek, çok yüce, soylu demek.

bencede ceyla çok güzel hatta ben bile vermeyi düşünüyorum kızım olursa hayırlısı rabbimden:)))

Ceyla yı önermiyorum Çünkü Ceylinle aynı tür bi isim ve Ceylin yengeç yuvası demek..

Izem - Büyüklük, ululuk (Arapça)
Nevra - 1. Işıklı, parlaklık 2. Tomurcuk (Arapça)
Yade - Hatıra (Farsça)

bunları düşün derim .)

Peygamber efendimiz çocukalrınıza güzel isimler koyun diyor.. isimler karakterlerinde etkilidirler.. anlamlı olmalı.. meselabir arkadaş yazmış berra .. berra Efendimizin kayınvalidesinin ismi ve değiştiriyor çünkü anlamı günahsız kusursuz demek. kimse kusursuz ve genahsız değildir.. isimlerin hiç birini beğenmedim ben..

kesinlikle Beril anlamı da çok güzel ama iki isim olarak BERİL ELA çok hoş oluyr..düşün derim .)

Back
X